sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Reittimme Thaimaassa

Hyvää uutta vuotta kaikille näin jälkikäteen täällä bloginkin puolella!

Perjantaina tuli taas tiristeltyä perslihaksien varassa kellon ympäri kun paluumatka Suomeen koitti. Kaverit jatkoivat matkaansa Bangkokista Tokioon ja eittämättä olisi tehnyt mieli piiloutua jonkun matkalaukun syövereihin päästäkseni mukaan. Mutta ei se kotiinpaluukaan yhtään pahalta tuntunut, varsinkin kun matkan aikana selvisi, että töissä tapahtuneen viestintäkatkoksen vuoksi vanhaa verokorttiani ei voitukaan käyttää ja joulukuun palkastani joutui valtion pankkivangiksi 60%. Enhän mä niillä rahoilla olisikaan mitään tehnyt...

Tämä (jo!!) 7. reissu Thaimaahan kesti yhteensä ruhtinaalliset 13 päivää joista kaksi meni kokonaan lentokoneessa istumalla. Silti matka tuntui pidemmältä minkä uskon johtuvan meidän järkyttävästä maan sisällä tapahtuneesta hoboilusta pitkin Etelä-Thaimaata. Ensimmäisen kirjoituksen reissusta ajattelinkin pyhittää meidän poukkoilevalle reitillemme.
 
Karon, Phuket

Heti Bangkokiin saavuttuani vaihdoin kenttää ja lensin vielä Phukettiin jossa matkakumppanini odottelivat jo innokkaina ja hikisinä saapumistani. Phuketissa meillä oli varattuna ruotsalaisesta guesthousesta huone kahdeksi yöksi ja syy miksi edes olimme Phuketissa oli ystäväni ystävä (pysyttekö kärryillä?), joka työskentelee alueella matkaoppaana ja jota tulimme moikkaamaan. Jälleennäkemisen huumassa oli tietenkin eksyttävä Patong beachin Bangla roadille halpojen buckettien sekaan.


Aonang, Krabi

Phuketista siirryimme poukkoilevalla minibussikyydillä Krabille jossa taasen ystäväni äiti lomaili. Krabilla vietimme vain jouluaaton, mutta saimme päivän aikana käytyä Railayssa pitkähäntäveneellä sekä kajakoimme rannan läheisyydessä. Mainospuheeni kyseisestä puuhasta upposi matkakumppaneihin kuin voi lämpimään pullaan ja oli kyllä siisti fiilis, kun pystyin omaan kokemukseen nojaten ehdottaa jotain aktiviteetin tynkää kavereille. Illalla juhlistimme jouluaattoa Tripadvisorin suosittelemassa seafood-ravintolassa ja kävimme vielä pyörähtämässä iltamarkkinoilla.Had Rin, Koh Phangan

Krabilta lennettiin Koh Samuille josta vielä rullailtiin lautalla Koh Phanganille, Full moon partyjen synnyinsijoille. Erityisesti matkaseurueeseen kuulunut Maltalainen John, meidän oma pieni party animalimme, halusi kokea täydenkuun juhlat saarella. Kuuhan ei joulupäivänä todellakaan möllötellyt taivaalla, mutta onneksi rahatietoiset thaimaalaiset olivat järkänneet kahden päivän joulupileet rannalle. Ei siis muuta kuin bucket kainaloon ja UV-maalitöherrykset naamalle!Maenam, Koh Samui

Meidän etukäteissuunnitelmat koskien reissua tyssäsivät Full moon partyihin ja ainoa mitä tiedettiin oli se, että seuraavat neljä yötä vietettäisiin jossain Koh Samuin hujakoilla ennen lentoa Bangkokiin. Päädyimme ensimmäiseksi yöksi Mae Namin rannalle Samuin pohjoisosaan. Kaikkien vilkkaiden paikkojen jälkeen Mae Nam taas tuntui vähän liian hiljaiselta (ah ironiaa!) ja siirryimmekin seuraavaksi Lamai beachille, joka sijaitsee saaren kaakkoisosassa.Lamai, Koh Samui

Kolme yötä samassa paikassa, mitä luksusta! Löysimme kaksi hintalaatu-suhteeltaan hyvää huonetta rannan läheisyydestä ja saimme pienen lomamoodinkin päälle parin retken ja kaverin synttärien (jotka sattuivat olemaan sitten half moon partyjen aikaan) parissa. Myös Lamai oli kolmen vuoden takaisista muistikuvista huolimatta yllättävän vilkas paikka ja sielläkin ne samat Sexy sex-baarit levittivät punaista loisteputkivaloaan joka suuntaan. Tiettyjä asioita ei voi välttää Thaimaan turistialueilla...Bangkok

Lopuksi turneemme vei meidät Thaimaan pääkaupunkiin jossa vietimme uuden vuoden Bayoke Sky hotellissa. Aika pääkaupungissa meni pitkälti ostoksia tehdessä, sillä juhlan ja lähestyvien lentojen vuoksi ei mitään pidempiä retkijuttuja voinut enää toteuttaa. Kotiinpaluu sai paniikkihien otsalle ja tämän johdosta läheisen supermarketin maustepussisekoitushylly tyhjeni tuntuvasti omaan matkalaukkuun. Myös pyhiinvaellusmatka Khao San roadille oli itsestäänselvyys ja sieltä mukaan lähti koko syksyn himoittelemani paitakopiot. Nyt on gangsterivaatteet ensi kesää varten hankittuna!


