torstai 25. helmikuuta 2016

RANGITOTO - TULIVUORISAARI


Ennen Kiwi bussiin syöksymistä oli vielä yksi päivä Aucklandissa vietettävänä ja päätettiin kaverin kanssa käydä vilkaisemassa lähellä sijaitsevaa Rangitoto-saarta. Lauttamatkoja voi ostaa pääkadun päässä olevasta sataman kioskista. Tietämättä mitään aikatauluista lampsittiin paikalle klo 12 aikoihin ja päivän viimeinen lautta lähti kello 12.15. Ei muuta kuin pikajuoksut läheiseen kioskiin ostamaan vähän eväitä ja lautan kyytiin!


Lauttaliput edestakaiseen matkaan kustansivat 30 $ eli 20 euroa ja matka kesti suuntaansa noin tunnin. Kerkesin jo pelästyä paniikissa, että kohta matkapahoinvointi alkaa, mutta lautta oli onneksi sen verran iso ja meno vakaata ettei tarvinnut keskittyä maanisesti horisonttiin. Meidän vieressä istui ihana Hong Kongilainen eläkeläistäti, joka tunnisti meidän puheen suomeksi ja osa matkasta sujuikin jutellessa hänen kanssaan Suomesta ja Hong Kongista.


Lipunmyynnistä otettiin mukaan saaren kartta, jossa näkyi hyvin kaikki mahdolliset kävelyreitit, niiden pituudet ja ajat. Sitä aika itsevarmasti naureskeli, että keskimääräiset kävelyajat on varmasti tehty hitaampien ihmisten mukaan, mehän keretään kiertämään koko saari ennen kuin lautta takaisin lähtee klo 16! Polleana lähdettiin matkaan, mutta kyllä se karu totuus hiipi puolivälissä matkaa jo tajuntaan, että meidän juomatauoilla, (mun) kuvaamisilla ja paikkojen ihmettelyllä ei kerkeä kuin tekemään pääkävelyreitin ja sillä sipuli. 


Mutta kyllä tälläkin reitillä oli jo vaikka mitä ihmeteltävää. Saarihan on yksi Uuden-Seelannin noin 50:stä tulivuoresta ja vulkaanisuus on helposti nähtävissä saaren maaperästä. Tuli sellainen olo kuin olisi jollakin eri planeetalla kävellyt, kun kaikkialla ympärillä näkyi vain mustia laavakiviä. Hienona kontrastina mustalle möykkyiselle maaperälle olivat tulipunaiset kukat. 


Kävelyreitti vei meidät vuoren huipulle, josta oli aikas makeet näkymät takaisin Aucklandiin. Pienen evästauon jälkeen ei ollut kuin tunti aikaa ja se kuluikin vikkelään paluumatkaa tehdessä takaisin lautan luokse. Rangitoto oli vähän kuin ensipuraisu Uuden-Seelannin upeaan ja erikoiseen luontoon eikä sitä voinut kuin innoissaan miettiä, että mitä kaikkea muuta vielä tulisikaan näkemään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!