perjantai 15. elokuuta 2014

IG Travel Thursday: Ihana RoomaInstagram Travel Thursday alkoi kuukauden kesäloman jälkeen viime viikolla, mutta tavoilleen uskollisena liityn mukaan vasta nyt, viikko myöhässä Rooman reissuni kera. Saavuimme keskiviikkona intensiivisen 4 päivän loman jälkeen takaisin Suomeen ja 13. päivän kunniaksi kotiinpaluu oli häsläystä täynnä. Tästä huolimatta matka oli mitä onnistunein ja Rooma matkakohteena vei sydämeni. Tai ainakin mahani.


Kuten monet varoitteli, turisteja oli kaikkialla ja oikeastaan koko kaupunki oli yhtä isoa turistikompleksia. Tämä ei kuitenkaan meitä haitannut, olimmehan itse myös turisteina hoopoilemassa ympäriinsä. Vain kiinalaiset kiristeli hermoja kun heihin törmäsi silloin tällöin ja Pauliskin pääsi kokemaan kyseisen maan ihania toimintatapoja lähietäisyydeltä. Monet päänähtävyydet oli tuttuun onneekkaaseen tyyliin paketissa: Colosseumin sivu oli remontissa, samoin Espanjalaisten portaiden suihkulähde ja Fontana di Trevi. Silti ihmeteltävää riitti enemmän kuin hyvin vaikka kartoimmekin kaikkea maksullista ja pulitimme vain 5 euroa Pietarinkirkon tornista. Josta oli muuten upeat näkymät kaupunkiin!


Eniten ihastuimme ruokaan. Vaikka monissa nettijutuissa varoteltiin, ettei kannata odottaa elämänsä parasta pizzaa tai pastaa Italiassa, niin jokainen meidän eteen tuotu ruoka oli täydellistä. En tiedä oliko meillä loistava munkki ruokapaikkojen valitsemisessa vai onko tasovaatimuksemme vain niin alhainen... Kerkesimme reissun aikana maistelemaan kaikkea mitä toivottiinkin ja maistelut jatkuvat vielä kotonakin paikallisen Spar-kaupan tyhjennyksen ansiosta. Arkiaskareet imaisivat heti mukaansa kun töiden lisäksi pitää nyt järkkäillä kahden koulun kursseja, mutta toivottavasti eivät Italian kuvat jää kovin pitkäksi aikaa piileskelään puhelimeni kätköihin. Tältä erää hyvää viikonloppua ja arrivederci!Virallisia IG Travel Thursday-järjestäjiä ovat Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust expert ja homman tarkoituksena on "vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä". Kuka tahansa voi osallistua kirjoittamalla matkailuaiheisen blogipostauksen ja jos ei kirjoita blogia, voi omia matkakuviaan kuitenkin lisäillä Instagrammissa #igtravelthusday-tägin alle. Minut löytää Instagrammista nimellä @prettyprettyugly.

8 kommenttia:

 1. Hah, en tiedä onko omakin vaatimustasoni pizzan suhteen alhainen, mutta kyllä ne parhaimmat pizzat olen syönyt juurikin Roomassa ja muualla Italiassa :). Noin yleisesti ottaen en edes pizzasta (tai pastasta) mitenkään erityisemmin pidä ja sitä hyvin harvoin syön, mutta Italiassa se kyllä maistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikä on taas käytännössä elänyt koko elämänsä makaroonin voimalla, mutta kyllä ne vaan siellä maistuivat paremmalle! Yksinkertaista, tuoretta ja sitä itteensä! :)

   Poista
 2. Italialainen ruoka on kyllä parasta, ja varsinkin se jätski! Viimeksi Italiassa käydessäni mietin, että oisko tyhmää muuttaa sinne vaan siksi, että sais syödä gelatoa joka päivä...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nomnomnom, ei kyllä olisi yhtään tyhmää! x)

   Poista
 3. Mä voin allekirjoittaa Rooman ruuasta molemmat väittämät, koska olen syönyt siellä sekä elämäni parhaan että huonoimman pizzan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! :) Pitää siis todellakin olla iloinen, että meillä kävi hyvä munkki ruokapaikkojen suhteen. Koitettiin vältellä (kaverin hyvän oppaan johdolla) kaikkia paikkoja joissa oli sellaiset turistikuvat ruuista ja mentiin vain niihin joissa oli kunnon menut. Ei sitten hajuakaan, oliko tämä se ratkaiseva askel oikeaan suuntaan :P

   Poista
 4. Miten aina sattuukin, että kun matkustaa jonnekkin jossa haluat nähdä jonkun jutun, niin se on aina remontissa!! Aaarghh!! No, onneksi kuvia voi sitten jälkikäteen katella googlesta kun ei omia voi ottaa, koska näyttää liian rumalta.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, hahhaa, google pelastaa! Ehkä itelle on muutenkin tullut sellanen leipiintyminen noihin "oikeisiin" nähtävyyksiin, ettei edes kiinnosta pyöriä niissä kauaa. Siellä on aina miljoona kiinalaista posettamassa sen tönön edessä juuri sillä perinteisellä turistityylillä jolloin tekee mieli huutaa "fuck this shiit!" Mutat voipahan sanoa, että tulipa nähtyä. Tosin tässä tapauksessa sekään ei onnistunut! xD Syy tulla takaisin ja niin edelleen, hahaa :P

   Poista

Nyt sitä kommenttia!