tiistai 23. kesäkuuta 2015

TAIDETTA JA HYVÄÄ RUOKAA TAMPEREELLA

Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina läksin ystäväni kanssa käymään Tampereen Taidemuseossa sivistyttämässä pientä Suomen tosi-tv:n kyllästämää pääkoppaani. Siellä on nyt kesän ajan esillä Vuoden nuori taiteilija Ville Anderssonin töitä joihin törmäsin ensimmäisen kerran Aamulehden Moro-liitteessä. Työt ovat esillä aina 23.8. saakka, joten jos kuvien perusteella hiemankin alkoi kiinnostaa, niin hopi hopi paikan päälle! Opiskelijat pääsevät nayttelyyn huokeaan 3 euron hintaan ja jos budjetti on tiukkaakin tiukempi niin aina perjantaisin museoon pääsee ilmaiseksi klo 15-17 välillä.

Tällaisena ikuisena Giger-fanina kaikenlainen hieman spooky ja outo taide kiinnostaa ja erityisesti nuo Villen valokuvat saivat sydämen pysähtymään hetkeksi. Niin upeita! Museossa työskentelevä täti ei tosin ehkä ihan ymmärtynyt ihastumista kun vitsailtiin kaverin kanssa, että mahtuiskohan jokin työ takin alle. Hän seurasi meitä koko loppunäyttelyn ajan kuin hai laivaa ettei vain mikään katoaisi paikoiltaan. Ja kuvathan olivat tyyliin kokoa 50 cm x 100 cm, että ei sellanen ihan keposesti mihinkään takataskuun mahtuisi...
Kun henkemme olivat saaneet tarpeeksi ravintoa taiteen saralla jatkoimme matkaamme kevään aikana avattuun Meze-ravintolaan Zeytuuniin nauttimaan hieman maallisemmista herkuista. Zeytuun on pieni pala taivasta sijoitettuna idyllisesti sisustettuun (paljon juttuja Ikeasta, heh heh) tilaan Tuomiokirkonkadulla. Paikassa kävi kuhina, mutta saatiin onneksi pöytä kun eräät asiakkaat tekivät juuri lähtöä. 

Ruokalista on ravintolassa jaettu selkeästi kolmeen osaan, on meze-lautaset, leivät ja salaatit eri täytteillä. Kaikki annokset maksavat 9,60 e eli hyvin huokeaan hintaan saa vedettyä napansa täyteen lähi-idän herkkuja. Omaksi annokseksi valikoitui paikan nimikkoannos Meze Zeytuun ja ai että oli hyvää! Paikka on saanut paljon kehuja ja jokainen kehu on kyllä ansaittu. Mielestäni on aivan mahtavaa, että yritys pyörii perheen voimin ja  kulttuuri näkyy sisustuksen lisäksi ruokalistassa kasvisruokana ja alkoholittomuutena. Ja pienenä nippelitietona Zeytuun tarkoittaa arabiaksi oliivia, kuinka ihanaa!
2 kommenttia:

  1. Nam! Tuonne suuntaan kyllä seuraavalla Tampere-visiitillä syömään. Eikä tuo taidenäyttelykään huonolta vaikuta!

    VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!