keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Matkamessut 2015


Uusi työpaikka sekä juuri pidetty 2 viikon palkaton sinetöivät kohtaloni sen osalta, etten päässyt matkamessujen yhteydessä järjestettävään bloggaajatapaamiseen torstaina. Mutta hyödynsin kavalasti Helsingissä asuvaa ystävääni ja matkustin hänen luokseen viikonloppuvierailulle ja sen yhteydessä kävimme messuilemassa lauantaina nostattaen matkakuumetta uusiin ulottuvuuksiin.


Musta silmä? Ei kun pian kolmekymppisen silmäpussithan ne siinä heiluvat! Me oltiin Messukeskuksessa 11 aikaan aamupäivällä ja väkeä oli paikalla jo aikas mukavasti. Liikkuminen tapahtui sellaisten kissamaisten väistöliikkeiden avulla, mutta siltikin tuli kyynerpäätä niin edestä kuin takaa. Pari tuntia messuilua ja itse olin jo ihan ihmisraunio kaiken hälinän vuoksi. 


Meidän sotasuunnitelmana oli mennä esittelytiloja läpi käytävittäin ja aika hyvin pääsimmekin näkemään kaiken, mitä nyt valmismatkafirmojen ohi mentiin aika nopeasti kun maat kiinnostivat itsessään enemmän. Rohmusimme kaikki mielenkiintoiset esitteet mukaamme ja lopulta reppu painoi lähemmäs 10 kiloa. Tästä tuli sitten hirveä morkkis sillä loppujen lopuksihan kaikki tieto olisi netissä. Mitä siis esitteillä?

Messuosastoissa oli kyllä aikamoista vaihtelua. Bhutanin kaikki esitteet olivat harmikseni loppuneet ja ständin työntekijä dataili kännykällään pöydän takana sen oloisesti ettei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Kroatian osastolla meille oltiin kamalan tylyjä joten otettiin vaan ne esitteet (lisää esitteitä!) ja häivyttiin. Muttei pahaa jos ei jotain hyvääkin!

Cambodian messuosastolla oli todella mukava mies joka jutteli meidän kanssa niin englanniksi kuin thaiksi (kaverilleni siis, meikä vaan kuunteli ja ymmärsi sanan sieltä, toisen täältä) ja joka oli opiskellut aikoinaan Assumptionissa, eli samassa yliopistossa kuin mäkin Bangkokissa, hahaa! Nepalin osaston mies oli kamalan symppis kertoessaan meille erilaisista vaellusreiteistä ja ehkä kaikista sykähdyttävin oli (sekä myös oiva esimerkki siitä kuinka messuilla kuuluisi olla jos verrataan tuohon pöydän takana piileskelyyn) Paroslomien Sami Grönberg joka ihan yhtäkkiä tempaisi meidät luokseen ja kertoi Kreikan saaristosta niin mielenkiintoisesti, että sitä ihan innostui. Miltä kuulostaisi hei island hopping Välimerellä Kreikan saaristossa?


Esityksistä kuunneltiin klo 15 alkanut Matkabloggaaminen uudelle tasolle kansainvälisten matkailutapahtumien avulla sekä  Ei vain postauksia – blogiyhteistyö vuonna 2015, joka alkoi heti edellisen loputtua. Samalla pääsi nopeasti moikkaamaan paikalle pomsahtaneita muita bloggaajia, mutta kaikessa tohinassa ei ihan hirveästi kerennyt säkkiä jauhamaan. Kello 16 olo olikin jo kuin jyrän alle jääneellä, joten mekin aika tyytyväisinä painuttiin ruokaostoksille, iskettiin verkkarit jalkaan ja vietettiin rauhaisa lauantai-ilta ensi kesän reissuista haaveillen.

All in all, täytyy myöntää, että odotin messuista jotakin tajunnan räjäyttävää kokemusta. Taisin kuvitella mielessäni jo kuinka kaikki osastot olisi prepattu ihan vimpan päälle niin, että ne esittäisivät aina omaa maataan, hah haa... Vikaa on kyllä itsessäkin kun olisi pitänyt enemmän kiinnittää huomiota esityksiin ja käydä niitä kuuntelemassa ja samalla sitten sopivasti tasoittaa massan pyörteissä heilumista. Ensi kerralla oon sitten taas astetta viisaampi!

