torstai 2. lokakuuta 2014

INSTAGRAM TRAVEL THURSDAY: Minne menisin uudelleen TOP3

Viime vuonna tuli vierailtua peräti 11 maassa. Tai 12:ssa jos Macao lasketaan mukaan. Busy times. Luonnollisesti toiset kohteet miellyttivät enemmän kuin toiset. Ja ehkä juuri tuosta tykästymisestä johtuen, näille paikoille varattu aika ei yksinkertaisesti riittänyt mihinkään. Tätä ongelmaa mietti silloin aikoinaan kun matkaa suunnitteli. Mitä jos pitääkin jostain paikasta, mutta lennot eteenpäin on jo ostettu? Ahneuksissa ja seikkailunnälässä päätös oli, että more is more is more. Eikä se lopulta haittaa, sillä kaikkialle pääsee uudelleen. Tässä on oma kärkikolmikko paikoista, joinne matkustaisin vielä oikein mielelläni. Japania en listaan laittanut, sillä siitä on nyt jauhettu ihan tarpeeksi. Mutta sinnekin menisin siis mielelläni!HONG KONG

Hong Kongille oli varattuna 5 päivää (whaaat) joista yksi meni kokonaan Macaossa. 5 päivää on aivan liian vähän kyseisessä kaupungissa ja moni muukin siellä matkustellut on sanonut, että sopiva aika (jos on pakko jotkut raamit laittaa reissulle) olisi 7-10 päivää. Näiden aikana pääsee näkemään jo aika hyvin mitä tällä kaupungilla on tarjottavana. Meillä jäi esimerkiksi kokonaan Lamma Island näkemättä! 

Hong Kongissa oli aivan oma tunnelmansa ja niin tyhmältä kuin tämä sanontana kuulostaakin, niin se tuntui itselle kiinalaisimmalta paikalta Kiinassa. Shanghai ja Peking olivat lasilla ja betonilla katettuja, rahalta haisevia megakaupunkeja, jotka jäivät hieman etäisiksi, mutta Hong Kongin kapeilla kujilla tunsi olevansa kiinalaisen hyörinnän ytimessä.  Ehkäpä tähän omaan fiilikseen vaikuttaa se, että Hong Kongissa on  Japanin tavoin sellainen länsimainen twisti mukana ja siksi siitä oli helpompi tykätä. 

Jos Honkkariin pääsisin uudestaan niin haluaisin ehdottomasti tutkia katuja paljon tarkemmin ja vain fiilistellä yleistä hyörinää ja outoja ravintoloita. Sinänsä paikka ei kai ole varsinainen nähtävyys, mutta haluaisin käydä katselemassa myös legendaarista Chunking Mansionia sillä moinen jäi kokonaan tajuamatta reissulla. Lisäksi kyseisen rakennelman esi-isä Kowloon Walled Cityn raunioilla olisi mielenkiintoista käväistä. Ja Lammalla tottakai!TAIWAN

Taiwanin suhteen oltiin hieman fiksumpia ja oltiin maassa peräti 7 päivää. Täällä myöskin vuokrattiin asunto Airbnb:ltä (kuvia tässä!) ja oikeastaan asunto osoittautui liiankin mukavaksi ja hienoksi, sillä sieltä ei halunnut lähteä pois edes nähtävyyksiä katsomaan!  Vietimme koko reissumme ajan pääkaupungissa Taipeissa ja meidän asuinalue oli kyllä mitä mainioin: täynnä paikallista elämää ja söpöjä pieniä ravintoloita sekä yömarkkinoita.

Taiwanissa olisi hienoa päästä käymään Taipein lisäksi jossain muualla. Esimerkiksi etelään pääsee supernopealla junayhteydellä muutamassa tunnissa ja maassa on myös upeita luonnonpuistoja. Ja kuka nyt ei haluaisi vierailla London and beyond-blogin bongaamassa vessa-teemaisessa ravintolassa??

AUSTRALIA

Australia! Paikka jonne en ikinä ajatellut matkustavani sillä tällaisena vastarannan kiiskenä en omannut kehossani sitä niin monella olevaa Australia-geeniä. Mutta onneksi ystäväni sattui muuttamaan sinne viime syksynä niin "piti" mennä heitä moikkaamaan. Olimme Australiassa 2 viikkoa joista toinen meni Sydneyssä ystävien luona hengaillessa ja toinen Cairnsissa suurella valliriutalla. Maasta jäi älyttömän hyvä fiilis eikä edes kalleus haitannut sillä supermarketeista sai aina herkullista ruokaa "kotiin" kokkailtavaksi kilpailukykyiseen hintaan.  Ja kaupassa myytiin lakritsia!

Kahdessa viikossahan ei nyt paljoa kerkiä Australian kokoisessa maassa ja nähtävää jäi vaikka millä mitalla! Kaikkea sellaista mistä ei edes tiedä mitään. Kengurut jäivät reissulla näkemättä eikä Blue Mountainseilla päästy käymään maastopalojen vuoksi. Siinä ainakin heti pari hienoa kokemusta odottelemassa vuoroaan.


Onko sinulla joku paikka minne pitäisi ehdottomasti päästä uudestaan?Virallisia IG Travel Thursday-järjestäjiä ovat Suomessa Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust expert. Minut löytää Instagrammista nimellä @prettyprettyugly.

