torstai 5. toukokuuta 2016

ASIAT JÄRJESTYKSEEN ENNEN PALVELUSTAEnnen palveluksen alkua on tiettyjä asioita, jotka pitäisi hoitaa kuntoon siviilielämässä ennenkuin elämä kasarmilla alkaa ja parhaimmassa (tai pahimmassa haha) kestää vuoden verran. Olen omaan suttuvihkoon kirjoitellut jo ylös mitä kaikkea puuhaa tässä kevään aikana vielä olisi ja listahan on yllättävän samantyyppinen kuin vaihtoon lähtiessä. Sama mies, eri verkkarit. Oma lista koostuu kahdesta osa-alueesta: puhtaasti palvelukseen liittyvistä toimenpiteistä ja sitten taas siviilielämään kuuluvista tehtävistä. Here we go!

PALVELUKSEEN LIITTYVÄT

Työpaikalle ja kouluun ilmoittaminen

Oon siinä mielessä aikamoisessa kermapossuasemassa, että mulla on sekä opiskelupaikka että työpaikka olemassa jotka jäävät tauolle palveluksen ajaksi. Seuraavana työpäivänä olisi tarkoitus napata esimiestä hihasta kiinni ja kysyä kuinka virallisesti asiasta ilmoitetaan (otetaanko pamista kopio yms) ja kouluun ilmoitan kesän aikana kun seuraavan lukuvuoden läsnäolokyselyt saapuvat täytettäväksi.
 
Sotilastukihakemus/KELA

Myös tämän suhteen olisi tarkoitus aktivoitua ensi viikolla. Tarkastelin sotilastukihakemusta jo valmiiksi ja siinä on muutama kohta joista on pakko kysäistä Kelalta ennen hakemuksen tekoa. Jo valmiiksi hieman jännittää millaiseksi säätämäiseksi homma menee kun itsellänihän on oma asunto, mutta tämän lisäksi mulla on vuokralainen eli saan pääomatuloja. Krooh, aivoinfarktia odotellessa. Ja koska oon tällainen pankkien orja, pitää mun myös kysyä mitä opintolainan kanssa tapahtuu kun olen palveluksessa, pankki meinaan on aatellut, että lyhennykset (150e/kk) alkaa ensi toukokuussa ja jos tähän en suostu niin lainan takaisinmaksuehdoista pitää neuvotella uusiksi (Suomeksi siis maksaa). En ole koskaan kuullut keneltäkään kaverilta joka on opintolainojaan joutunut siirteleen, että siitä olisi pitänyt maksaa. Mut ehkä kukaan ei ole halunnut kertoa tästä? Kellään kokemuksia? Anyone?

Tavaralista mukaan otettavista kamoista

Jos olisi ollut fiksu niin olisi vanhoja blogeja lukiessa napannut jonnekin word-tiedostoon muiden listoja valmiiksi talteen ja näin omannut jo hyvän mallilistan omia kamoja varten. Melkein kaikki naiset ovat joutuneet taistelemaan sen kanssa, että ottaako liikaa tavaroita mukaan. Mä yleensä tykkään varautua kaikkeen, jopa siihen mahdolliseen ydinsotaan niin tiedän jo valmiiksi, että jonkin verran tulee olemaan sisäistä taistelua sen suhteen, että mitä oikeasti tarvitsee ensimmäisen kahden viikon aikana. Mulla on myös jo suttulistalle valmiina kirjattu ylös mitä kaikkea vielä pitäisi ostaa valmiiksi. Vanha sanontahan kuuluu, että PV tarjoaa kyllä kaiken mitä tarvitaan, mutta sen verran pessimisti olen, että on parempi varautua kuin itkeä epämukavissa oloissa.

Läksiäisjuhlat

Ensin mietin, että uskaltaako mitään läksiäisiä edes järjestää kun aikoinaan ulkomaille suuntautunutta harjoittelua juhlistin niin vallan mainiosti ja sen jälkeen tulinkin maitojunalla takaisin kotiin. Mutta ehkä näillä asioilla ei ollut mitään korrelaatiota keskenään paitsi mun taikauskoisessa päässäni. Olisi siis kiva nähdä ystäviä yhdessä ja viettää kiva ilta vielä ennen palvelukseen lähtemistä. Tätä aikuisen elämää kun jo elää niin kaikki näkemiset on yleensä sovittava 3 kk ennen haluttua ajankohtaa ja palveluksen aikana ei välttis jaksa ajatella moisia juttuja ihan niin pitkälle kun on tarpeen (toisin sanoen vaikka itsellä olisikin sitten lomilla aikaa, ei muilla välttis olekaan).

