keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

10 MATKAKUVAA

Reisereise-blogi haastoi minut 10 matkakuvaa-haasteeseen joka on alun perin Journey Diary -matkablogista. Haasteen sain jo helmikuussa, mutta jotenkin tuo ajatus kuvien läpikäymisestä tuntui suunnattoman massiiviselta ja kirjoitus jäi muhimaan. Nyt kun kuvia piti käydä läpi myös edelliseen haasteeseen, sai napattua kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja nämäkin kuvat valikoituivat pitkällisen pohdinnan jälkeen. Haastan itse Never Grow Old- ja Terveiset päiväntasaajalta- blogit.


1. Kuva lentokoneen siivestä

Matkalla kotiin Berliinistä nyt huhtikuussa. Alhaalla oli harmaata, mutta pilvien yläpuolella paistoi aurinko ja näytti siltä, että sitä matkattaisiin jossakin oudossa hattaramaassa.


2. Paras vahingossa onnistunut otos

Aasiassa pyörii munkkeja siellä sun täällä, mutta itse en oikein kehtaa mennä ottamaan kuvia niin, että he huomaisivat salakavalat aikeeni. Niinpä sitä koittaa aina kunnon paparazzina ottaa salakuvaa eikä se tuolla iPhonella ihan onnaa kun ei zoomiakaan voi käyttää. Tämä kuva on napsaistu Cambodiassa Phnom Penhissä, silloin elettiin vielä sitä aikaa kun mullakin oli järkkärikamera.
3. Matkakuva, joka saa hyvälle tuulelle

Tämä on napattu Thaimaan Koh Changilla ja hyvälle tuulelle tuun kuvasta kun muistan sen fiiliksen mikä tuolloin oli. Vaikka työharjoittelu oli mennytkin juuri puihin, olin tutustunut kahteen mahtavaan tyttöön joiden kanssa meillä oli, jos ei nyt koko maailma, niin koko Kaakkois-Aasia avoinna. Tuolloin juuri suunniteltiin reissumme seuraavaa etappia ja vaan nautittiin olostamme. 


4. Luontokuva

Yksi vaikuttavimmista luontokohteista joita on oman pienen elämänsä aikana nähnyt  on ehdottomasti iso valliriutta Australiassa. Kun vielä pääsi tiirailemaan maisemia helikopterin kyydistä, oli ihmetys suurta.5. Kuva yläilmoista

Cambodian Angkor Wat on taasen yksi vaikuttavimmista ihmisrakennelmista joka on tullut nähtyä ja jonka näkisin vielä miellelläni uudestaan. Meidän tuk tuk-kuski myi tämän temppelin meille Lara Croft-temppelinä, mutta tässä on myöhemmin tajunnut, ettei se nyt tämä ollut sittenkään. Tuonne ylös oli todella kuumottavaa kiivetä kiikkeriä portaita pitkin ja laskeutuminen oli vielä ihan oma erillinen tarinansa.

6. Postikorttimaisema

Ehkä hieman erilainen postikorttimaisema, mutta pakko oli ympätä kuvaa siitä yhdestä ja ainoasta, nimittäin Bangkokista. Kuva napattu China townista ja voisi fiiliksiltään olla yhtä hyvin otettu esimerkiksi Hong Kongissa.


7. Kuva matkaseurasta


Jos johonkin on uskominen elämässä niin jatkuvaan muutokseen. Oman matkailuhistorian aikana on tullut kyllä matkustettua niin poikaystävien (ihanaa kun tää on monikossa, mutta elämä on), ystävien, tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Koska ihmismuodossa kulkeva matkaseura näköjään vaihtelee, laitoin tähän kuvan koneesta joka kuvaa mulle internettiä, asiaa jota ilman en voisi elää, nyyh.


8. Fiilistelykuva palmun alla

Joulufiilistelyitä Filippiinien Palawan-saarelta, Cobanas beachilta.9. Hyvää huomenta -kuva


Millaista on herätä kilometrin mittaisesta intialaisesta junasta keskellä ei mitään? Hyvää huomenta pienellä sarkastisella tvistillä.

10. Lempikaupunkini     

Nyt taas niin ihanan Lontoon reissun jälkeen (joka taisi olla kenties kahdeksas?) pakko valita lempparikaupungiksi Iso-Britannian pääkaupunki. Tuli taas sellainen fiilis, että siellä kyllä olisi mukavaa asua. Jos saisi hyvän työn ja löytäisi asunnon ilman hometta. Oisko mahdollista?

   

6 kommenttia:

 1. Vähän epäillen, mutta klikkasin kuitenkin, tämän juttusi Bloglovinista auki ja kyllä kannatti!
  Munkkikuva on onnistunut! Itse yritin vastaavia, mutta ei niistä mikään noin hyvin onnistunut.
  Great Barrier Reefillä mekin elämämme ensimmäisen kerran, silloin vielä aika niukalla budjetilla, törsäsimme helikopterilentoon - eikä kaduttanut!
  Angkorin kuvaankin oli kiva pysähtyä, kun omasta vierailustamme siellä ei sentään ole vielä kuin runsas neljä kuukautta ... niin se aika kuluu. On se vaan hyvä, että on valokuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitoksia!

   Kun tuota kovalevyä kävi läpi niin kyllä siinä monet vau-hetket tuli koettua uudestaan. Maailmassa on niin upeita paikkoja ja mahdollisuus saada niitä talteen valokuvilla on aikas hienoa, pääsee myöhemmin fiilistelemään omia reissuja uudelleen ja uudelleen :)

   Poista
 2. Vau, tosi hienoja kuvia! Angkor Watiin haluaisin itsekin joskus päästä käymään, mutta tuskin uskaltaisin tuonne ylös kiivetä. Upeat maisemat sieltä kyllä on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)
   En olisi itsekään varmaan uskaltanut, mutta kun edessä meni eläkeläisryhmä joista kaikki kiipesi niin tuli sellanen olo, että kai mäkin nyt sitten perkule :P

   Poista
 3. Huippuja kuvia! Ihana munkki, hattarapilvet, juna- ja palmukuva myös :) Työ ja asunto ilman hometta, hehe. Vois kai se onnistua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)
   Ja kyllähän jotkut sanoo, että lotostakin voittaa! ;)

   Poista

Nyt sitä kommenttia!