sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Mitä olisi Berliini ilman muuria?


Kun puhutaan Muurista niin ikuiselle nörtille tulee mieleen vain Game of Thronesin The Wall, mutta Berliinissä pääsi tutustumaan ihan siihen aitoon ja oikeaan Berliner Maueriin. Sunnuntaina jatkettiin Mauerparkista kävelyä kohti lähellä olevaa Berliinin muurin pätkää jossa myös kuuluisa loikkaajien käyttämä hautausmaa sijaitsi. Jo matkan varrella oli paljon merkkejä muurista (kuten muistolaattaa ja teemaan sopiva kahvila) ja tuonne hautausmaan vierelle oli tehty ulkoilmamuseo jota pääsi ilmaiseksi tutkimaan. 

Pienen kierroksen jälkeen otettiin vielä raitiovaunu ja käytiin vilkaisemassa galleriaosuutta, mutta siellä ihmismassat olivat niin suuret, ettei me lähdetty kävelemään pätkää alusta loppuun. Toinen päivä Berliinissä päättyi naapuritalon falafel-paikkaan josta sai 3 eurolla maailman parhaimmat rullat.

Lyhyestä virsi kaunis tänään.


2 kommenttia:

 1. Jotenkin tuo muurihomma on vaan niin käsittämätön että en voi yhtään kuvitella, mitä "päättäjien" päässä on pyörinyt silloin kun ovat päättäneet jakaa kaupungin muurilla. On se kyllä niin eriskummallinen pala historiaa ja hurjinta on ajatella, että muurin murtumisesta ei tosiaan ole vasta kuin reilut 25 vuotta.

  Mulla on muuten blogissa sulle haaste, käy kurkkaamassa :) http://metalliamatkassa.com/nahkalompukka-ja-muita-tarkeita-reissukamoja-matkailuaiheinen-videoblogihaaste/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ihan hävettää kun tiiän niin vähän koko aiheesta! Pitää kyllä edes Wikipedian kautta sivistää itseä joku päivä.

   Ja oo, haaste! Linkissä näkyy sana videohaaste ja oon jo ihan paskana xD

   Poista

Nyt sitä kommenttia!