sunnuntai 6. joulukuuta 2015

UUSI-SEELANTI KUTSUUTasan viikon päästä jalkapohjani tallaavat Uuden-Seelannin maita ja mantuja. Lähtö reissuun tapahtuu jo viiden päivän päästä sillä matka on pitkä ja tuskainen, juuri sopiva siis halpojen lentojen etsijälle. Lähden Tomorrowland-matkakumppanini kera maailman toiselle puolen ensi perjantaina ja välilasku numero kakkonen vietetään ihanassa Hong Kongissa. Tämä kirjoitus on ollut mulla melkein puoli vuotta luonnoksissa odottelemassa ja se alkoi alunperin näin:

Kun kesällä sain kuulla ettei työsopimustani pystytä jatkamaan taloudellisen tilanteen vuoksi, mulla oli kaksi vaihtoehtoa. Joko kyrpiintyisin kuoliaaksi tätä epäreilua elämän käännettä tai sitten kääntäisin sen voitokseni. Ja helpoin keino päästä osaksi juovuttavaa mahdollisuuksien merta (sen LSD-tripin lisäksi) oli kärppänä ostaa lennot jonnekin mahdollisimman kauas. Ja tietenkin vain yhteen suuntaan. Sillä you never know. Ja näin, muutamassa minuutissa läppänä alkanut ideointi muuttui todeksi ja olin lähdössä Uuteen-Seelantiin jouluksi.

Tässä on koko syksy palloiteltu sen asian kanssa, että mitä mä oikeastaan lähden tekemään sitten joulukuusta eteenpäin. Vaihtoehtojahan on ollut monia. Mietin jo vakavissani ottavani working holiday-visan Australiaan, mutta niin hämmentävältä kuin se varmasti monien mielestä kuulostaakin, halusin jäädä Suomeen ja Tampereelle.Lopulta tuli ostettua nuo paluulennot takaisin ihanaan Suomeen ja matkan pituudeksi valikoitui himppa alle kuukausi. Paluumatka on vieläkin kivisempi ja tuskaisempi kuin meno, mutta kun halvalla sai... Paluu tapahtuu 7.1. 2016 Melbournen kautta Shanghaihin missä mulla on neljän-viiden tunnin vaihto ennen rullaamista rakkaan Aeroflotin kyytiin. Siitä matka jatkuu jo tutulla kaavalla Moskova-Helsinki. Kiitos järkyttävien aikaerojen matkustaminen tapahtuu aikatyhjiössä ja olen kotona jo puoliltapäivin 8.1 (jos olen nyt osannut katsoa kaikki oikein).
Tämän syksyn aikana ei ole paljoa kerennyt reissua miettiä tai suunnitella. Oikeastaan vasta pari päivää sitten tunsin ensimmäistä kertaa sitten loppukesän aitoa innostusta matkaa kohtaan. Siinä ehkä vähän viitteitä siitä, millaisilla fiiliksillä tää syksy on menty. Jossain kohtaa pelkäsin jo, että koko reissu pitää perua sillä koin olevani henkisesti jo niin lopussa, etten uskonut voivani mennä millekään kuukauden aktiivimatkalle. Kokopäivätyö + pahoinvointi työpaikan ilmapiiristä + opinnäytetyön kirjoittaminen 3 kuukaudessa + parin muun kurssin suorittaminen = totaaliuupumus josta saikkuakin vietettiin. Never again. (nii varmaan)

Törmäsin syksyn aikana onneksi Kiwi Experienceen ja muutamia kommentteja luettuani päätin nopeasti hypätä firman kyytiin ja vapauttaa itseni reissun suunnittelusta täysin. Mulla on hyvä fiilis tästä ja uskon, että ratkaisu oli oikea ja oikeastaan ootan jo uteliaana, että millaiseen seikkailuun sitä pääseekään. Valitsin omaksi reitikseni RANGIn joka kattaa aika hyvin molemmat saaret sekä pohjoisen pikkusaaria. Luvassa siis reppureissaajien seuramatka bussikyydillä ja paljon erilaisia aktiviteetteja!Ensi viikolla on tarkoitus vielä pusertaa viimeiset käytännön jutut kasaan sekä TAMKissa että UTAssa (ja voin sanoa, TAMK on taas kyllä koetellut hermoja huolella), päivitellä CV:tä ja hakemuspohjaani, siivota kotona kunnolla sekä PAKATA. Pakkausvinkkejä otetaan vastaan! Haaveilin syksyn ajan vain käsimatkatavaroilla matkustamisesta, mutta eihän se nyt onnistu kun pitää varautua neljään vuodenaikaan. Rinkalla mennään siis!


Nyt voi oikeasti sanoa, että reissu tulee tarpeeseen.
Ootan jo mielenkiinnolla millaisia kotipsykologin monologeja tulee väännettyä kun pääsee ottaan vähän hajurakoa nykyiseen tilanteeseen.


8 kommenttia:

 1. Tuollaisen syksyn jälkeen se hajuraon ottaminen taitaa olla hyvinkin fiksu päätös. Mene, seikkaile ja tyhjennä pää kaikista koulu- ja työjutuista! Kotipsykolointi matkalla on parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :---) Vuonna 2016 sitten uuteen nousuun!

   Poista
 2. Oi wau! NZ <3 Mielenkiinoista kuulla millainen tuo bussikuljetus käytännössä on! Huippua reissua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Bussin suhteen mennään asenteella toivotaan parasta, pelätään pahinta :D

   Poista
 3. Melkoinen urakka ollut sulla ja vielä melkoisempi reissu! Mut irtisanottiin vakkaritöistäni pari kuukautta sitten ja siitä pelasti ainoastaan irtiotto. Se oli tosin niinkin lyhyt kuin Pietariin ja Helsinkiin, mutta kuitenkin. Meinas jo alkaa ahdistamaan. Olisin varmaan itekki ottanut menolipun toiselle puolelle maailmaa, jos olisin tajunnut säästää työssäoloaikana vähänkään enemmän :D

  Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irtiotto on kuitenkin aina irtiotto! :)

   Ja tsemppiä uuden työn etsintään jos ei ole vielä löytynyt! :-) Kyllä se vaan itselle oli kova paikka kun ilmotettiin ettei sopparia jatketa, vaikka syyt olivatkin ne perinteiset "taloudelliset". Tai pahinta oli se, että ilmotus annettiin jo melkein 5 kk ennen sopimuksen loppumista ja loppuaikana kuitenkin aina välillä vihjailtiin, että "ei sitä koskaan tiedä". Ja sitten kuvitellaan, että työntekijä pistää koko elämänsä tauolle oottaen jotain leivänmurusta työnantajalta. Pyh ja pah! :D

   Poista
 4. Veikkaan, että mahtava reissu tulossa Uudessa-Seelannissa! Varmasti paljon uusia ystäviä ja unohtumattomia kokemuksia. Meillä on Seelanti ihan naapurissa, eikä vieläkään ole sinne ehditty... Ehkä ensi vuonna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aivan sanoinkuvamaaton matka! Upea paikka, ei voi muuta sanoa :)

   Poista

Nyt sitä kommenttia!