Kuinkas muiden messuilut sujuivat?


10 kommenttia:

 1. Mä olin niin pettynyt siihen Bhutanin osastoon! :( sitä eniten odotin.. Muuten lisää juttuja blogissa! Oli jotenkin takki tyhjä alkuviikosta, ja nyt alko avajaisjännitystärinät :D ei käy elämä tylsäksi ;)

  VastaaPoista
 2. Jooh, se oli niin mälsä! :/ Pitääkin lukaista!

  Mulla on ollut tähän päivään saakka illalla vielä työjuttuja tehtävänä, joten olo on kans aika pöllämystynyt. Tänään vasta pääsi jotenkin rentoutuun. Huh, paljon puuhaa! :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos linkkauksesta! Kummallista touhua kyllä oli!

   Poista
 4. Bhutanin osastolla ei edes tainnut olla ketään sunnuntaina, eikö se ollut siinä Nepalin osaston vieressä? Mua vaan välillä ärsyttää noi maaosastot, kun niissä voi olla joko se paikallinen turistimiorganisaatio tai sitten vain pelkkiä yrityksiä. Jos haluaisin kuulla esim. Omanista yleisesti, en ole kiinnostunut buukkaamaan 5000 euroa maksavaa kiertomatkaa yksityisautolla. D: Slovenian osastolla oli onneksi tosi mukava mimmi, joka kertoi meille paljon kohteesta ja antoi hevareille sopivia reissuvinkkejäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotenkin noista messuista yleisesti huokuikin sellainen fiilis, että pitäisi ostaa kaikki valmiina näiltä yrityksiltä. Itse kuvittelin, että tarkoituksena olisi ollut enemmän yleisesti kertoa juurikin maista ja niiden paikoista/tekemisistä eikä vain puffailla tietyn firman järjestämiä valmisjuttuja.

   Alkoi melkein huvittaan, että oonko mä sittenkin joku trävellööri kun ei tuolla tuntunut oikein saavan otetta mistään :D "mennään sinne minne nokka näyttää ja tuuli kuljettaa" haha!

   Poista
  2. Omasta mielestäni messut on hyviä alan ammattilaisille verkostoitumiseen, mutta nuo tavallisten asiakkaiden päivät on kyllä vähän niin ja näin.. Okei, onneksi on kuitenkin kaikkia seminaareja ja luentoja, joita voi käydä kuuntelemassa ja muuta ohjelmaa. Mutta kojuilla kiertelystä ei yleensä ole niin paljon arvoa, kuin ehkä inspiroitumisen kannalta :)

   Tosin aika paljon ihmiset näyttivät noiden matkatoimistojen ständeillä niitä varauskoneita näpyttelevän, että kai sieltä joku jotain matkoja oikeasti ostaa!

   Poista
  3. Ens kerralla ehdottomasti paikalla sitten jo torstaina :)

   Ja itekki tajus vasta siinä loppupuolella kun oli jo nääntynyt esitteiden kantamisesta, että ehkä olisi pitänyt vaan olla kuuntelemassa enemmän niitä esityksiä. No, harjoitus tekee mestarin! :D

   Poista
 5. Mä olen monta vuotta peräkkäin käynyt Matkamessuilla, mutta nyt tietty kun olisi matkablogikin pystyssä niin en ole päässyt... Tuolla kyllä huomaa niin hyvin, kuinka suuri merkitys messuesittelijällä on. Miksi edes lähettää jotain uunoja paikalle? Saattaa olla että niillä oli vaan huono hetki tai jotain, mutta silti, messuille pitäisi oikeasti mennä sata lasissa eikä datailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Kaikki ei ehkä välttämättä vieläkään oikein hiffaa, millainen merkitys tuolla on asiakkaalle ja kuinka se vaikuttaa yrityksen kuvaan.

   Poista

Nyt sitä kommenttia!