tiistai 3. maaliskuuta 2015

Mauerpark: oman tuntuinen paikka


Itä-Berliinissä sijaitseva Mauenpark oli meidän to do-listalla sunnuntaina. Sää oli täydellinen vastakohta lauantain kylmyydelle ja viimalle ja olisi voinut ihan hyvin olla jo huhtikuu! Puisto oli kävelymatkan päässä kaverini asunnosta, joten me painuttiin pihalle heti aamupalan jälkeen. 


Porukkaa oli paikalla kuin suurilla markkinoilla konsanaan. Oli mielenkiintoista kierrellä ja katsella millaista tavaraa oli myynnissä. Varsinkin kaikki vanhat jutut olivat tosi siistejä, mutta kyllä niistä osattiin myös rahat nyhtää. Vai mitä mieltä ootte noista teollisuuslampuista tai vanhoista telkkareista? Raotin reissun ensimmäisen ja viimeisen kerran rahakirstuani ja ostin muistoksi Mauerpark-teemaisen kangaskassin sekä sellaisen inkkarityylisen shaalihommelin (mikä se nyt onkaan, haha). 


Niinkuin kaikilla markkinoilla, myös täällä oli tarjolla monenlaisia herkkuruokia. Päädyin maistamaan alleolevassa kuvassa näkyvää pinaatilla täytettyä Gözlemeä ja kaveri söi linssikeittoa. Toisin kuin Suomessa, täällä sapuskan hinnat olivat aikas kohtuullisia eikä ruokapaikkojen jonoihin ollut nälkävuoden mittaisia ihmisvalleja.

Hauska yksityiskohta oli puistossa sijaitseva ulkoatriumi johon kuulemma kesäisin kokoontuu porukkaa laulamaan karaokea. Siellä sitten muut kannustavat ja fiilikset on aina ihan katossa. Helmikuun alussa ei paikalla ollut muita kuin satunnaisia istuskelijoita, mutta hyvin kyllä pystyi kuvittelemaan atriumin moisessa käytössä. Taas yksi asia lisää minkä voi kokea joskus myöhemmin!


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulta tuo gözleme! Oliko se niinkuin lettu, vai enemmän tortilla? Eniveis, pinaatilla ei voi mennä vikaan! ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä sellanen tortillamainen ohhuehko naan-leipä :D Oli kyllä herkkua :)

      Poista

Nyt sitä kommenttia!