keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Viikonloppu Berliinissä


Mun rakas ystävä muutti viime syksynä Berliiniin ja sillon jo lupasin, että tulen käymään heti kuin mahdollista. Heti kun mahdollista ei ollutkaan niin varmaa kun uusi työ alkoi joulukuussa eikä lomia ollut näköpiirissä. Onneksi työpaikka on parhain koskaan ja vapaata irtosi TAAS palkattomana versiona joten tuli vietettyä Berliinissä pidennetty viikonloppu.
 

Perjantaina Tampereella oli maailman täydellisin talvi-ilma kun lähdin kohti linja-autoasemaa ja ihastelinkin laskevaa aurinkoa koko matkan Helsinki-Vantaan lentokentälle tippa linssissä. Talvi on ollut todella pimeä (tai ainakin omasta mielestäni) ja myyrän elämä pimeyden keskellä ei ole ollut herkkua. Nyt tuli taas sellainen fiilis, että kyllä tämä tästä. Kesä, haistan jo sinut! (vai oliko se sulava koirankakka?)


Berliinissä tuli vietettyä  kaksi kokonaista päivää ja yksi ilta. Mulle tärkeintä oli nähdä ystävät ja hengailla heidän kanssaan enkä jaksanut ressata nähtävyyksistä tai paikoista joita pitäisi nähdä. Taisin hieman hämmentää jopa  liian lunkilla asenteellani, mutta saavutushan on valtava kun tällainen vanteiden kiristäjä on voinut olla vaan rennosti sohvan kulmassa. Kyllä sitä kerkiää myöhemminkin nääs!


Tulipa sitä kuitenkin tehtyä kävelykierros keskustassa tärkeimpien nähtävyyksien äärellä samalla kuin jäätävän vihmainen tuuli piiskasi naamaani ja liian ohuet legginsit päästivät koleutta sinne missä sitä ei kaivattaisi. Käytiin Mauerparkin torilla ihmettelemässä ihmisten myytäviä ja nauttimassa aurinkoisesta ilmasta keskustellen Berliinin mielenkiintoisesta polkupyörätilanteesta (pyörät pöllitään ja myydään järkyttävään ylihintaan). Näin myös Berliinin muuria niin Mauerparkin lähellä kuin itse paraatipaikalla graffittiseinien muodossa. Ja se kaikista tärkein: söin aivan älyttömän hyvää falafelia kohtuulliseen 3 euron hintaan! Jawohl!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!