sunnuntai 28. toukokuuta 2017

KOTIUTUMISTESTIT


Vaikka en pidä itseäni edes minään suurena kuntoliikkujana tai hyvää kuntoa omaavana henkilönä (ehkä hyvällä säkällä ok-kuntoisena kääpiönä) niin täytyy todeta, että kuulun siihen porukkaan jolla kunto huononi palveluksen aikana. Varsinkin palvelusajan loppupuolikas on ollut yhtä pettymystä liikunnan suhteen. Kuvittelin vielä joskus tammikuussa, että pääsen Parolassa säännöllisen liikunnan makuun ja pystyisin jatkuvalla harjoittelulla parantamaan tuloksiani kuntotesteissä. Erityisesti toivoin pääseväni juoksemaan ja saamaan siten Cooperista yli 2700 m (ennen palvelusta juoksin cooperissa 2680 m).

Kuinkas tämä kevätpuolisko on sitten mennyt liikunnan suhteen? Läpiviennissä liikuntaa on ollut merkattuna meille niinkin ruhtinaallisesti kuin keskimäärin 1h/kk, mikä ei luonnollisestikaan ole riittävää millään tasolla. Mut hei, ei huolen häivää, onhan meillä ollut vielä iltavapaat! Paitsi että joka toinen viikko on kulunut metsässä ja joka toinen viikko ollaan maattu sitten sikiöasennossa punkassa keräämässä voimia taas tulevan viikon koitokseen. Olenkohan tämän viiden kuukauden aikana päässyt/jaksanut käydä 4 kertaa lenkillä/juoksemassa ja 3 kertaa uimassa. 

Joten kun meillä nyt viikolla 21 oli vuorossa kotiutumistestit cooperin ja lihaskuntotestin muodossa, eivät omat tavoitteet olleet hirveän korkealla asian suhteen. Oikein ärsytti tehdä niitä kun tiesi, että tulokset tulevat olemaan huonommat kuin p-kaudella. Vaikka me ollaan nyt sykitty metsässä kuin pienet oravat ja painavaa tavaraa on pitänyt siirrellä paikasta toiseen niin ei se korreloidu suoraan punnerrusten määrän kanssa tai kuinka hyvin pystyy juoksemaan 12 min putkeen. Olisi ollut tärkeää harjoitella myös sitä tekniikkaa jolloin punnerruksia varten olisi pitänyt tehdä ö hö höööö punnerruksia. Näin jälkiviisaana sitä voisi saivarrella, että myös viikonloppuvapailla olisi voinut käyttää hetkisen lihaskuntoharjoitteluun, mutta totean nyt käsi sydämellä, että meidän läpiviennin puitteissa ei siihen kyllä kyennyt, oli pakko levätä.

Omista p-kauden tuloksista kirjoitin täällä ja nykyiset tulokset olivat taas seuraavanlaiset:

Cooper 2475 m (p-kaudella 2510 m, huononi 35 metrillä)
Vauhditon pituushyppy 170 cm (p-kaudella 165 cm, parani 5 cm:llä)
Istumaannousut 36 kpl (p-kaudella 44 kpl, huononi 8:lla)
Etunojapunnerrus 25 kpl (p-kaudella 32 kpl, huononi 7:llä)
Että silviisii sitten niin.
Onneksi salijäsenyys oottelee siviilissä, samoin metsäpolut juoksemista varten.

2 kommenttia:

 1. Älä sure, en tiedä ketään ennen inttiä ok-kuntoista, jonka tulokset olisivat parantuneet. :D
  Ihan roskakunnossa olevilla se kehitys tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin itsekin olen ymmärtänyt! Mutta harmittaa tuo ettei sitä vapaa-aikaa/jaksamista oikeasti ollut edes omin päin jumppailuun.

   Poista

Nyt sitä kommenttia!