keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Lumpini Stadium/ Muay Thai

Tiistai-iltana käytiin katsomassa Muay Thaita Lumpini Parkin Stadiumilla. Paikka on The place to be jos haluaa nähdä laatua, taitoa ja kunnon meininkiä. Lippuja sai otteluihin kolmessa eri luokassa: 3. luokan liput seisomapaikoille, 2.luokan liput lähemmille istumapaikoille ja 1. luokan liput istumapaikoille kehän edessä. Istumapaikka maksoi 2000 baht eli reippaat 50e, mutta todettiin paikalle ilmestyttyämme, että jos ollaan maksettu jo katkaravusta sama hinta (lue edellinen postaus jos vitsi ei auennut) niin kyllä me voidaan tästäkin maksaa.

Mun on nyt vähän huono hehkuttaa kun en ole mikään ekspertti, mutta tällä stadiumilla kuitenkin kilpailee vaan kovan tason ottelijat ja oli kyl hienoo päästä kytistelemään lähietäisyydeltä miten thai-ottelu menee oikeassa elämässä. 3,5 h meni ihan siivillä kun katsottiin 9 muay thai-ottelua ja yksi muay boran-esitys. Ja kyllä nyt sielu ja levenevä takapuoli itkee kun ei ite pääsee reenaan yli puoleen vuoteen. Ellen mä säkällä löydä jostain Changin siimeksestä eläkkeelle jääneen Muay Thai-mestarin, joka opettaa mulle kaikki salaiset niksinsä.
Ottelun meininki ja tunnelma oli kuin jossain rock-konsertissa. Thaimaalaiset vedonlyöjät huusi ja ääntelehti "eee" "iii" jokaisen lyönnin kohdalla, kannustushuudot olivat valtavat ja taustalla raikuva pillimusiikki (oikea termi anyone??) sulautui yhdeksi isoksi kaaokseksi korvissa. Tarjoilijat myijät kaljaa, sipsejä ja poppareita ja lavojen sivuissa oli röökikoppeja, jotka täyttyivät erien välissä. Medialle oli omat penkit ja salamanvalot vilkkuivat. Jiihaa! Verikin roiskui kun yhdeltä ottelijalta aukesi silmäkulma.

Neljä päivää Bangkokissa on mennyt ihan siivillä ja huomenna me lähdetään kahdeksi päiväksi Pattayalle ihmettelemään Walking streetin meininkiä ennenkuin Niinan on palattava Singaporeen ja mun lähdettävä saarelle. Kuvia on tullut otettua satoja ja pitää vielä paremmalla ajalla kirjoitella muista paikoista joissa käytiin tänä aikana. Nyt voin vaan sanoa, että kyllä Bangkok on nyt myös näyttänyt sen mielenkiintoisenkin puolensa, enkä malta oottaa, jos ja kun omat vaihtopaperit hyväksytään ja pääsen talsimaan tänne saasteiden keskelle oikein kunnolla.

Tässä vielä videopätkää ottelusta kun sain sen vihdoinkin ladattua juutuubsiin:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!