torstai 7. elokuuta 2014

GTL in Rome!

Kesämasistelut sikseen!
Perjantaina rakas ystäväni, jota en ole nähnyt vuoteen (!!!), saapuu Tampereelle ja matkamme suuntaa pe-la välisenä yönä Helsinki-Vantaan lentokentälle josta Finnairin siniset siivet lennättävät meidät Roomaan neljäksi yöksi. Kaikille Jersey Shoresta tuttu termistö (kröhöm) saa nyt aivan uuden merkityksen kun gym, tan & laundry muuttuu meillä Roomaan sopivaksi gelatoa, terapiaa & lomailua- paketiksi jonka turvin on luvallista:

- Syödä niin paljon hyvää italialaista ruokaa kuin vain napa kestää
- Käydä henkeviä ja pitkiä keskusteluja porsastelun lomassa
- Nauttia kaupungista: sen historiasta, ihmisistä ja paikoista


Klik
Vaikka neljä päivää on syntisen lyhyt aika tuossa ikuisessa kaupungissa, on silti joitakin matkatipsejä kerätty talteen vaikkei mitään minuuttiaikataulua olekaan tarkoitus tehdä. Ensikäden tietoa on saatu erään ystäväni italialaiselta poikaystävältä ja toivelistalle ovat menneet ainakin ne perinteiset Vatikaani ja Colosseum. Kun paikka on täynnä kaikkea nähtävää, on helposti vaarana, että ne kuuluisat villihevoslaumat karkaavat käsistä ja sitten juostaan mukulakivikatuja pitkin paikasta toiseen nestehukan kourissa. 

Klik
Me ollaan ainakin teoreettisella tasolla päätetty, että valitaan vain muutama nähtävä kohde ja muuten vietetään aikamme kaduilla haahuillen ja paikkoja ihmetellen. Jos jonnekin on sisäänpääsymaksu ja jono niin voi harkita, kannattaako sinne nyt ängetä. Olisiko iltapäiväjäätelö läheisessä kahvilassa sittenkin parempi vaihtoehto? 


Onko sinulla joku ehdoton lempparipaikka Roomassa jota haluaisit suositella?

Klik

8 kommenttia:

 1. Oi Rooma <3
  Suosittelen ehdottomasti syömään erittäin paljon gelatoa ja sitten kuvaa niistä tietenkin mun iloksi #jäätelöämaailmalla ;)
  Nuista nähtävyyksistä sen verran, että kaikkiin on ihan järkyttävä tunku! Ne mihin päätätte mennä niin ostakaa liput etukäteen netistä niin ei tarvi jonottaa! Säästää aikaa ja hermoja. :D
  Yleinen kuljeskelu onkin Roomassa parasta. Ruoka/juomapaikoista sen verran, että tilaa sitten mitä vaan niin tarkastakaa hinta AINA etukäteen. Siellä ei koskaan tiedä kuinka ne kusettaa. Nimim, kokemusta on.
  Ihanaa matkaa siis :) mun kertomuksia Roomasta voi lukea mun sivulta sinne vaan klik matkakohteisiin ja tarkempaan etsintään nähtävyyksiin. : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heei, kiitos hashtagista, pistetään muistiin! :))

   ÄÄk, 30 asteen lämpö ja jonotus: herkkua vailla vertaa! Meikälle käy kyllä oikeastaan vaan se kävelykin :) Ja kiitos ruokavinkistä! Kerran kun on Bangkokissa pissitetty juurikin ruuan hinnassa niin on hyvä pitää mielessä, että näin voi käydä Euroopassakin.
   Ja käynkin lukemassa Rooma postaukset! :)

   Poista
 2. kävele keskustan ulkopuolelle, osta ravintolassa pöytäviiniä ja käy paikallisessa kirkossa istumassa. Itse käväsin Roomassa asuessani Italiassa ja edeltävänä iltana oli tietty vedetty senpäiväset... mutta kirkossa istuminen helpotti kummasti. ja se viini. HAVE FUN!

  VastaaPoista
 3. Pietarinkirkon kupoliin kannattaa kiivetä, vaikka moni muukin turisti sinne jonottaa. Itse en Roomassa jaksanut kiivetä ja sitten kavereiden kuvia katsoessa kyllä harmitti, ihan upeet näköalat nimittäin sieltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä :( Ehkäpä jos sinne menee ihan aamulla niin saattaisi päästä ensimmäisten joukossa ilman tuhottomia jonotuksia.

   Poista
 4. Tribeca Cafessa aperitivo buffeteineen. :) Nam!

  VastaaPoista
 5. Hah, sainpas nämä blogit luettua, ei mennyt koko kesääkään.

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!