lauantai 31. joulukuuta 2016

VUODEN 2016 MATKAILUT

Minäkin, kun kaikki muutkin!

Hypätäänpäs hetkellisesti takaisin matkailija-moodiin ja fiilistellään matkoja jotka kerkesi vielä tekemään vuoden ensimmäisellä puoliskolla ennen palveluksen alkua. Samalla tietty voidaan myös hymistellä sille fiksuudelle, että kaikki säästöt tuli tuhlattua aika hyvin lentolippuihin kun nyt rahoille olisi ollut enemmän kuin koskaan tarpeellista käyttöä. Live in the moment ja ei huolta huomisesta, eiks ni? Ei vaan. Aika, toisin kuin raha, on katoava luonnonvara jokaisen ihmisen elämässä, joten siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Ja Because I like to practice what I preach (kuka tietää biisin??) niin kyllä sitä nautittiin siviilin viimeisistä hetkistä niin hyvin kuin taidettiin.

TAMMIKUU: UUSI-SEELANTI

Vuosi 2016 alkoi niin kaukana Suomesta kuin vain mahdollista: Uuden-Seelannin Eteläsaarella. Oma 3,5 viikon reppureissu oli pikkuhiljaa päättymässä ja kipuaminen takaisin maan pääkaupunkiin Aucklandiin alkanut. Ennen järkyttävää perselihaksia tirisyttävää kotimatkaa kerkesin vielä kokemaan koko matkan (ja ehkä koko elämäni) järisyttävimmän kokemuksen (koska tandem-hyppy 4 kilometristä, benji-hyppy 42 metristä sekä helikopterilla lentäminen jäätikön yllä eivät vaan olleet vielä tarpeeksi): villien delfiinien kanssa uimisen! Ja minä idiootti meinasin vielä skipata koko touhun kun yllättäen aloin tuntemaan järkyttävää morkkista kaikista matkan aikana tuhlatuista rahoista. Onneksi matkakaveri takoi vähän järkeä päähän ja lähdin mukaan. Koitan välttää liiallista sentimentaalisuutta, mutta jokin tässä kokemuksessa vavisutteli meikäläistä ihan ytimiä myöten. Oli aivan uskomatonta olla vedessä delfiinilauman ympäröimänä, nähdä ja tuntea kun ne sinkoilivat alle metrin päästä ilmaan volttien kera tai uivat kanssani myötäillen liikkeitäni.  Ei voinut kuin nöyränä ihmetellä maailman upeutta!

Kaikoura!


MAALISKUU: NEW YORK

Kun ensin oltiin matkattu mahdollisimman idässä niin seuraavaksi olikin vuorossa länsi ja mikäs muu kuin the one and only, New York City. Viikon ajan sai ihmetellä kaverin kanssa tuota yhtä maailman tunnetuinta ja ikonisinta saarennokaretta jota myös Manhattaniksi kutsutaan. Siellä kaikki oli oudolla tavalla tuttua, niin monia paikkoja on tullut nähtyä elokuvissa ja tv-sarjoissa etukäteen. Manhattan yllätti kompaktilla koollaan ja selkeydellään ja meidän Airbnb-kämppä sijaitsi mitä parhaimmassa paikassa Hell´s Kitchenissä jossa sai torakoida rauhassa melkein alkuasukkaan tavoin seikkailujen välissä. Kaveri oli laatinut matkalle what to eat - listan ja mehän sitten syötiin niin hamppareita kuin grillisafkaa, aasialaista, pizzaa, juustokakkua ja sushia. Ruoka, melkein tärkein syy matkustaa.

HUHTIKUU: IRLANTI

Kevään kynnyksellä tein toisen kaverin kanssa pikapyrähdyksen Irlantiin jossa vietettiin pari päivää pääkaupungissa Dublinissa ja samanmoinen aika Irlannin maaseudulla kylässä nimeltä Glendalough. Kylä sijaitsi Wicklow-vuorien lähellä ja siellä oli valtavasti erilaisia vaellusreittejä joita me sitten patikoitiin niin paljon kuin pystyttiin. Sellainen asia tuli tällä reissulla opittua, että maailmassa on paikka jossa on huonompi sää kuin Suomessa ja se paikka on Irlanti. Vaihteleviin sääilmiöihin kannattaa varautua!


 KESÄKUU: ALANKOMAAT


Viimeisenä ehtoollisena oli matka Amsterdamiin ja We Are Electric-festareille joista ainoa tieto oli, että Die Antwoord esiintyy siellä. Mutta tämä olikin oikeastaan se syy jonka ympärille koko matka rakentui. Normaalillisesti festareiden ensimmäinen päivä alkoi lämpimällä säällä ja auringolla josta se muuttui kyllä hyvin nopeasti ja loppuaika menikin kaatosateessa hytisten. Perusmeno meillä päin! Mutta Die Antwoordin näkeminen oli kaiken vaivan ja hytinän arvoista ja lopuksi oli mukavaa pyörähtää myös Amsterdamin meininkejä ihmettelemässä vaikka sitä aika laiskan pulleasti jaksoi mitään nähtävyyksiä tutkailla. Yhteenvetona:

4 matkaa
 3 maanosaa
11 lentoa (hyh)
40 000 lentokilometriä
10 kaupunkia/kylää


Ihan hyvä saalis kuudelle kuukaudelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!