lauantai 27. helmikuuta 2016

ENSIMMÄINEN PYSÄHDYS: CATHEDRAL COVE


Tulevat Uuden-Seelannin postaukset tulevat mitä luultavammin olemaan kuvien ääretöntä tykitystä ja saturaation sinfoniaa. Mutta pakkohan sitä maisemien upeutta on todistella jokaisesta mahdollisesta kuvakulmasta. Koittakaahan kestää!

Kun Kiwi bussimme lähti suhimaan Aucklandista kohti etelää oli meidän ensimmäinen päiväretkikohteemme Cathedral Cove, jonne on mahdollista päästä vain kävellen tai meren kautta. Osa matkaajista valitsikin kajakoinnin kulkupelikseen, loput meistä käveli leppoisaa reittiä pitkin rannalle jonne läheiseltä parkkipaikalta meni noin tunnin verran.


Kyseinen kuvankaunis poukama jakaantuu kahdeksi pieneksi puuterihiekkaiseksi rannaksi keskellä olevan kallion muodostaessa rannojen välille tunnelin. Vietimme rannalla rontin tunnin ihmetellen paikkoja ja rohkeimpien (eli ei mun) uidessa meressä (vesi oli jää-tä-vää). Turisteja ei ollut mikään ihan älytön määrä ja parastahan paikassa oli se, että se oli ilmainen! Harvinaista herkkua näillä leveysasteilla. Matkaseurueemme pääsi myös tekemään läheisempää tuttavuutta Uuden-Seelannin armottoman auringon kanssa ja erityisesti ruotsalainen viikinkimme sai omien sanojensa mukaan kuorrutuksen nimeltä "fifty shades of red".


4 kommenttia:

 1. Onpa paratiisimaiset maisemat! Uusi-Seelanti on pitkään ollut mulle sellainen ikuinen bucket list -kohde, mutta eräs ystäväni muutti sinne muutamia kuukausia sitten, ja viime päivinä olen hänen kanssaan käynyt puolivitsillä sen sortin keskustelua, että taidankin syksymmäksi etsiä vähän pidemmän loman lennot noihin paratiisimaisemiin! :) Upealta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt puolivitsit vakavammalle pohjalle ja lennot ostoskoriin! ;)

   Poista
 2. Vau mikä ranta! Mun mielikuvissa Uusi-Seelanti on ollut vain sellaista Sormusten herrat -tyyppistä aroa ja Mordoria. :D Toi biitsi vois olla ihan hyvin esim. jostain Kaakkois-Aasiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Tuolla tota rantaa ja merta on vaikka millä mitalla ja meijän reissussa suurin osa kohteista sijaitsi joko meren rannalla tai sitten vähintään järven rannalla.

   Mä jotenkin taas odotin vielä enemmän lampaita ja vaikka kyllähän niitä nyt näkyi siellä täällä niin ei niitä nyt NIIN paljoa ollut! pasmat meni ihan sekaisin kun nähtiin muutamia peura (tai joku bambin sukulainen) tiloja.

   Poista

Nyt sitä kommenttia!