keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Same same, but different

We have this saying in Thailand and it goes: Same same, but different.

Joka meinaa sitä, että melkein, muttei ihan. Mutta että siitä ei kuitenkaan tarvitse välittää. Tai hermostua. Sillä tämä toinenkin vaihtoehto on ihan yhtä jees. Mai pen rai eli ei se mitään. Siinä heti perään ehkä se tärkein maailmankatsomus mikä kannattaa ottaa käyttöön Thaimaassa.

Mä kirjoitin muistivihkooni jo reissun päällä tämän otsikon sillä meidän matka oli jotenkin niin kaikkea sitä mitä en odottanut sen olevan. Ja silti se oli ihan huippureissu ja nyt nuo kaikki omat "odotukset" vaan naurattaa. Kun ihmiset kyselee, että kuinka reissu meni, niin vastaukseksi yleensä tulee mun suusta jotakin outoa hyminää sillä on niin vaikeaa pukea sanoiksi sitä tunteiden kirjoa jota kävi läpi lyhyen kaksiviikkoisen matkan aikana. 

Miten sitten odotukset ja todellisuus erosivat toisistaan?


GIMME YOUR MONEY

Joulu ja uusi vuosi Thaimaassa pahimpaan high seasonin aikaan. Jo pelkkä lento Thaimaahan maksoi saman verran kun yleensä rahaa kuluu koko matkaan. Myös turistialueilla hengailu rokotti lompakkoa suuresti, erityisesti matkan alussa Phuketissa. Tai sitten sitä vain puutui rahan menoon eikä lopussa enää mikään tuntunut miltään. Tuntui järkyttävältä maksaa 200 bahtia eli 5 euroa jostakin fried rice annoksesta, joka kaiken lisäksi oli pahaa. Haaveilin vain ihanista katukikkareista joista heruisi herkullista ruokaa 40-50 bahtilla.


SUN, SEA & SAND

SSS niinkuin aikoinaan Teneriffaakin mainostettiin! Ajattelin, että kyllähän sitä matkan aikana pitää jonkin verran rannoilla manatoida ja hankkia se perinteinen kullanrapea rusketus. Mutta Thaimaa oli päättänyt toisin. Meinaan joka päivä satoi ja jos ei satanut niin me oltiin juuri silloin joko lentokoneessa, lautalla tai minibussissa matkalla paikasta Y paikkaan Z. Mutta ei luontoäiti nyt ihan mahdoton ollut ja kyllähän me myös rannalle päästiin. Silloin vain jostain kumman syystä aallot olivat sellaisia metrin korkuisia kuolemanvalleja.


SEXY BITCH

Tässä syksyn mittaan oli Instagrammissa tullut vastaan kivoja ranta- ja matkakuvia ja mähän ihan onnessani tein melkein muistiinpanot itselleni, että millaisia kuvia olisi kiva ottaa. Aina niiden ainaisten "yhyy, aurinko paistaa suoraan silmiini joten kurtistan naamani perseenreijäksi"-kuvien tilalle. Ostin jopa uuden vedenkestävän kameran meidän kaikkia tulevia cooleja snorklauskuvia varten! Niin mitä sitten tapahtuu?

No enhän mä käynyt kertaakaan uimassa! Edellinen kohta selittänee hyvin sen, miksi tämä wannabe-vesipeto pysyi tiukasti maan kamaralla. Meidän oli tarkoitus vielä pelastaa tämä onneton tilanne Bangkokissa hotellimme kattouima-altaalla, mutta sekin suunnitelma vesittyi. Kahdesti. Joten ei ole nyt eteerisiä vedenalaisia kuvia itsestä eikä muista. 


SNORKELING

Me yritettiin lopettaa tämä tahaton meriboikotti myös lähtemällä snorklausreissulle kansallispuistoon. Matkan aikana vaan kummasti alkoi sataa kaatamalla ja snorklaaminen peruuntui kylmän ilman ja sateen vuoksi. Sen sijaan me maattiin veneen penkeillä ja lattioilla kääriytyneenä meidän huiveihin ja pelastusliiveihin koittaen  selvitä hengissä tuosta piinaavasta 3 tunnista joka vielä jouduttiin olemaan merillä. Krapula ja 2 tunnin yöunet eivät auttaneet asiaa...THEY SEE ME ROLLIN

Kuten reittikuvauksesta pääset lukemaan, oli meillä aika hektinen aikataulu. Oli ihmisiä nähtävänä ja paikkoja koluttavana kun matkakumppaneista kaksi eivät koskaan Thaimaassa ole aiemmin olleet. Matkasta aika iso osa kuluikin matkustusvälineissä istuessa, siirtymiseen valmistautuessa tai majapaikan etsinnässä. Puolessa välissä reissua tuntui, ettei me oltais muuta tehtykään kun vaan siirrytty paikasta toiseen, mutta loppupätkällä onneksi tahti hidastui eikä laukkua tarvinnut koko aikaa olla pakkaamassa.


