sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Lyhyestä filmi kaunis


Työkaveri vinkkasi ensi viikolla pidettävästä (4.-8.3) filmifestivaalista Tampereella ja onneksi aivot laittoivat tapahtuman muistiin. Kävin viikolla vilkaisemassa netistä mistä onkaan kyse ja kyllä siinä lähtivät sukat pyörimään jalassa kun silmiini iskostui lempitaiteilijastani kertovan dokumentin ensi-ilta! Liput lähtivät hakuun heti seuraavana päivänä ja samalla nappasin lipunmyynnistä tapahtumalehtisen. Sitä selatessa löytyi kourallinen muitakin mielenkiintoisia näytöksiä ja ongelmana tällä hetkellä onkin, mitkä elokuvista haluaa ehdottomasti nähdä ja kuinka ne saa sopimaan omiin aikatauluihin. Festivaaleilla on mukava rypäs ulkomaalaisia elokuvia ja erityisesti Kaakkois-Aasiasta kertovat filit pistivät silmään. Ajattelin koota tänne  listan niistä elokuvista jotka itseä kutkuttelee ja toivottavasti joku muukin siellä ruudun toisella puolen innostuu katsomaan vähän erilaisempia elokuvia!


DARK STAR - HR GIGER`S WORLD 
6.3. klo 22.00 Plevna 2
 
Olen fanittanut Alien elokuvia jo 20 vuotta (meidän perheessä ei harrastettu elokuvien ikärajoituksia, heh) ja Gigeriin tutustuin joskus 17-vuotiaana kun tilasin nettikirjakaupasta kirjan taiteilijan töistä. Gigerin museossa en ole vielä päässyt käymään ja Tokiossa sijainnut baari suljettiin jo yli 20 vuotta sitten (snif), niin sitä pitää ottaa mitä saa ja iloita siitä. Siitä on jo 5 vuotta kun Tampereen Taidemuseo järjesti Gigerin näyttelyn tiloissaan, joten aikas mahtavaa päästä pitkän tauon jälkeen ihastelemaan taiteilijan töitä ja tutustumaan tarkemmin hänen sielunmaisemaansa omassa kotikaupungissa  dokumenttielokuvan muodossa. 
"Doc Aasia -lyhytelokuvanäytökset suuntaavat katseen Indonesiaan, Vietnamiin, Kambodzaan sekä Myanmariin, josta nähdään peräti kolme lyhytdokumenttia. Luvassa on kiinnostavia muotokuvia, taiteen ja elämän limittymiä sekä tarinoita toiseudesta."

MYANMAR
To 5.3 klo 22 Niagara
Pe 6.3 klo 10 Niagara

Myanmar-näytöksessä kolme lyhytelokuvaa Burmasta.

SIVUPOLUILLA
Pe 6.3 klo 14 Plevna 4
La 7.3 klo 10 Plevna 6

Toiseuden teemalla varustettuja lyhytelokuvia Vietnamista, Kambodiasta ja Sumatralta.

JAZZ IN LOVE
La 7.3 klo 20 Niagara
Su 8.3 klo 16 Niagara

Filippiiniläisen Jazzin ja saksalaisen Theodorin kaukosuhteen kiemuroita. Alkuelokuvana pääsee näkemään thaimaalaisen lyhytfilmin Consider, joka kertoo teini-ikäisestä transsukupuolisesta Taysta
.
MADAME PHUNG`S LAST JOURNEY
Pe 6.3 klo 20 Niagara

Vuoden kestävä kiertomatka Vietnamissa esiintyvän taiteilijaryhmän kyydissä. Esiintyjäkaarti koostuu enimmäkseen paperittomista ja rahattomista transvestiiteistä. 

Tämän haluaisin nähdä kaikista eniten, mutta koska Gigerin dokkari alkaa heti tämän jälkeen eri teatterissa, en tiedä uskaltaako luottaa siihen, että välissä kerkiää vaihtamaan paikkoja lennossa.

MOMOKO SETO
To 5.3 klo 14 Plevna 6
La 7.3 klo 22 Plevna 6

Japanilaisohjaaja piirtää katsojan eteen kauniita, mutta vieraannuttavia maailmoja.

Chinema 1 To 5.3 klo 18 Plevna 5
Chinema 2 Pe 6.3 klo 12 Plevna6
Chinema 3 La 7.3 klo 16 Plevna 6

Kiinalaisia lyhytelokuvia.

CIFA 
Kiinan riippumaton elokuva-arkisto (China Independent Film Archive)
To 5.3 klo 10 Plevna 6
Pe 6.3 klo 20 Plevna 6Oheisnäytöksenä Pääkirjasto Metsossa  DOC AASIA-elokuvia Pe klo 14-16. Paikalla ohjaajavieraita ja tapahtumaan on ilmainen pääsy!

Goodbye utopia 2 
Näiden lisäksi löytyy aivan lukematon määrä kaikkea muutakin mielenkiintoista! On elokuvia Berliinistä, muista kaupungeista, politiikasta, saamelaisista, globalisaatiosta... You name it! Ohjelmakartta löytyy täältä, ja sen avulla pääsee näkemään mitä minäkin päivänä on esillä. Lippujen hinnat ovat alkaen 8 e/näytös. On myös mahdollista ostaa sarjakortti, jonka voi jakaa ystävän kanssa jos ei yksin usko pääsevänsä 6 eri näytökseen.1 kommentti:

  1. Voi ei tosi mielenkiintoisia juttuja, kummasti noi Aasia-teemat kiehtoo! Vitsi kun oon töissä niin ei pysty heittään pikavisiittiä tre;lle! Tai ehkä iltanäytöksiin, mut voi olla liian rankka ajatus 3,5 päivän matkustamisen jälkeen lähtee hetikohta yhtään mihinkään :D

    VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!