tiistai 28. lokakuuta 2014

Never say never: Thaimaa kutsuu!


Joskus asiat tapahtuvat niin, että melkein alkaa uskoa jonkinlaisiin merkkeihin tai enteisiin. Viime viikolla totesin ystävälleni, kuinka hienoa olisi viettää joululoma jossain muualla kuin Suomessa johon hän totesi, että lähtisin heidän mukaan Thaimaahan kahdeksi viikoksi. Seuraavana päivänä sain kiitokseksi hyvästä työstä työharjoittelustani 2 viikon vapaan jouluksi ja uudeksi vuodeksi. Olisi ollut mielestäni hyvin hölmöä olla laskematta 1+1=Thaimaa.

En ehkä välttämättä olisi ihan ensimmäisenä sinne lähtenyt taas, kun jalkojen alla kuumottelisi jo uudet maat ja kaupungit, mutta valmiina oleva mahtava matkaseura veti pidemmän korren. Pääsen näkemään Lontoon ystävääni 1,5 vuoden tauon jälkeen ja samalla saamme pienen revanssin, olimmehan ensimmäistä kertaa Thaimaassa matkustamassa yhdessä 3 vuotta sitten!

Lentojen hankkiminen kyllä veti ihmismielen tuskaiseksi, sesonki meinaan näkyi hinnoissa ihan kainostelematta. Sydän itki verta kun joulukuun kahdelle ensimmäiselle viikolle olisi saanut menopaluun alle 600 eurolla ja omalle matkustusajalle tarjottiin sitten lippuja vaatimattomaan 1800 euron hintaan. Lopulta sunnuntain tuskaisina tunteina tein pienen riskisijoituksen ja ostin Aeroflotin lennot hintaan 1150 euroa (jäätävä hinta silti). Wish me luck!

Vaikka ensin tulikin sellainen fiilis, että tarjoaako tämä reissu nyt mitään uutta itselle tai tänne kirjoitettavaksi, niin onhan tässä jo pari jutun aihetta tullut esiin. En itse ainakaan ihan hirveästi löytänyt mitään perinpohjaisempaa selitystä Aeroflotilla matkustamisesta, joten sellainen on ehdottomasti tehtävä tulevia sukupolvia varten. Kenties pääsen karistamaan lentoyhtiön hieman epämääräistä mainetta tai sitten kuolen sitä yrittäessä. Hee hee. Uudeksi vuodeksi taas matkaseurue on jo varannut sviitin Bayokesta ruokineen, joten ehkäpä tässäkin blogissa päästään taas maistamaan hulppeaa reissaamista (viime kerrastahan on jo vuosi jolloin hassattiin monta sataa helikopterikyytiin Australiassa köh köh).

Vaikka rahaa tulee uppoamaan tähän reissuun enemmän kuin laki ja oma nöpönuuka elämäntapa sallii niin samalla se on kyllä aivan käsittämätön buustaus omalle motivaatiolle. Kyllä nyt jaksaa sykkiä loppuvuoden. Ja mikäs sen hienompi paikka ottaa vastaan vuosi 2015 kuin pilvenpiirtäjän terassilla vanhassa kunnon Bangkokissa?

12 kommenttia:

 1. Olin tuossa kanssa varaamassa Aerolta lentoja, mutta jäi sitten välistä ja tarjous meni ohitse. Oon lukenut siitä myös hyvää, vaikka aika vähän juttua siitä löytyi. Lennättekö Moskovan kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lennän joo Moskovan läpi :) Vaihtoaika on vaan 2 h joten ei kyllä kauaa nokka tuhise siellä kentällä. Kaverit tulee Lontoosta niin ne menee ihan omia reittejä pitkin.

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa (kaikki muu paitsi lentojen hinnat)! Uusivuosi Bangkokissa on varmasti makea.

  VastaaPoista
 3. Jee, onpas ironista. Niin se elämä yllättää :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää, haha :D

   Poista
 4. Onneksi olkoon :)! Mahtavaa, että pääset reissuun. Ymmärrän, että voi tuntua siltä, ettei tuo matka tarjoa mitään "uutta", mutta ei sen aina tarvitsekaan tarjota sitä :). Ja ainahan jokainen matka on erilainen. Niihin merkkeihin kannattaa uskoa ;).

