tiistai 21. lokakuuta 2014

Good Morning Vietnam


Omassa valokuvakansio-operaatiossa pääsin viime viikolla tasolle 2 mikä meinasi noin 400 kuvan tilaamista reissun toisesta vaiheesta, eli Mongiskeikan jälkeisestä Aasia-turneesta. Ei paljoa lämmitelly Ifolorin -50% ikuisuustarjoukset kun latailin kuvia järjestelmään, opiskelijan budjettiin tuli mega-alesta huolimatta 40 euron lovi. Mutta taitaa sijoitus maksaa itsensä takaisin, jos ei muuten, niin kateellisten ihmisten vihreitä naamoja katsellessa (köyhän huvit jne.)Mielenkiintoista on ollut huomata, että kaikista hienoimmat kuvat on saanut paikassa jossa viihtyi vähiten reissun aikana. Jotakin irvokasta universumin huumoria? Nämä kuvat on napsittu Vietnamista, jossa oltiin joulukuussa 2,5 viikkoa. Reissua suunnitellessa aivoni saivat jonkun oudon muistinmenetyksen, enkä millään lailla rekisteröinyt sitä faktaa lentolippuja varatessa, etten ekalla kerralla pahemmin välittänyt Vietnamista. Sitten kun vielä tajusin, että maahan piti hakea erikseen viisumi koska jylhässä tyhmyydessäni en huomioinut suomalaisten 15 päivän viisumivapautta (meillä 17 päivää maassa), oli fiilis jo ihan katossa. Klassinen hetki... kun eräjorma tajuaa maksaneensa liikaa.


Vietnam ei ole iskenyt kummallakaan kerralla. Valitettavasti. Olen kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että tämä ei ole pelkästään Vietnamin vika.  Huonolla tuurilla on aika paljonkin tekemistä omien kokemusten kanssa, tai ehkä lyhyesti voidaan vaan todeta "et vaan osaa". Kun ripulitaudit ja muut epämukavuudet unohdetaan, avautuu eteen kuvissa näkyvä Vietnam: värikäs ja mielenkiintoinen paikka, josta voi vielä haistaa häivähdyksen kapitalismin ja kommunismin käymästä taistelusta. Pieniä kujia, paljon ihmisiä ja nähtävästi Aasiaan erottamattomasti kuuluvia pyjamapukuisia naisia. Vietnamin seikkailuista voi lukea lisää täältä.


Onko sinulla jokin kohde, joka ei matkan aikana iskenyt, mutta näyttää kuvissa fantastiselta?


4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista tosiaan, että sitä voi noinkin käydä. On varmaan ihan tervettä katsella matkakuvia uudelleen vasta hyvän ajan päästä, niin että aihetta on sulattelee ihan eri näkökulmasta. Joskus mulle on käynyt niin, että jälkikäteen mietin vielä uudelleen, että hitto miten siisti paikka se olikaan ja olinko tosiaan tuolla - mutta en voi sanoa, ettei se välttämättä olisi jo siellä ollessa iskenyt, ehkei kuitenkaan niin vahvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellekin on tutummat nuo vauvau-fiilikset. Kuvia katsomalla ei voi käsittää, että tuollakin on ollut, ihan hetki sitten! :)

   Vietnam on vähän kuin Intia itselle: paikkana ei yhtään itselle sopiva, mutta kuvissa omalla tavallaan kaunis ja mielenkiintoinen.

   Poista
 2. Mulla on vähän samat fibat Bangkokista. En vaan syttynyt mutta nyt omia ja muidenkin kuvia katsellessa se näyttää tosi mielenkiintoiselta paikalta. Pitää antaa uusi mahdollisuus. Vietnamissa en ole käynyt mutta moni on sanonut, ettei saanut siitä irti mitään. Ehkä tulevana talvena käyn tekemässä oman arvion paikasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bangkok on kyllä tosi vaikee paikka! Ite kuvittelin, että opin vaihdon aikana tykkäämään siitä kun aikaa on niin paljon, mutta kyllä siinä kävi ihan toisella tapaa ja aina kun mahdollista, häivyttiin pois :D Mielenosoitukset teki aika paljon, mutta ihan itsessäänkin kaupunki ei ole mikään helppo paikka.

   Poista

Nyt sitä kommenttia!