Same same, but different niinkuin Thaimaassa on tapana sanoa. Vaikka monet paikoista olivatkin itselle jo tuttuja eikä palmupuiden verhoamat rannat saaneet huokailemaan ihastuksesta samalla lailla kuin muutama vuosi sitten, tarjosi Thaimaa tälläkin kertaa myös jotain uutta ja mielenkiintoista. Myös matkaseura oli mitä parhainta: yksi läheisimmistä ystävistäni joka ei asu Suomessa (ja jota ei sitten luonnollisesti näe kovin usein) sekä hänen kaksi ystäväänsä maailmalta joiden kanssa tultiin heti juttuun. Happy Hippo on todellakin onnellinen!


9 kommenttia:

 1. Hienolta kuulostaa koko matka, mutta uskon todellakin, että kävi kateeksi, kun kaverit jatkoivat tuosta vielä muualle :). Kuulisin mielelläni jossain vaiheessa tuosta Bangokin hotellista, kun pääset sinne asti postauksissasi ;).

  Thaimaa-himo ei ole vieläkään iskenyt tähän matkailijaan (en oikein tiedä miksi), mutta ehkä se tapahtuu vihdoin, kun lueskelee postauksiasi tarpeeksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelli-kirjoitus on tulossa kyllä! Ja samalla katkera tilitys xD No ei, mutta kyllä moni asia jäi vähän puolitiehen tuossa paikassa.

   Ja Jerry, ihan näin virtuaalisen tuntemisen perusteella mä sanoisin, että ellet menisi jonnekin 5 tähden luksuspaikkaan jossa on oma ranta ja jossa voisi elää vain siellä kuplassa niin Thaimaa aiheuttaisi kyllä järkyttävän pettymyksen sinulle :D Kaikella ystävällisyydellä ;) Toisaalta en kyllä edes osaisi nähdä sinua reppu selässä missään 10 euron torakkamajassa, joten ehkä sellainen kokemus ei edes olisi mahdollinen :P (ja toivottavasti tuo ei nyt kuulostanut töykeältä sillä sen tarkoitus ei todellakaan ollut!). Thaimaan saa näyttämään todella kauniilta kuvissa, mutta ainakin oma todellisuus on ihan toista kun siihen ymppää kaiken mitä kuvissa ei näe. Maa on esimerkiksi Japanin tehokkuuden, toimivuuden ja siisteyden täydellinen vastakohta.

   Haha, musta tulisi kyllä oiva maan lähettiläs näillä myyntipuheilla... :P

   Poista
  2. Hehe, juurikin "Thaimaan saa näyttämään todella kauniilta kuvissa, mutta ainakin oma todellisuus on ihan toista kun siihen ymppää kaiken mitä kuvissa ei näe." tällainen käsitys mulla on aina Thaimaasta ollut. Vaikka useimmiten Thaimaan rantapalmumeri-kuvat saa minutkin haukkoman henkeä, niin siltikään en vielä osaa kuvitella sinne matkustavani :)

   Poista
  3. Niiden palmukuvien jälkeen saattaa todellisuus kyllä järkyttää :-D

   En tiedä oonko itse nyt jotenkin ihan superkriittinen maata kohtaan (vaikka samalla siis kyllä myös pidän paikasta), mutta jotenkin enää en Thaimaata valitsisi jos rantaloma olisi kyseessä. Jonnekin vuorille tai viidakkoon taas voisin mielelläni mennä, siellä kun esim. roskat eivät ole niin järkyttäviä.

   Nuo tällä reissulla läpikäydyt rannat olivat kaikki toistensa kopioita ja pääasiallisena tarkoituksena tuntui turisteilla olevan vaan dokaaminen. Porukkaa makaa maassa jo kahden aikaan yöllä ja vaan oksentaa ympärilleen. Ei eroa siis mitenkään Tampereen Hämeenkadusta normaalina lauantaiyönä ;)

   Poista
  4. Just tällainen mielikuva mulla onkin ollut :P

   Poista
  5. Netti hieman sekoilee, joten toivottavasti tää vastaus tulee nyt oikeeseen paikkaan :).

   En missään nimessä ottanut tuota mitenkään pahalla, koska olet täysin oikeassa x). Juuri sen takia Thaimaa ei ole koskaan oikeasti kiinnostanut niin paljon, että olisin halunnut matkustaa sinne. Satun vain olemaan tällainen matkailija, joka tykkää siitä tehokkuudesta, siisteydestä, turvallisuudesta ja luksuksesta, eli en todellakaan sovi torakkamotelleihin enkä myöskään varmaankaan siihen aitoon Thaimaahan.

   Eli hyvin jo tunnet minut xD. Ja hei, tuohan on mahtava lähestymistapa, koska olet rehellinen :P!

   Poista
  6. Heh, hyvä ettei kuulostanut pahalta!

   Ja musta tuntuu, että itsekin olen kyllä lipumassa enemmän sellaiseen mukavuudenhaluisempaan, siistimpään ja ymmärrettävämpään (kulttuurillisesti) matkailumoodiin. Ei vanha enää jaksa! :D Tai kenties sitä vanhempana taas jaksaa, eihän sitä tiedä, mutta nyt kyllä taitaa seuraavat lomakohteet olla enemmän länkkärimaita :)

   Poista
 2. No kuulostaa kyllä ihanalta reissulta! Hyvässä porukassa vielä niin mikäs sen parempaa. Kyllä ne tututkin paikat on kivoja, varsinkin kun kyseessä on Thaimaa ja tämä vuodenaika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thaimaa on mun Kanaria! helppo mennä kun kaiken tietää ;D

   Poista

Nyt sitä kommenttia!