  Mutta aikamoinen hinta tuli noille lipuille :O! Järkyttävä hinta vielä Aeroflotilla, jolla pitäisi olla halvempia lentoja. No onneksi tuo majoitus on vähän halvempaa :P. Katsoin tuota teidän sviittihotellianne ja hienoltahan se näyttää :)! En voi vain tajuta tuota Thaimaan hintaluokkaa :O. Järkyttävän alhainen verrattuna useimpiin kohteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Itsekin tässä mietin, että se on myös itsestä kiinni että mikä on "samaa vanhaa" ja mikä ei. Eli asenne kohdillaan ja nauttimaan lomasta!

   Katsoin, että samoille päiville olisi lentänyt Japaniin Finskillä jollain 550 eurolla... Hetken jo mietin, mutta kyllä se yksinäinen joulu Japanissa saattaisi myös olla aika amsentava :D

   Mä katselin myös noita hotellin juttuja, jos oikein ymmärsin niin hinta on nyt meille joku 90e/hlö/yö eli tottakai aika korkea omalle budjetille, mutta näytti siellä Bangkokissa kyllä olevan vielä hienompia paikkoja kalliimmalla. Ehkä tuo on ihan hyvä itselle! Mutta totta turiset, että muualla tuon luokan hotellit olisivat jo aivan eri hintaluokassa. Kannattaa siis harkita Bangkokkia, siellä pääse vähällä kun etsii luksusta! ;) Tosin samalla voi törmätä pariin torakkaan, ihan sama missä menee :P

   Poista
  2. Ihan totta :).

   Joo, huomasin saman, että nyt ois lennot halvalla :P. Masentavuutta vois lisätä se, että sehän on japanilaisten pariskuntien suurin treffipäivä. Saisit siis yksinäisen joulun ja ystävänpäivän samassa paketissa *all by myself, don't wanna be...* ;).

   Katsoin noita hintoja tammikuulle (taitaa olla silloin halvempaa), mutta silloin näytti mielestäni, että hinta on 2 hengelle 90€. Se olisi ollut oikeasti halpaa, mutta ei tuo 90€/hlö ole myöskään paha :). On tuo Bangok ollut harkinnassa, mutta muuten koko maa ja kaupunki eivät oikein kiinnosta, joten en usko, että se on ainakaan vielä tarpeeksi hyvä syy matkustaa sinne :P. Ja et varsinaisesti myynyt tuota paikkaa minulle tuolla kommentilla xD

   Poista
  3. Hahha, tota treffihommaa en tiennytkään, mutta hyvä etten sinne sitten lähtenyt yksin palloileen. Olisi voinut pieni kyynel tipahtaa silmäkulmasta kerran jos toisenkin :,,D

   Ja dääm, mä luulin, että mun myyntipuhe osu ja uppos! :DD

   Poista
 5. Ei jestas minkä hintaiset lennot, kyllä se sesonki vaan näkyy! Me katsottiin myös niitä Aeroflotin lentoja mutta ei sitten osunut aikatauluihin. Mielenkiinnolla kyllä odotan, millainen se Moskovan kenttä on!!

  Oli pakko tsekkaa toi Baiyoke kans, kun haluaisin taas juhlia mun synttäreitä helmikuussa jossain mageessa mestassa. Oon tosin haaveillut myös Singaporen Marina Bay Sandsista... Toi Baiyoke olis kyllä vähän kohtuullisemmassa hintatasossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kyllä raportoida hyvin tuon lentoyhtiön ja kentän kokemuksista, ainakin jos oikein ymmärsin, niin tässä parin vuoden aikana sinne on tehty jotain muutoksia eikä se terminaalien vaihto pitäisi olla enää niin tuskaista kuin ennen.

   Ja raporttia tulee myös Bayoken palveluista ja tuosta juhlaillallisesta! Jos se kaataa vaakakupin Bangkokin puoleen :P

   Poista

Nyt sitä kommenttia!