sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Purrrrrrrrrrnauskis!Pari viikkoa sitten kävin ystäväni kanssa vierailemassa Suomen ensimmäisessä kissakahvilassa. Kaikki kiitos ystävälleni joka jaksoi hoitaa ajanvarauksen. Meikäläisen tehtävänä oli vain päästä tiettyyn kellonaikaan perille ja myöhässä saavuin kuitenkin, kiitos Tampereen fantastisten bussiaikataulujen.

Kissakahvila Purnauskis avattiin Tampereen Tammelaan lokakuussa ja syksyn mittaan olin seurannut muikkumainen ilme huulilla paikan edistymistä ja hykertelin onnessani mahdollisuutta päästä paijaamaan kisuja. Mielessä pyöri Tokion ihanat kissit joihin tutustuin Asakusassa sijaitsevassa kissakahvilassa ja kyllä sitä piti vähän rintaa röyhistää kun moinen paikka oli tulossa omaan kotikaupunkiin. Go Tampere!
 

Kahvila on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 12-18. Ajanvarausta suositellaan sillä kahvila on suosittu, mutta on mahdollista myös mennä paikan päälle tiedustelemaan vapaita paikkoja. Mekin olimme perjantaina klo 12 aikaan liikkeellä ja kyllä siellä oli koko ajan ihmisiä kuikuilemassa oven takana. Sisäänpääsy kustantaa 5 euroa ja tuolla rahalla saa itsellensä kissanamuja purkillisen joilla voi houkutella karvanaamoja luokseen. Kahvitteluhetki kestää tunnin verran, mutta kyllä meilläkin se vähän venähti... ja se oli ihan ok!

Kahvilassa asustaa tällä hetkellä 7 kissaa joista yksi on kahvilan omistajien Evo-kissa hassuine varpaineen (alla olevassa kuvassa). Muut ovat saapuneet Kisu ry:n kautta ja omaavat kaikki hieman erilaisen löytökissataustan. Paikka on sisustettu kissamaiseen menoon sopivaksi ja villasukat jalassa fiilis on kuin omassa olohuoneessa.


Kahvilassa on omanlaisensa ihana tunnelma, ihmiset istuvat sekaisin ja jutustelevat tuntemattomille kissan rapsuttelujen lomassa. Kissit juoksentelevat, hyppäävät viereen, hamuilevat suupalaa kakusta. Nukahtavat syliin, tutkivat laukkua, kenties katoavat sen syövereihin ja löytyvät myöhemmin omasta kodista?? No aina saa haaveilla... Aika seisahtui ja masentavan harmaa marraskuu väistyi pehmeiden tassujen voimin takavasemmalle.


Kahvilassa on tietenkin tarjolla paljon herkkuja joista omaan suuhun katosivat mansikkajuustokakku ja kuplamehu. Tarjoiltavat kakut vaihtelevat kausittain, mutta ovat varmasti aina maukkaita ja mikä tärkeintä tällaiselle penninvenyttäjälle, 4,5 euron hintaan saa ihan kivan kokoisen nokareen. Kahveja löytyy jos jonkinmoisia ja myös ihan kunnon ruokaa! Pöytäämme istuvien naishenkilöiden tapas-lautaset saivat ainakin kaihoisia katseita osakseen niin meikäläiseltä kuin kissanpennuilta. 


En tiedä onko itsellä ja ystävälläni oikeasti jotain crazy catlady-viboja, mutta meidän ympärillä pyöri parhaimmillaan neljä kattia ja sylissä istui aina joku kisuista. Saimme ainakin rahoille vastinetta :3 Kahvila on todellinen taivas maan päällä kaikille niille, jotka eivät syystä tai toisesta voi ottaa omaa kissiä. Kuten mulle!

 Käykäähän kaikki kissaihmiset tutustumassa tähän mahtavaan paikkaan!

6 kommenttia:

 1. IIII! Ihana paikka :-) Tällä hullulla kissanaisella on kuitenkn asiat sen verran hyvin, että tällä hetkelläkin sylissä röhnöttää kaksi kissapetoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kissapetoja olen kyllä kateellisena ihastellut instan puolella! :) Kissat ovat parhaita!

   Poista
 2. Ihanan kuuloinen paikka! Tuolla täytyy kyllä piipahtaa, jos Tampereelle tulee asiaa. Odottavatko nämä kisut adoptiota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen kuullut, että adoptio on mahdollinen :) Mutta en ole ihan satavarma! :D

   Poista
 3. Millainen paikka tämä oli japanilaiseen versioon verrattuna :)? Ehkä voisin viedä Tiian tuonne, kun käymme jossain vaiheessa testaamassa sen uuden Torni-hotellin :). Näyttää kivalta paikalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo japanilainen kahvila, joka löytyy linkin takaa oli ihan vain kerrostaloasuntoon tehty "kahvila". En edes tiedä oliko siellä mitään kahvia tarjolla, asunto oli vähän kuin tehty kissojen hengailupaikaksi ja siellä oli yksi kahden hengen sohva :D Oli siis ihan mukava paikka, mutta kyllä tuo Purnauskis on miljoona kertaa enemmän nimensä veroinen.

   Suosittelen kyllä vierailemaan kahvilassa! :)

   Poista

Nyt sitä kommenttia!