FLU KITTEN IZ IN DA HOUSE

Jo aiemmat reissut ovat hyvin opettaneet kuinka kannattaa AC:n kanssa toimia jottei heti ensimmäisenä kaverina ole flunssa matkalla mukana. Tälläkin reissulla kaikki sujui alussa oikein hyvin, mutta ollessamme Krabilla, toinen kosteankuuman ilmaston mörkö odotti noutajaansa. Huoneemme oli maan tasossa ja jotenkin reissusta rähjääntyneenä me vaan annettiin asian olla kun huoneessa oltiin vain yksi yö. Ei olisi kannattanut, huone oli meinaan umpihomeessa. 

Thaimaassa saa tottua sellaiseen pieneen homeen hajuun sillä sitä on kaikkialla, mutta tuo oma huoneemme oli kyllä jo ihan toisesta ulottuvuudesta. Edes ilmastointi ei hajua poistanut ja jotenkin surkuhupaisaa, että ainoa paikka jossa oli ok olla, oli kylppäri! Oma moka tosiaan kun ei asiasta huomautettu, mutta mä olinkin sitten ainoa joka tästä kärsi (muut olivat saaneet jo hyvää siedätyshoitoa asumalla Lontoossa joka on toinen homeisten asuntojen luvattu maa). Tuon yhden yön aikana nenä ja aivot menivät tukkoon, ääni lähti ja loppureissun kuulostinkin vinkulelulta. Reissun aikana sairastuminen on kyllä suuri BUU!


Ei mitään pahaa jollei myös aimo annos kaikkea hyvää! Reissu ei ollut perinteinen rantalöhöilyloma, mutta se olikin sitten kaikkea muuta outoa ja hauskaa. Haasteista selvittiin ja sitä sopivasti tervehdyttiin Suomeen palatessa niin sai olla tikkana töissä maanantaiaamuna. Mä oon tässä pähkäillyt, että kuinka sitä lähtisi kirjoittamaan reissun jutuista ja oon nyt tullut siihen tulokseen, että vanha kunnon päiväkirjamainen aikajärjestys voitaisiin ottaa käyttöön. Joten ole mukana tai ole neliö!

9 kommenttia:

 1. Tästä nyt on niin vaikea sanoa oliko matka onnistunut vai täysi fiasko, mutta loppujen lopuksi oli kuitenkin hauskaa, joten sehän on tärkeintä :P. Asenteestahan tuokin on kiinni :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis reissun aikana kyllä parikin kertaa tuli mietittyä että mikä ihme tässä on meneillään :D Mutta sitten vaan päätti mennä virran mukana ja jos jotkut jutut oli sitten "poissuljettuja" niin siinähän sitten oli! :D

   Poista
 2. Ulkopuolista ainakin naurattaa ja varmaan suakin näin jälkikäteen :) Oli varmasti ikimuistoinen reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja nauratti reissun aikanakin onneksi vaikkei niitä hienoja vedenalaiskuvia saanutkaan, snif :P Kaverit olivat aivan parasta seuraa ja se oli kyllä tämän reissun tärkein juttu! :)

   Poista
 3. Aina ei mee suunnitelmien mukaan. :D same same but different-tyyli on myös vietnamissa, ja oon yleensä ihan fine sen kanssa mutta varsinkin pidemmillä reissuilla se ajatuksenjuoksu alkaa väkisinkin ärsyttään kun haluis et asiat menis ees joskus niin kun haluais :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhahaaa näinpä! Joku asia sitten katkaisee sen kamelin selän ja sitten kyllä ärsyttää ja paljon :D Siellä Aasiassa kyllä jotenkin enemmän korostuu sellainen asetelma minä vs. universumi, en tiedä mistä moinen johtuu :P

   Poista
 4. Oli kyllä varmasti ikimuistoinen reissu! Ja tosiaan aina ei mee ihan niin kuin Stömsöössä.. Se kyllä monesti aina ainakin jälkikäteen kruunaa reissun kuin reissun! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri! Onpahan jotakin mille naureskella! :P

   Poista
 5. Moikka, laitoin sulle haasteen tulemaan. :)
  http://www.rantapallo.fi/reisereise/2015/02/18/blogihaaste-10-matkakuvaa/

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!