perjantai 1. syyskuuta 2017

RESERVILÄISEN ELÄMÄÄ

Varmasti suurin osa palveluksen käyneistä jatkaa omaa normaalia siivilielämäänsä ja intistä tulee vain hatara muisto aivojen perukoilla. Itsellä aivan alusta saakka oli tavoitteena/toiveena, että palveluksen jälkeen toimisin edes jollain tasolla aktiivireserviläisenä. Aika reservissä on tämän kesän osalta mennyt aivan älyttömän nopeasti joten sitä ei ihan heti rintamus sankarillista poltetta tuntien syöksynyt ressutoimintaan mukaan. Sen sijaan tässä on hiljalleen otettu pieniä askelia oikeaan suuntaan.

HÄMEEN ILVES 2017

Jo keväällä tutkailin onnessani MPK:n kurssitarjontaa ja kirjoittelin itselleni ylös mahdollisia kursseja joihin haluaisin osallistua. Omiin aikatauluihin ja budjettiin (kurssi on ilmainen SA-sijoituksen omaavalle) sopi parhaiten yksi Hämeen Ilves 2017-harjoituksen kursseista. Itsellä kesti kauan ilmoittautua kurssille kun yritin innostaa entisiä palveluskavereita mukaan, mutta lopulta oli pakko todeta että fuck it, mennään sitten taas yksin ja pistin lomakkeen vetämään. Lopulta yksi meidän porukan naisista innostui myös, mutta kurssi täyttyikin juuri ennen häntä ja nyt ootellaan josko yksi peruuntumispaikka ilmestyisikin vielä näköpiiriin.

Tälle kurssille meno kuitenkin hieman jännittää ja ujostuttaa. Aiemmilla MPK:n kursseilla on aina ollut vain naisten kesken ja siellä kaikki on ollut niin sanotusti samalla viivalla. Armeijassa tuli huomattua, että ihan sama mitä teki, kuinka paljon yritti ja millainen oli, jollekin miehelle se ei koskaan ollut tarpeeksi. Tähän on tietty helppo sanoa, että tällaisen henkilön voi aina jättää omaan arvoonsa, mutta se ei olekaan niin yksinkertaista jos kyseisen kaverin kanssa joutuukin toimimaan 24/7 yhdessä. Hieman siis jännäilen sitä, sattuuko tuolla kurssilla vastaan näitä "olen mies, olen jumala"-sankareita. 

Lisäksi oman palveluksen aikana meihin onnistuttiin iskostuttaan sellainen ajatus, että me ollaan ihan paskoja eikä me osata mitään. Kun tarpeeksi kauan moista kuuntelee ja elää kyseisessä narratiivissa niin siihen alkaa uskoa myös itse. Joten mua pelottaa että kurssilla mun taidoista oletetaan yhtä kun ne on oikeasti aivan toista. Tin tin tin tiiiiiin, ei muuta kuin rauhoittavia kohti naamaa!KERTAUSHARJOITUKSET

Muutama päivä sen jälkeen kun ilmoittauduin Hämeen Ilvekseen niin kertausharjoituskäsky tipahti postiluukusta. Meni hetken aikaa sisäistää mikä homma, luulin vielä että kyseessä oli VEH eli vapaaehtoinen kutsu sillä mun aivoissa mielsin, että VEHin keltainen väri on paljon agressiivisempi kuin tämä neutraali valkovihreä paperi. Mistä tämäkin aivopieru päähäni hiipi? Mutta loppujen lopuksi itselle aivan sama olisiko tullut kutsu vai käsky, mukaan olisin mennyt kuitenkin. Nyt mieltä lämmittää toki reserviläispalkka joka maksetaan harjoituksen ajalta. Kerkesin olemaan peräti kaksi kuukautta reservissä kun käsky jo kävi. Naurattaa, sillä esimerkiksi kämppikseni ei ole päässyt kertaakaan kertaamaan vaikka on ollut reservissä jo 10 vuotta.

Kertausharjoituksen suhteen on hieman ristiriitaiset fiilikset. Oon innoissani, että päästään hommiin ja ehkä opitaan/nähdään jotain uutta, mutta toisaalta en oota yhtään sitä, että pitää möyriä pimeässä loskapaskassa punaista pussia halaten. Noo, what doesn´t kill you ja niin pois päin.HAKU MAAKKIIN

Mä oon ootellut PV:ltä erästä kirjettä tässä jo muutaman viikon ja aina vain selkeämmäksi käy, että asiassa kestää ja koska mitään varmuuksia ei ylipäätänsä ole siitä, että pääseekö yhtään mihinkään (tästä lauseestahan sai paljon selvää) niin ajattelin sitten laittaa muitakin verkkoja vesille. Tässä tapauksessa verkko on nimeltään maakuntajoukot joihin nyt päätin laittaa hakemusta menemään. Tämähän prosessi tulee myös olemaan pitkä kuin nälkävuosi joten vielä ei ole tietoa ollenkaan siitä, että pääseekö edes mukaan. Mutta tässä vaiheessa riittää, että täytän hakemuksen ja odottelen mitä tammikuussa tapahtuu. 


MITÄ MUUTA?

- Reserviläisliittoon liittyminen, yhdistys on vielä mietintämyssyn alla 
- SRA eli sovellettu reserviläisammunta kiinnostaa
- MPK:lla lisää kursseja, kenties kouluttajakursseja?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!