tiistai 11. syyskuuta 2012

Visa for life vol.3

Ja samalla kyllä avautuminen vol. miljoona. 
(Tosin tähän väliin pitää kyl sanoa, että onneks on niin montaa kivaakin juttua tässä meneillään, kuten mun juhlat niin en ole menossa mihkään psykoosiin sentäs näiden takaiskujen kanssa).

Mutta asiaan joka kenties saattaa joskus tulevaisuudessa kiinnostaa jopa muitakin ihmisiä jotka suunnittelee lähtöä Taikamaahan. Eli VIISUMIasioihin.

Mä oon koittanut olla hermoilematta suuremmin näistä ja no, edelleenkin luotan nyt vaan siihen, että tää järjestyy jollain lailla sitten lopuksi, mutta tänään kyllä sydän jätti yhden lyönnin välistä kun sain mailia Thaimaan konsulaatista. Aloitetaanpas alusta:

Neljä viikkoa enää lähtöön. Tässä kohtaa voidaan vaan tyynesti todeta, että Thaimaasta viisumia varten lähetetyt asiakirjat ovat hävinneet jonnekin Siperiaan. Ajattelin, että jos silti kokeilisin onnea ja lähetän ne todistukset jotka mulla on ja toivon parasta. Koululta haen vielä huomenna englanninkielisen opintotodistuksen ja sitten kaikki mahdollinen (miinus ne kadonneet yrityksen asiakirjat) ovat messissä.

Täyttelin tänä aamuna viisumikaavaketta ja ihan lopussa sitten lukeekin "visa fee is not refundable". Eli eli, siis jos he päättävät -jopa pelkän oikun perusteella (kuulopuheita, ystävien kokemuksia)- olla antamatta visaa niin heihei rahat? Hei hei 130 e käteistä? Wittu, welcome thaimaameininki jo Helsingissä! Ainakin tulis sit tarjottua kunnon lounaat tyypeille. Ajattelin, että pakko tarkistaa asia ihan etukäteen koska omassa mielessänihän kuvittelin tilanteen menevän niin, että jos EB-visaa ei myönnetä, he hyvää hyvyyttään antaisivat sit lohdutukseksi pidennetyn turistivisan ja palauttaisivat loput rahat takaisin. Silly me :D

Ja siis tosiaan vastaus tuli tuossa aiemmin illalla jossa he sanoivat, että mun kannattaa vaan eka hakea turistivisaa ja hoitaa paperit kuntoon sitten Thaimaassa. Tästä kyllä seuraa muutama kysymysmerkin omaava virke:
1. Onkohan niitä papereita missään nyt toisena kappaleena Thaimaassa? (lähetin jo viestiä tulevalle pomolle)
2. Kannattaako edes maksaa pidennetystä viisumista etukäteen kun paikan päällä saa Visa on arrival? Tosin siinä pitää ilmottaa paluulennon tiedot, heehee, tulipas äsken mieleen. Tästä päästäänkin näpsäkästi kohtaan
3. Eli pitääkö mun nyt ostaa joku haamulento Tammikuulle jolla poistun maasta ennenkuin 90 pvää läpsähtää tiskiin? (toisaalta jos sillä sais muutaman päivän loman esim. filippiineillä niin köh köh, ei haittais yhtään)
Ja vielä
4. Ennenkuin noi paperijutut on kunnossa Thaimaassa oon silti hieman arveluttavin perustein paikan päällä töissä. Tää ei ollut kysymys, mutta validi pointti silti.

Nyt oottelen harjoittelupaikan vastausta sen suhteen, että löytyykö heiltä toisia kappaleita papereista ja lähden sitten sen jälkeen vaikka hankkimaan sitä lentoa viidakkoon. (katoin äsken ja kuala lumpuriin saa menolipun 40e:llä tammikuussa joten ei tästä ihan vararikkoon kuiteskaan mene).

Tarkkaillaan tilannetta. Tiesin kyllä, että tästä jos jostain tulee pannan kiristystä otsalla, eli nyt vaan pitää kestää ja raivata tie voittoon. Olen varma, että visa for life vol.4 ilmestyy piakkoin :D

2 kommenttia:

 1. Ah mä painin taas näiden samojen ongelmien kans, päätin et tän viikon loppuun mennessä laitan ne visa-hakemukset postiin.

  Me varmaan otetaan suosiosta lennot vietnamiin sen 90 pv:n jälkeen, kun ei oo ilmennyt muutakaan vaihtista, tai siis sellasta vaihtista, että pojat sais olla siellä 6kk putkeen turisteilemassa. Et tammikuulle tulee pieni maisemanvaihdos, mut sama kai tuo, toivottavasti ei oo sit koulussa mitään tärkeetä just sillon :P

  Huomenna pitäs vissiin raahata koko sakki passikuviin..

  Ja hei mäkin oon aatellut et jos ei visaa paukahda niin rahat tulee takas, ihan kiva summa meidän kolmen viisumeista menee kyl hukkaan jos sattuu "oikukas" virkailija.. Kääk!

  VastaaPoista
 2. Joo siis itse nyt näin ymmärsin, että kun kaveri on tota matkatoimiston kautta hakenut ja tottakai antanut rahaa 130e:n verran ja kun on tullut vain yhden entryn visa (se 50e) niin ei ole tullut rahoja kirjekuoressa takaisin vaan matkatoimisto on maksanut erotuksen. EI voi varmatsi tietää, nää on taas näitä henkimaailman asioita :D

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!