perjantai 22. tammikuuta 2016

12 TUNTIA HONG KONGISSA


Matkalla Uuteen-Seelantiin meillä oli 12 tunnin vaihto Hong Kongissa. Lippuja ostettaessa tämä kuulosti aivan mahtavalta tilaisuudelta päästä tutkimaan kaupunkia siinä lentojen välissä. Neljän tunnin Helsinki - Zürich ja 12 tunnin Zürich- Hong Kong lentojen jälkeen olo oli kaikkea muuta kuin seikkailunnälkäinen. Ei ole hetkeen ollut niin vaikeaa lentopätkää kuin tämä ja usko meinasi loppua monta kertaa (samoin tunto takapuolesta niiden peräpukamien vierestä). Sitä ajatteli jo rullaavansa lentokenttä-Hiltoniin, iskevänsä luottokortin tiskiin ja ottavansa pehmeän sängyn alleen hinnasta viis. Kyyneleet kihosivat silmiin pelkästä ajatuksesta, että aivan nurkan takana odottelee vielä toinen 12 tunnin lentopätkä.


Maahantulolappuja täyttäessämme törmättiin suomalaiseen tyttöön, joka oli myös viettämässä Honkkarissa yhtä yötä ennen matkan jatkumista Indonesiaan. Hänen vaihtonsa oli kestämässä yön yli, joten siinä jutellessamme uupuneet aivot raksuttivat kovaa kyytiä ja lopulta me saatiin järkättyä aivan täydellinen ratkaisu: otettiin kolmisteen hotellihuone. Indonesiaan jatkava sai näin huoneen paljon halvemmalla ja me saatiin vuorostaan mahdollisuus nukkua päikkärit ja käydä suihkussa muutamalla eurolla. Kyllä mieli oli taas korkealla pienen röhkimistuokion ja lämpimän suihkun jälkeen!


Suunnistettiin lentokentältä kaupunkiin mun hatarien muistikuvien perusteella. Hong Kongin Metro on aika simppeli ja pysäkit yllättävän lähellä toisiaan. Lentokentältä sai meno-paluu lipun samalle päivälle 90 $ (10,55 €) Kowloonin pysäkille (josta ulos päästäkseen piti sukkuloida Elements-tavaratalon läpi) ja täältä ei ollut kuin muutaman minuutin kävelymatka Tsim Sha Tsui:n lähistöön, missä viimeksikin yövyin ja mikä alueena oli todella symppis. Päädyttiinkin yöpymään suoraan Temple streetille, jonne joka ilta nousee krääsämarkkinat pystyyn. Meni pieni tovi yrittäessä selittää herttaiselle kiinalaiselle rouvalle millainen huone me halutaan, mutta erilaisten kuvapiirrosten jälkeen täti vihdoinkin pyysi englantia puhuvan nuoremman naisen paikalle ja saatiin diili lyötyä lukkoon.


Kun oma olo muistutti taas enemmän ihmistä kuin Muumien Mörköä oli aika lähteä fiilisteleen Honkkaria lähiympäristöön. Muutamassa tunnissa ei lopulta kauheasti kerkiä, mutta omasta mielestä kaupungissa on parasta vain kävely ja paikkojen ihmettely. Pilvenpiirtäjien fiilistely alkoi oman hotellin katolta josta avautui täydellinen rappioromantiikan siivittämä näky lähialueelle. Betoniröykkiöiden keskeltä löytyi kävellessä kuitenkin muutamia pieniä vihreitä keitaita joissa paikalliset hengailivat ja jotka toivat edes vähän luontoa kaupungin keskelle.


Lauantaiksi tuolla oli aivan äärettömän vähän porukkaa liikkeellä. Mä vielä kaverille kovaan ääneen kertoilin kuinka täällä viimeksi meni 100 metrin matkan liikkumiseen vuosi ihmismeressä seilatessa. "Täällä jos jossain on paljon porukkaa!!". Erityisesti kiinalaisten jalo taito pysähtyä kesken kävelyn keskelle tietä näpräämään puhelintaan tuli Hong Kongissa tutuksi. Ja mitä nyt? Kadut olivat autioita. Ei ketään missään ja kaikki kiinni. Iltaa kohti liikenne kuitenkin lisääntyi ja Temple streetin markkinoilla olikin jo täysi tohina päällä kun niiden läpi kuljettiin takaisin hotellille.


Kuuden aikoihin olikin sitten aika iskeä pikkureppu takaisin selkään ja kävellä Kowloonin asemalle. Oli aika jättää Hong Kong taakse ja suunnata nokka kohti Aucklandia. Toinen pitkä lento meni paljon jouhevammin ja muutamat psykositorkutkin tuli vetäistyä karjaosastolla. Sitten vuorossa olikin se ihmeellinen ja tuntematon: Uusi-Seelanti!


4 kommenttia:

 1. Hongkong on kyllä tosi kiva kaupunki! Hämmästyttää, miten siellä noin tyhjää oli. Itsellekin jäi sieltä mieleen aikamoinen tungos (joka tosin oli paljon helpommin siedettävissä kuin sitä ennen Kiinassa, jossa käytöstapoja ei vain useimmiten ole).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinalaisten käytöstavat! :DD Vain Kiinassa käynyt tietää mistä on kyse, heh!

   Poista
 2. Voi että, ihanaa! Mä rakastan tätä blogia ja aion itekkin viel matkustaa Aasiassa! :) Vaikka oon aika ujo ja suuntavaisto välillä hukassa jopa täällä Suomessa .... mutta kun aina ollu hirvee palo matkailuun <3 tukehtusin jos en vois ikinä lähtee täältä minnekkään xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia! :)
   Ja Aasia on kyllä metka paikka, sinne vaan! Jos eksyy, niin ottaa senkin sitten seikkailuna. Aina voi päättyä johonkin jännään paikkaan kun kääntyykin väärästä kohdasta. Matkailu kannattaa aina!

   Poista

Nyt sitä kommenttia!