lauantai 13. syyskuuta 2014

Back to School


Päivät lyhenee ja ilmat kylmenee. Samalla kalenteriin hiipii merkintöjä, mistäs muusta kuin koulusta! Tässä viimeisen kuukauden aikana viha-rakkaussuhde koulumaailmaan on kyllä roihahtanut taas palamaan täydellä liekillä ja voidaankin todeta, että peliverkkarit on revitty jo tämän syksyn osalta. Tiedän kyllä, että vielä tulee menemään parit muutkin pöksyt vaihtoon ennenkuin kouluvuosi on lopussa. Nyt kun lautasella on vielä kaksi eri koulua (niiden avoimen yliopiston opintojen lisäksi kröhöm) niin kaikki tulee tuplana!

Kirjoitustaukoonkin osasyyllisiä ovat uusi arkinen aikataulu, koneella tapahtuva työskentely ja tämän aiheuttama olkapäävamma jota ei ole sitten tehnyt mieli pahentaa kotoisella datailulla. Maailma on rankka paikka kun ihminen murenee siistissä toimistoduunissa... Oma läppäri muuttui työkoneeksi ja majailee myös arki-illat työpaikalla ja uusi kotiläppis on osoittautunut hieman vikaiseksi (Windows kaatuu kun selkäni käännän). Vasta tänään pääsin siirtämään vanhan läppärin tiedostoja uudelle koneelle eikä tuo kaatuilu kyllä helpota mitään 11 Gt kuvatiedostojen siirtelyitä. Räyh!


TAMKin puolella meikällä alkoi työharjoittelu joka kestää tammikuun loppuun saakka. Harjoitteluun kuuluu erään tutkimuksen vetäminen alusta loppuun lempparifirmalleni ja jos jonkun hienon tittelin tästä voisi itselleen kaapia niin se varmaankin olisi markkinointitutkija myynnin puolella. Tutkimuksen aiheena on asuminen ja suomalaiset kodit eli olen päässyt sukeltamaan yhteen lemppariaiheen syvyyksiin oikein kunnolla. Harjoittelu on palkatonta, joten ihan oikeissa töissäkin on pakko välillä näyttää naamaansa ettei tilin saldo pääse miinukselle. Suurena plussana ne koko kesän himotut vapaat viikonloput. Joten jos tässä saisi tätä omaa uutta rutiinia kasaan ja kirjoittasi sitten viikonloppuisi. Onnistuiskohan?


TAMKin kanssa on saanut taas hieman vääntää monestakin asiasta, mutta jos niitä alkaisi tässä erittelemään niin saisi kirjoittaa koko loppupäivän. Ehkä isoin päänkiristyksen aihe on vaihdon opintopisteet joissa edellinen kv-kordinaattori allekirjoitti Learning Agreementiin, että pojoja tulisi 24, mutta nykyinen kordinaattori väittää, että niistä tulee vain 20 op.  Sinänsä ei yllätä se seikka, että tuolla puljussa joku on taas kussut asioita, mutta tämähän nyt meinaa sitä, että jo TAMKin puolesta allekirjoitettu sopimus ei ole yhtäkkiä enää pätevä. Kuinka sitä voidaan muka jälkikäteen rikkoa vain sen perustella, että "buhuu, paska säkä"? Ja nyt mun pitää kekkaista itselleni lisää opiskeltavaa jos meinaan valmistua ensi keväänä. Tosin sitä ennen ajattelin kyllä valittaa vielä muutamalle taholle koulussa asiasta vaikka oon 99% varma, ettei niitä kiinnosta rotan papanan vertaa jonkun opiskelijan kärsimät vääryydet.


Yliopiston puolella kävin tapaamassa erästä lehtoria ennen syyskuuta. Hänen kanssa mietimme mitä mun kannattaa tehdä nyt, kun en pääse yliopistolle paikan päälle opiskelemaan harjoittelun vuoksi. Hän oli sitä mieltä, että opiskelisin nyt valinnaisia joissa harvoin tarvitsee nenäänsä luennoilla näyttää (vaikka loppujen lopuksi opinto-oppaan mukaan pelottavan moni kurssi on luentokurssi). Tein kuitenkin vielä myöhemmin kattavan läpileikkauksen politiikan kursseista ja onnistuin kinuamaan itselleni erikoisoikeuden politiikan ensimmäisen peruskurssin suorittamisesta kirjatentillä. Näin onnistuin varmistamaan itselleni mahdollisuuden opiskella tänä lukuvuotena vaikka 100op ilman yhdelläkään luennolla istumista. Tuo kurssi on pakko suorittaa ennen oikeastaan minkään muun aloittamista ja yleensä se pitää suorittaa luennoilla istumalla. Aivan merkityksetön asia ihmiskunnalle, mutta valtava edistysaskel tälle siiselille!

Suunnitelmissa on siis pikkuhiljaa käydä syksyn aikana kurssin materiaaleja läpi ja varata aika sähköiseen tenttiin kun on olo, että jotain on opittukin. Eikä ole väliä vaikka se tapahtuisi ensi vuoden puolella. Harjoittelun jälkeen ei tarvitse TAMKin puolella enää hirveästi hikoilla niin ainakin teoriassa olisi mahdollista suorittaa vielä lisää kursseja politiikan tutkimuksessa ennen syksyä 2015.


Tästä kaikesta voi varmaankin päätellä, että tuleva syksy sekä kevät ovat aika opiskelupainotteista aikaa. Valitettavasti ainakin seuraavat 5 kuukautta on matkustaminen mahdotonta ellei joulun pitkien pyhien aikaan pääse karkaamaan jonnekin hetkeksi. Tosin silloin vastaan tulee myös rahallinen puoli, sillä myös rahavirrat ovat syväjäässä tammikuun loppuun saakka. 

Onneksi aina voi haaveilla. Vielä on vaikka millä mitalla kirjoitettavaa vanhoista reissuista ja kenties matkakuumeen noustessa pikkuhiljaa myös tämä kirjoittaminen alkaa polttelemaan sormien alla. Ja onhan sitä jo eksytty katselemaan halpoja lentoja heti huhtikuun alkuun...

4 kommenttia:

 1. Hui! Mä hengästyin jo pelkästään tän kaiken lukemisesta.. tsemppiä siis opiskeluun, harjoitteluun ja töihin myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut suuret suunnitelmat on paperilla, katotaan mitä todellisuus sitten on x)
   Ja kiitoksia! :)

   Poista
 2. Kiva lukea sun opiskeluista! Vaikka ne hengästyttäviltä kuulostavatkin. Tunnen itseni nyt ekstralaiskaksi kun oma tahti ei ole lähelläkään (!) tuota ja alun innostuksen jälkeen ne ekat ahdistuskohtaukset on jo takana :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata kyl pitää itseään laiskana, mä tuun vielä itkemään kun oon haukannut TAAS liian suuren palan noitten opintojen kanssa :P

   Poista

Nyt sitä kommenttia!