sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

PIETARIIN ILMAN VIISUMIA


Jo alkukeväästä tämä kaukaa viisas ihmisolio huomasi, että toukokuun helatorstain ansiosta olisi mahdollisuus viettää pidennetty viikonloppu vain yhden palkattoman lomapäivän turvin. Ei muuta kuin tuntosarvet pystyyn ja eri kohteita skannaamaan! Ystävää kiinnosti matkustaa Itä-Eurooppaan ja listallamme komeilikin Venäjän lisäksi myös Puola, Slovakia ja Ukraina (tosin Ukraina kyllä hiipui aika nopeasti pois poliittisen tilanteen vuoksi). En itse ensin lämmennyt Venäjälle, olisi ollut kiva mennä jonnekin missä en ole käynyt aiemmin, mutta lennot esim. Krakovaan olivat niin suolaisen hintaisia, että ajatus päästä vihdoinkin toteuttamaan viisumivapaa matka Pietariin alkoikin kuulostaa vallan mainiolta idealta. Synnyinkaupunkiini siis!

Nopean googlettelun jälkeen päädyimme varaamaan matkan St. Peter Line:n kautta joka toimii yhteistyössä Pietarin Sokos Hotelsien kanssa. Kun matkapäiviä ei ollut kuin muutama, helppo valmismatkamainen paketti antoi meille mahdollisuuden keskittyä olennaiseen. Eli ei yhtään mihinkään sillä niin kuin aina, aika "miettiä etukäteen mitä haluaa nähdä" loppui ennen aikojaan ja lopulta mentiin puhtaalla perstuntumalla minne nenä näytti. Ajatus oli kuitenkin ihan hyvä.


St. Peter Linen nettisivuilla on nettivarausmahdollisuus matkoille, mutta ainakin kun me oltiin meidän reissua varaamassa ei varaussivustolle kirjautuessa helatorstain vaihtoehtoa näkynyt. Paniikki iski sen suhteen, että oltiinko me jo myöhässä, oliko kaikki matkat jo menneet, mutta sähköpostilla onneksi saatiin tehtyä varaus loppuun. Täytyy tähän väliin kiitellä yrityksen asiakaspalvelua, sillä sähköpostit tulivat nopeasti, niissä oli aina kaikki tarvittava tieto ja kaikkiin hölmöihinkin kysymyksiin (kun ei itse lukenut nettisivun ohjeita loppuun) tuli vastaus.

Pienenä muistutuksena tähän väliin: vaikka Pietari onkin tässä ihan nurkan takana, vaatii EU:n alueelta poistuminen 6 kk passin voimassaoloaikaa matkan jälkeen. Ystäväni passi oli juuri sopivasti "liian vanha" joten se piti uusia ennen reissuun lähtemistä. St. Peter Linelle kiitos myös siitä, että me saimme varata ja maksaa matkamme vaikka ystävällä ei ollut vielä uutta passia. Toimitettiin uusi passinnumero jälkikäteen ja se lisättiin meidän tietoihin ilman mitään lisäkuluja. Matkan kokonaishinnaksi meillä tuli (kun lisätään pakollinen shuttle-bussi, polttoaineverot sekä satamamaksu hytin ja hotellin messiin) 265 euroa mieheen.


Kaverin survival-sanasto

Matkaan lähdettiin keskiviikkona 13.5 Tampereelta Onnibussin kyydissä ja oltiin Helsingissä klo 16.30. Meillä oli tunti aikaa rullata itsemme Länsiterminaaliin ja kiitos Suomen jo ihanasti alkavan kesän, tuuli ja satoi vaakasuunnassa koko meidän talsimisemme ajan. Lopussa oli pakko ottaa jo muutama hölkkäaskel ja kuten ylllä olevasta kuvasta näkee, olimme taktisesti sukeltamassa laivan sisuksiin 3 minuuttia ennen portin sulkeutumista. Like a boss

Me ei kitupiikkeinä lämmetty laivan melkein 30 euroa maksaneelle buffetille vaan haimme eväät Kampista ennen satamaan tuloa. Itsellä kun on sellainen mielikuva niistä ruhtinaallisesta 3 laivamatkasta mitä oon Ruotsin suuntaan tehnyt, että hinta ei ihan vastaa laatua kun ei keskellä avomerta paljoa kilpailua ole. Jätettiin siis katkarapucocktailit omaan arvoonsa ja nautittiin kaupan paistopisteen herkkuja omassa hytissä.

Kova meno laivan tanssiravintolassa

Laivalla me ei muuten tehty oikeastaan muuta kuin nukuttu. Pyörähdettiin pikaisesti tax freessä ja ravintolan puolella, mutta alati yltyvä aallokko hätisteli meidän aika nopeasti takaisin hyttiin ja sänkyihin. Loppuilta menikin yrittäessä etsiä parasta asentoa sille, ettei laatta lentäisi. Ja pahoinvointilääkkeet olivat tietty unohtuneet kotiin...  Vanhenemisen iloja kun tasapainoaisti järkkyy pienemmästäkin heilautuksesta. Piina onneksi loppui parin tunnin päästä ja ennen unten maille vaipumista kerettiin lukemaan ja pelaamaan pari erää matkashakkia.
Pieni sänky ja loisteputkivalo, mitä muuta edes tarvitsisit?


2 kommenttia:

 1. Tuo matkan hintahan kuulostaa kohtuulliselta. Olen käynyt Pietarissa vain junalla, mutta se reissu tuli silloin tosi kalliiksi. Olisi kiva joskus käydä laivallakin.

  Mulla on tullut kanssa tällä tavalla "myöhemmällä iällä" (?!) ongelmia veneen keikkumisesta. Nykyään joutuu vetämään pahoinvointipillereitä, jos on vähänkin enemmän aallokkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin mekin aateltiin, että ei ollenkaan paha hinta kun miettii, että aamupalallakin pääsee vielä syömään niin paljon kuin napa sietää!

   Pahin järkytys itsellä oli kun pari vuotta sitten eksyi Särkänniemessä viikinkilaivaan ja pahoinvointi alkoi heti. Kyllä tunsi itsensä vanhaksi ja raihnaiseksi :D

   Poista

Nyt sitä kommenttia!