sunnuntai 1. helmikuuta 2015

#bloggaritmansessa tammikuussa

Ylhäältä vasemmalta alkaen: Kaaosta ja kukkamekkoja, Curious Feet, Pöndekengissä, minä, Angata, Popot pogoillen
ja alhaalta vasemmalta: Hear the World´s Whisper, Tuntemattomaan ja takaisin, Laura let´s go ja Palmuasema

Taas aika rientää ja viikot kuluvat. Ensi viikolla koittaa jo lähtö Berliiniin! (Miten tässä kävi näin TAAS?) Tämä kirjoitus on jo hetken lepäillyt luonnoksissa, mutta illat ovat menneet nopeasti hyvien kirjojen tai ystävien parissa eikä aikaa kirjoittamiselle ole missään kohtaa tuntunut olevan tarpeeksi. Samalla se perinteinen nolous on nostanut päätään, tästähän olisi pitänyt kirjoittaa jo aikoja sitten!

Tampereen Blogimiitti jatkui tammikuussa koko viikonlopun ajan, itse pääsin perjantain lisäksi osallistumaan vielä lauantain aamupäivän puuhiin ennen kuin muut menot veivät mennessään. Lauantai alkoi Juice-kirjastossa heti YLE:n radiohaastattelulla, johon onneksi pääsin Teean ja Marian kanssa yhdessä. Pörröinen mikrofoni oli hieman kuumottava niin aamutuimaan kun aivot olivat vielä horteessa, mutta onneksi sitä sai aika fiksun kuulosta tekstiä suustaan ulos. Juttu on luettavissa täältä.


En ollut aiemmin kuullutkaan Juicen kirjastosta, mikä on jälleen kerran hyvä osoitus siitä, kuinka ihminen sokeutuu asuinpaikalleen. Olisi hyvä aina välillä katsella omaa kotikaupunkiaan ulkopaikkakuntalaisen silmin ja havahtua siihen kuinka paljon kaikkea mielenkiintoista löytyy ihan kotioven takaa. Me saimme hyvän esittelyn kirjaston synnystä sekä Juicen kirjaharrastuksesta jonka hedelmiä paikan lukuisat kirjat ovat. Tällaisena järkyttävänä kirjahamsterina oli mielenkiintoista kuulla Juicen kirjojen keräilystä.

Kirjasto oli varattu meille kahden tunnin ajaksi jonka aikana Rosita ja Anna kertoivat omasta kirjaprojektistaan koskien yhteistyötä blogien ja yritysten välillä. Saman asian tiimoilta keskusteltiin omista kokemuksista ja ajatuksista ja oli mielenkiintoista kuulla jokaisen oma mielipide asiaan. Kaksi tuntia kului aivan liian nopeasti!


Juicen kirjaston jälkeen suuntasimme Tullintorille City makkarabaariin jossa myytiin jo itselle entuudestaan tuttuja Tapolan tuotteita. Saimme yhteistyön tiimoilta lounasannoksemme alennettuun hintaan (joka normaalisti maksaa 6,90 e eli ei paljon mitään) ja itse päädyin epäröimättä lihapulliin ja perunamuusiin. Teppo Tapola kertoi meille enemmän Tapolan yrityksestä sekä City makkarabaarin alkutaipaleesta samalla kun me yritimme päihittää suuret ja herkulliset ruoka-annoksemme joiden kyytipojiksi saimme lisäksi mustaa makkaraa.

Oli hauskaa kuulla tarinoita ulkomaalaisista vierailijoista ja pääsimme ihmettelemään myös lounaspaikan vieraskirjaa mihin oli kirjoitettu terveisiä monilla eri kielillä ja kirjoitusmerkeillä. Kuulemma erityisesti japanilaiset tulevat mielellään ihmettelemään mustaa makkaraa pyytäen mahdollisuutta päästä kuvaan kyseisen herkun kanssa ja jokunen urhea aina uskaltaa myös maistaa itse makkaraa. 


Lounaan jälkeen mun pitikin jo rientää kotiin sillä illalla oli tiedossa sirkustelua vanhan harrastusporukan kanssa. Muut jatkoivat päiväänsä vielä bussikierroksen ja Finlaysonin kävelykierroksen puitteissa. Mukana miitissä olivat blogien AngataPopot Pogoillen, Curious FeetHear the World´s WhisperPalmuasemaTuntemattomaan ja takaisinLaura Let´s go, Kaaosta ja kukkamekkoja sekä Pöndekengissä kirjoittajat. Kiitoksia kaikille vielä näin jälkikäteen kivasta tapahtumasta!

Annan kirjoittama blogikirjoitus ”Kiitos yksityiskohtaisesta jutusta!” - Miksi matkabloggaajaa kannattaa käyttää yhteistyön merkitsevyydestä sekä miitistä on luettavissa Tampere All Brightin nettisivuilta. Matkailuaiheinen artikkeli Suositteluita paikallisilta rakkaudella löytyy myös Tampereen Seudun Vetovoima-julkaisusta.
* Yhteistyössä mukana City Makkarabaari *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!