Hiukset

Oma karvareuhka oli vielä hetki sitten ombre-tyylillä (liukuväri) värjätty ja josta tässä kevään mittaan tuli palautetta muutamaltakin taholta, ettei välttämättä mene läpi kasarmilla todella suuren värieron vuoksi (ihan blondi latvasta, oma ruskea väri juuressa). Päättelin, että ehkei ole fiksuinta kiinnittää huomiota itseensä moisessa asiassa heti alkuunsa ja varasin ajan kampaajalle huhtikuussa pamin saamisen jälkeen. Meinasin ensin ihan itse kotiväreillä leikkiä, mutta jotenkin epäluulo sitä kohtaan, että saisin tuon överivaalennetun reuhkan edes etäisesti saman väriseksi kuin juuren, sai mut kaivamaan kuvetta ja menemään ammattilaisen luokse. Tai melkein ammattilaisen, kävin meinaan Carl Wilhelmin parturikampaamo-koulussa ja sain todella hyvän lopputuloksen suhteellisen huokeaan hintaan. Samalla leikattiin 10 cm pois ihan sitä silmällä pitäen ettei seuraava tukanleikkuu tule olemaan nurkan takana odottelemassa.

Alokasinfo/alokaskysely/kuljetus

Ei näy eikä kuulu. Tässä olen nyt pari päivää miettinyt, että laittaisin Parolaan sähköpostia ja kyselisin infon perään. Ja jos se on tulossa vasta joskus kesäkuussa niin voisi tiedustella josko olisi mahdollista saada sähköisenä versiona I/16 infoa, että näkisi edes mahdolliset aselajit perkule. Ehkä hieman epistä nämä vaihtelut infojen postitusajoissa varsinkin kun kysymys kuuluu: whyyyyyyyy?

Muutoshakemus

Asia josta on tarkoitus myöhemmin kirjoittaa oma viulusonetin siivittämä nyyhkytarina: Parola ei ollut omana toivepaikkana ja ajattelin vielä kokeilla kepillä jäätä muutoshakemuksen muodossa. Perustelut siirrolle on hyvässä tallessa pään sisällä, tarkoitus olisi toukokuun aikana saada ne siirretyksi paperille ja laittaa hakemus menemään. Nyt kun on kolme viikkoa kulunut valintatilaisuudesta niin positiivista kyllä Parola ajatuksena on alkanut olemaan myöskin aika jepa, eli mitään maailmanloppua ei tule vaikkei hakemus menisikään läpi. Mietin jopa, teenkö sitä ollenkaan (ajatuksena, että jos se ei sitten ollutkaan ment to be), mutta kyllä ainakin tällä hetkellä on sellainen fiilis, että ainakin yritän.


SIVIILIELÄMÄÄN LIITTYVÄT

Pankki 

Riippuen tuosta Kelan sotilastukihakemuksesta pitää olla pankkiin yhteyessä niin opintolainan kuin asuntolainan tiimoilta. Oon säästänyt tässä pennosia talteen palvelusaikaa varten, mutten mitenkään agressiivisesti. Saattaa siis olla, että asuntolaina pitää pistää jäähylle vuodeksi ja maksella vain korkoja. Tai sitten käyttää sellaista korotonta lainavaihtoehtoa kuin vanhemmat. Toisaalta velkaantuminen kenellekään ei hirveästi lämmitä mieltä ja mielessä kävi jopa vaihtoehto tehdä välillä töitä lomilla, mutta ajatus siitäkin on jo sen verran ankea, että pidetään se sivussa kunnes kunnon paniikki iskee.

Verovirasto

Oon ollut tyhmän laiska tän vuoden verotuksen suhteen ja ehkäpä se pommi on otettava pian vastaan koskien omaa verotusta. Kuitenkin puolet vuodesta tulee palkkatulot olemaan pyöreät nolla euroa ja pääomatuloja taas tulee tasaisesti ympäri vuoden jolloin ollaan vaarassa saada hieman mätkyjä jos tuloverotus ei kata pääomaveroja. Aikamoisia porvarin ongelmia...

Salin irtisanominen tauotus

Olin jo irtisanomassa salia, mutta pamia vilauttamalla kuulemma saa jäsenyyden tauolle palveluksen ajaksi. Eka ajatus oli että miks hitossa mä tänne enää tulisin, mutta ehkä sitä kuntoa on hyvä pitää yllä myöhemminkin :D

Kurssien suoritus loppuun

Yliopistoon voisi vielä ennen pyyhkeen heittämistä kehään suorittaa muutamat kurssit loppuun. Omissa kuvitelmissahan mä kuvittelin tykittäväni näiden puolen vuoden aikana jotain 10 op/kk, mutta todellisuus olikin vähän erilainen, haha. Mutta tällä hetkellä on 18 op kasassa ja ainakin 10 op tulee, jos oikein jaksaa hikkeillä niin 15 op + nyt on yrityksenä saada vielä 15 op hyväksiluettua traden papereilla. Ehkä se on ihan jepa saldo.PS. Tasan 2 kk palvelukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!