maanantai 9. maaliskuuta 2015

Festivaalikesä 2015

Mitä tulee,
kun yhdistetään neljän päivän festivaalit 
ja henkilö, joka ei ole koskaan edes käynyt teltan sisällä? 

Menestystarina!

Jaa, ettekö usko?
TOMORROWLAND 

Kaikki teknopetterit tietävät jo käsitteen asemaan nousseesta elektronisen musiikin festivaalista, Tomorrowlandista. Pardit järjestetään Belgiassa Boomin kaupungin läheisyydessä ja 4 päivän ajaksi alueen väkimäärä kasvaa noin 200 000 ihmisapinalla. Festarit on järjestetty vuodesta 2005 lähtien eli tänä vuonna on luvassa 11. kerta uskomattomassa satumaailmassa maailman kuuluisimpien soittajien musiikin parissa.

Tällaisena omaa rauhaa rakastavana ja suuriin ihmismassoihin helposti kyrsiintyvänä henkilönä oon aika pitkään aatellut, etteivät mitkään festarit, ja todellakin tarkoitan ettei mitkään, ole sen vaivan arvoisia, että löytäisi itsensä jostain mutaisesta telttamerestä jyrsimässä omaa kättä irti paniikkikohtauksen parissa.

Vuoden alussa kuitenkin kaverini lausui mulle ne maagiset taikasanat, jotka saivat mut ajattelemaan mikä ettei. Aika kuluu eikä sitä enää nuoremmaksi muutu, ensi vuonna on vielä hankalampi mennä kuin nyt. Jos joku siellä miettii, että mitä se ämmä horisee, tyyppi täyttää vasta 28, mutta kyllä sitä ollaan jo niin mummouduttu ettei tässä ole kuin loiva alamäki sinne krematorioon enää tiedossa. Näin hyvin optimistisesti ilmaistuna. 

Paras läppähän tässä on nyt se, että mun kaveri ei koskaan edes päässyt lipunostoon saakka kun töistä ei lomia herunut. Mutta kun tää muuli kerran valitsee suunnan niin sitähän ei lennosta enää muuteta. Onneksi vanha kunnon kaveri, Pallontallaajien foorumin matkaseura-palsta, tarjosi jälleen kerran vastauksen kaikkiin ongelmiin ja matkalle lähtee mun lisäksi 26-vuotias innokas matkaaja Helsingin suunnasta.

Kevään aikana luvassa siis kirjoituksia lippujen ostosta, käytännön järjestelyistä ja festareihin valmistautumisesta ennen itse H-hetkeä.WEEKEND FESTIVAL

Tomorrowlandin lippujen hankkimisen jälkeen oma katu-uskottavuus näköjään kasvoi sen verran, että mua kysyttiin heti mukaan toisille festareille. Helsingissä järjestettävät Weekendit kestävät kaksi päivää ja järkätään kaksi viikkoa Belgian seikkailujen jälkeen. Paikalla varmaankin kaikki samat esiintyjät kuin Tomorrowlandissa (eli en ole tarkistanut kummankaan kokoonpanoa vielä haha), mutta otetaan nyt ilo irti ja nautitaan kesäisestä Helsingistä ystävän kanssa.

Molemmat festarit toimivat samalla pienenä ihmiskokeena sen suhteen, että haastaa itseään hieman uudemmille urille. Sitä aina välillä jumiutuu ajattelemaan, että on tällainen ja tällainen ihminen ja nyt on hyvä aika vähän ravistella näitä omia uskomuksiaan. Ties millainen partymonster sitä vielä kuoriutuu esiin!
Onko teillä tiedossa kesällä festarointia? Ja onko kukaan sattumoisin tulossa Belgiaan?

15 kommenttia:

 1. Mä oon kans niin mukavuudenhaluistunut et mikään telttameininki ei iske enää :) south park-festarit Tampereella (ja sitä ennen sauna Open air) onkin mulle just loistava - voin yöpyä kaverin nurkissa :D ja siis viime vuonna south parkissa oli wasp ja tänä vuonna def leppard - just my Kind of music ;) en siis todellakaan näkis itseäni noilla festareilla mihin sää suuntaat mutta innolla odotan niistä kertomuksia kuitenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, tomorrowland saattaisi olla siis täydellinen painajainen sulle! x)

   Mua ahdistaa eniten se örvellys ja teinien kännikiima, mutta ehkä sit muutamilla nopeilla kyynerpäälyönneillä saa innoikkammat yrittäjät pois kintereiltä niin voi nauttia musiikista rauhassa :P

   Mulla noi Weekendit on sit myös kaupunkifestarit ja juuri kova metsästys majoituksen suhteen Helsingistä. Kivaa, et voi mennä hiljaiseen paikkaan nukkuun aina yöks ja sit taas kärppänä paikalle puolilta päivin.

