lauantai 7. heinäkuuta 2018

TULIN, OSTIN JA KÄYTIN

Kirjoitin jo vuosi sitten siitä kuinka aloin karsimaan ylimääräistä roinaa kodistani ja elämästäni. Prosessi jatkuu edelleen, välillä aktiivisesti kun keväällä varasin viikoksi kirpparipöydän ja myin ylimääräisiä tavaroita facebookin kirppareilla ja välillä taas taustalla pelkkänä ajatustyönä siitä mistä vielä voisi/pitäisi luopua tai päästä eroon. Sisustusjuttujen hamsteroinnin lisäksi itselläni on ollut todella pahoja psykooseja vaatteiden suhteen sekä ajoittain ilmeneviä mielenhäiriöitä kosmetiikan parissa. Tunnustan siis, että oma heikkouteni tällä saralla ovat kaikenlaiset söpöt ja houkuttelevan näköiset purnukat sekä hyvän hajuiset voiteet. Koska kuka nyt ei haluaisi peittää itseään karkille ja kukkasille haisevan mäskin alle?

Putelit kerääntyy kaappeihin niinkin jännistä syistä kuin vaihtelunhalu sekä ostosten suhteellisen matala hinta. Tarjoushaukka iskee heti kun näkee jonkun kivalta vaikuttavan aletuotteen jonka saa itselleen parilla eurolla. Vaikka en alunperinkään tuhlaa mitään tähtitietellisiä summia näihin tuotteisiin, olen silti halunnut minimoida ja selkeyttää niiden määrää. Esimerkiksi miksi hankkia erikseen naamavoide, käsivoide, vartalovoide, jalkavoide ja vielä vaikkapa kynsinauhavoide? Jos käyttäisi jotakin apteekin perusvoidetta niin se kattaisi nämä samat toiminnot yksinään ja hyvässä lykyssä kävisi myös meikinpoistoaineeksi. Sitten kun tämän voiteen ostaisi vielä suuressa pakkauksessa niin samalla tulisi kuormitettua vähemmän luontoa muovipakkausten muodossa. Järkevää kuin mikä!

Koska mikään ei voi koskaan olla yksinkertaista, myös kosmetiikassa on mahdollisuus valita monen eri "tyylin" välillä, että mitä haluaa suosia. Voi käyttää vegaanituotteita, luonnonkosmetiikkaa, kotimaisia merkkejä, silikooni- ja parabeenivapaita tuotteita yms. yms. Itse en oikein osaa asettautua vielä mihinkään boksiin. Paitsi siihen jossa lukee "halpa hinta" hahhahaha!


Ihania Ziajan (paikallinen perheyritys) purnukoita kaupassa, hinnat 1-2 €


Oma projekti puteleiden ja purnukoiden vähentämisessä ja järkevöittämisessä on ollut mielestäni jo ihan hyvässä vaiheessa. Olen väkertänyt itselleni excelin johon seuraan kosmeettisten tuotteiden ostamista kuukausittain (vaatteille on myös oma taulukko). Harrastuksensa kullakin... Samalla pidän kirjaa siitä, mikä mömmö on kohta lopussa. Tavoitteena on, että sen kavalan ostohimon (joka kuitenkin aina iskee vaikka mitä tekisi) saa tyydytettyä ostoksella joka on oikeasti tarpeellinen. Clever as fuck.

Vaikka lähdin Bratislavaan mentaliteetilla, että en osta mitään ylimääräistä niin sehän jo nähtiin kuinka hyvin tämä päätös piti. Ja kun ostohousut oli jo kerran vetäisty tiukasti jalkaan, niin turhaan niitä nyt enää poiskaan ottaa. Puolaan mennessä olinkin sitten jo lurkannut kaikki mahdolliset keskustelupalstat ja meikkiblogit läpi ja tiesin mitä Puolalla on tarjota tämän aihealueen puitteissa. Nimittäin halpaa kosmetiikkaa hyllymetreittäin! Peto oli irti, varsinkin sen jälkeen kun kaverit sanoivat, että voin laittaa ylimääräisiä purnukoita heidän ruumaan meneviin laukkuihin. 60 euroa lurahti tuosta noin vain kaikkeen katoavaiseen.

Ja tässä vain osa omista ostoksista böhöhöhööö.

Nyt on sitten pariksi seuraavaksi vuodeksi voiteita, seerumeita ja naamioita joka lähtöön. Kaduttaako? Hävettääkö? Ehkä hieman. Koska nyt se oma haave yhdestä purkista ja selkeämmästä elämästä siirtyy kauemmas tulevaisuuteen ja omat kaapit tursuaa taas tavaraa. Uudet purnukat tarvitsevat tilaa kaapista ja tämähän on se lumipalloefekti joka lähtee hiljalleen pyörimään ja kohta tarvitsee sitten isomman lipaston kamoilleen ja sitten isomman asunnon isolle uudelle lipastolleen ja sitten... Toisaalta pitää ajatella myös sitä, että välillä on ihan ok helliä ja palkita itseään. Maailma ei kuitenkaan kaadu siihen, että pääsen lätkimään kaakaovoidetta mun silmäpusseille. 

Mikä oli tarinan opetus? Kuten yksi aikamme suurista filosofeista sanoi: liha on heikkoa. Mutta onneksi nyt sen päälle voi sivellä pari kerrosta lampaanmaitovoidetta joka kosteuttaa mukavasti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!