15 kommenttia:

 1. Ha ha, itse pyörin aivan liikaa suosikkikohteissani eli Irlannissa, Englannin Devonissa, Italian Alppien pienessä Campertognon kylässä, Sloveniassa, tietty täällä Norjassa ja välillä Tampereellakin. Näiden lisäksi listalla on Uusi-Seelanti mihin on kyllä pakko päästä uudestaan, mutta saa nähdä koska budjetti antaa periksi. Australia oli iso positiivinen yllätys minullekin, vaikka olinkin siellä vain pikareissulla Melbournesta käsin tuon Uuden-Seelannin visiitin aikana, ja sinne haluaisin kyllä uudestaan ja ajan kanssa. Toki maa on ihan mielettömän kokoinen että sen kokonaan kunnolla koluamiseen kuluisi varmaan vuosi tai kaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä välillä melkein pistää sydämestä kun ymmärtää, että omat matkahalut on melkein äärettömät. Liikaa ihania paikkoja! Jos sitä eläkeläisenä siirtyisi kokoaikanomadiksi jolloin voisi rauhassa vaikka körötellä koko Australian läpi :)

   Poista
 2. No ilman muuta on ja se on nimenomaan tuo sinun kolmoskohtasi. Me oltiin Australiassa puoli vuotta ja silti jäi yli puolet maasta vielä näkemättä. Ajettiin autoon reilut 20000 km lisää mittariin sinä aikana, mutta siinä oli aivan liian vähän. Se maa on u-p-e-a!

  Honkkariin ja Taiwaniin mulla taas ei ole mitään hinkua takaisin :D Mutta en olekaan yhtään kaupunkimatkaaja, vaan rakastan luontokohteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 20 000 km! Vau, ihan tajutonta. Ja kamalaa tajuta, että tuokaan aika ja kilometrimäärä ei vielä riitä! x)

   Poista
 3. Mäkin kävisin Hongkongissa mieluusti uudestaan. Me oltiin siellä about 10 päivää ja jäi silti se Lamma näkemättä. Tosin kerettiin sentään yöpyä Chunking mansionissa! :P Honkkarissa olis kuitenkin riittänyt tutkittavaa pidemmäksikin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Mä varmaan bongasinkin muuten siitä teijän kirjoituksesta tuon Chunkingin eka ja mietin, että miksi tässä kävi niin, ettei siitä teinnyt kun oli paikan päällä!

   Vaikka jos oon ymmärtänyt oikein niin siellä liikkuu kaikenlaisia hämäräheikkejä, mutta silti olisi jotenkin hienoa nähdä vilaus tuollaisesti rakennelmasta missä voisi periaatteessa "asua" menemättä koskaan ulos.

   Poista
 4. Kiva postaus! Taiwaniin lähtisin minäkin ehdottomasti uudestaan. Todella miellyttävä maa, vaikka vatsapöpön yömarketin herkuista sainkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vatsapöpöt ovat kyllä niiin ikäviä! Kiva, ettei se kuitenkaan pilannut koko matkakokemusta! Omat Mongolian ja Vietnamin ruokamyrkytykset jäävät kyllä ikuisiksi muistoiksi niistä hetkistä, joita ei välttämättä halua kokea enää koskaan uudestaan :P

   Poista
 5. Englanti, sinne on aina päästävä uudestaan <3

  Ja ihan huippu postaus! :)

  VastaaPoista
 6. Tuo on kyllä hyvä lista :). Itse en ole päässyt vielä käymään yhdessäkään, mutta kaikissa aion luultavasti käydä.

  Hongkong on erittäin kiinnostava erityisesti siksi, että uskon, että siellä itä ja länsi kohtaavat samalla tavalla kuin Tokiossakin (mutta tietysti täysin eritavalla) :). Erityisesti haluaisin viettää siellä uudenvuoden.

  Taiwaniin en ole pahemmin perehtynyt, mutta sekin näyttää mielenkiintoiselta.

  Itselläni on ihan sama juttu, ettei tuota Australia-geeniä löydy minusta. Kuulostaahan se kivalta paikalta, mutta se ei saa minussa mitään tuntemuksia aikaiseksi suuntaan tai toiseen. Kai sille kuitenkin on jokin syy, että kaikki sitä hehkuttavat, joten haluan ihan senkin takia päästä joskus käymään siellä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taiwania suosittelen kyllä! Maa on ollut Japanin hallinnassa (en muista milloin tarkalleen) ja esim. pop-kulttuurissa Japani on aika vahvasti esillä. Taiwanissa ymmärtääkseni ihmiset pitävät enemmän Japanista kuin Kiinasta ja Taipeissa ainakin koki sellaista hauskaa japanilaishenkistä kiinalais-sekoitusta.

   Poista
  2. Tuo oli ehkä paras keino myydä tuo paikka minulle ;).

   Poista
  3. Heh, niin mä vähän aattelinkin! :P

   Poista
 7. tassa oli kaksi kohdetta, mitka muhun uppoaa. Arvannet varmaan, etta ne on HK ja Taiwan. :D Jotenkin tuo Australia ei ole muhun iskenyt, vaikka toki siella olisi kiva kayda, ei silla. Jotenkin nama eksoottisemmat Aasian maat kiehtovat hurjan paljon.

  Tervetuloa takaisin Taiwaniin! ;)

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!