   Poista
 2. Vau, Tomorrowland tulee varmaan olemaan mieletön kokemus! Ite haaveilen pääseväni katsomaan Musea ihan vaan Provinssiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, varmaan niin hyvässä kuin pahassa on kokemus ikimuistoinen x)
   Toivottavasti Musen näkeminen onnistuu! :)

   Poista
 3. Kuulostaa mahtavalta! Ja menit vielä kaverin hankkimaan Palliksesta! En pidä itteeni minään bilehirmuna (ja festareilla telttailu ei ihan oo mun juttuni), mutta aina silloin tällöin sitä innostuu. Ja noista voisin jopa joskus innostuakin :D.

  Weekend sen sijaan taas.. En oo ajatellutkaan tulevaa kesää tai sen festareita ennen kuin nyt. Yleensä päätän kaikki festarit ym. keissit kesäisin aika viime tingassa. Mutta nyt tuli melkonen palo päästä tonne! Loistavia esiintyjiä. Jotkut festarit sitä varmaan kesälle tulee eniveis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huuu, sinne vaan! :D Juuri oli facebookin sivuilla, että lipuista 90% jo myyty, mikä yllätti mut kun kaveri kenen kanssa meen, sanoi, että 2 vuotta sitten hän osti lippunsa muutama viikko ennen Weekendejä. Kannatti siis näköjään olla ajoissa liikkeellä. Ehkä suosiosta voisi päätellä, että festarit on ainakin onnistuneet kun porukkaa riittää? :)

   Teen myöhemmin postauksia noista Tomorrowlandin jutuista, mutta siellä toi telttailu on järjestetty vähän eri tyylillä mitä se ehkä Suomessa ymmärretään niin sillä mä sit aattelin, että ehkä kestän sen kerran elämässäni ;)

   Poista
  2. Nouuuuu.. Piru vie, pitää sitten varmaan miettiä tätä pian :D. Noi kiehtois senkin takia, että teknobileissä ei (omien vähäisten kokemuksien ja kuullun perusteella) oo yleensä sellasta samanlaista örvellysmeininkiä kuin monilla muilla festareilla. Tosin itellä on melko hyviä kokemuksia kyllä muualtakin, ehkä oon valinnut festarit hyvin. Tosin sekin, että nukkuu hotellissa/kämpillä auttaa aika paljon :D. Kaupunkifestarit on parhautta!

   Mutta kivaa, jään mielenkiinnolla odottelemaan juttuja Tomorrowlandista!

   Poista
  3. Heh, tai sitten joudut ostamaan myöhemmin johonkin kamalaan riistohintaan liput! :P

   Teknopileissä kaikki vetää muita mömmöjä naamaariin niin siks kännisekoiluja ei nää! Haha! No ei, mä haluan olla vielä sen verran naiivi, että uskottelen ihmisten vielä välittävän musiikista ja tulleen nauttimaan siitä, eikä sekoilusta :)

   Poista
  4. Niin no se on se toinen vaihtoehto tietysti :D. Mutta itsekin jaksan vielä uskoa, että osa ihmisistä tykkää siitä musiikista ja tanssii, koska se nautinto tulee siitä tekemisestä eikä pillereistä :)

   Poista
 4. Näitä kirjoituksia on aina niin mahtava lukea ja nauraa päälle xD! Siis positiivisella tavalla :P. Kieliasu ja sanavalinnat ovat niin upeita :P. Hyvää reissua vaan! Itsehän kuulun kanssa siihen kastiin, joka ei festareille mene, mutta eihän sitä voi koskaan tietää, jos itsekin sortuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Jerry, kiitos sun sanoista! :)

   Kato luet sitten mun fiilistelyt (eli kauhistelut) niin sitten voi taas aatella, että "hyvä kun en mennyt" xD

   Poista
 5. Piti googlata lisää, että mikä ihmeen Tomorrowland ja milloin, joten enpä varmaan ole tulossa. :) Mutta festarit on kyllä hauskoja. Edellisistä on vaan vierähtänyt jo aika monta vuotta, oliskohan se ollut Ilosaari joskus aikoinaan... ja taidan mä olla jo liian mummoutunut lähtemään uudestaan. ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, musta tuntuu, että mun lisäksi vaan jotkut 18-20 vuotiaat tietää mikä Tomorrowland on :D Voi tulla mielenkiintoiset festaroinnit kun tää mummo lähtee liikkeelle!

   Poista
 6. https://www.facebook.com/events/1558806467698330/

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!