tiistai 2. lokakuuta 2012

Piiiitkästä aikaa vaihtariasiaa

Joku saattaa kysäistä, että mitä ihmettä siellä nyt sopotetaan. Eikös se työharjoittelu ala justiinsa? No alkaa, mutta kun mä oon tällainen kaikki-mulle-heti-nyt ja haluan valloittaa koko maailman enkä yhtään vähempää, niin nyt kun työharjoitteluasiat on pulkassa (tosin, missä viipyy mun passi ja viisumi??) voi lähteä suunnittelemaan tulevaisuutta jälkeen toukokuun 2013. Varsinkin kun näin vanhetessa aika tuntuu kuluvan vaan nopeammin ja nopeammin, niin mun mielestä koskaan ei voi olla liian aikaisin liikkeellä. Siltihän kaikki tulee tapahtuun viime tipassa :D

Tamkissa vaihtoon hakeminen alkaa helmikuussa 2013. Koska lähden nyt sinne viidakkoon samoilemaan, täytyy tehdä muutamia valmisteluja asian suhteen jo nyt. Tarkoitus on siis hakea vaihtoon Bangkokkiin syksylle 2013 koulukaverini Pauliksen kanssa (meidän vaihtari-psykooseista voi lukea blogista esim. tästä, tästä ja tästä, varmasti on lisääkin, mutta you get the idea..) kaiken tämän sotkun ja tappelun jälkeen.

Näistä aiemmista pettymyksistä viisastuneena mä en ota mitään tähän asiaan liittyvää itsestäänselvyytenä. Mä en antais itelleni koskaan anteeksi, että kaiken viime lukukauden paskan jälkeen mä mokaan enkä saa paikkaa jonkun pienen muotovirheen vuoksi. 

Tähän väliin täytyy todeta, että vaikka Tamk ja liiketalouden puoli voitaisiin yleisellä tasolla mun mielestä heivata hornan tuuttiin kun siitä paljon puhutusta laadusta ei ole käryäkään, on koulussa sentäs yksi instanssi missä homma toimii oikeasti hyvin ja palvelu on opiskelijoita varten eikä toiste päin (toisin kuin kaikessa muussa), nimittäin kv-toimisto! Paikka saa multa miljoonat kiitokset ja kumarrukset! Nytkin kun oon pommittanut heitä useilla sähköposteilla niin aina on tullut päivän sisällä todella kattavat vastaukset. Ei voi muuta kuin kehua :)

Se asia, joka alkoi nyt mielessä pyörimään, oli Thaimaan semesterit. Siellä kun vuosi yleensä jaetaan 3 lukukauteen, syksyn ollessa lokakuusta maaliskuuhun. Ja tajusinpa sitten sen, että jos haen syksylle vaihtoon oon taas tän saman ajan poissa kuin tänä vuonna ja ööh, no opiskelut menis vielä enemmän mutkalle.  Tamkilla on yhteistyöyliopistoina Bangkokissa Assumption University ja Chulalongkorn University (Chulan tullessa yhteistyökouluksi tänä vuonna).

KV-toimistolle lähetetyn hätämailin avulla sitten selvisi, että Chulassa noudatetaan valkolaisten semestereitä ja syksykausi on mukavasti elokuusta joulukuuhun! Siinäkin jää kyllä toi toka periodi 2. vuodelta vielä jonnekin roikkumaan, mutta muuten se menee jo paljon näpsäkämmin oman  tutkinnon kanssa.

Eka pienenä sulatteluna oli se pienoinen pettymys kun tajusi ettei Assumptioniin kannattaisi mennä. Himottelin sitä yliopistoa niin paljon, siellä kun on erikseen sellanen BBA linja kuin hospitality and tourism management (klik!), mistä ei siis tod. oo mitään varmuutta, että saisiko sieltä ottaa kursseja vaihdossa ollessa, mutta olisi vain se oma unelmaaihe mitä opiskella. Chulasta löytyi vain Tällainen kurssitarjotin vaihtareille, joka sai mut aluks kauhun valtaan ja sit nukahtaan.

Nyt viikon sulattelun jälkeen ja taas triljoona vaihtariraporttia myöhemmin osa kursseista kuulostaakin ihan hyviltä. Löysin Aalto-yliopiston kauppatieteiden kandin raportin vaihdosta jossa avattiin kurssien sisältöä todella paljon. Nuo kurssien nimet ovat siis paljon mälsemmät kuin itse kurssin sisältö :)

Kv-toimistosta selvisi, että esim. Chulaan annetaan joka vuosi eri määrä paikkoja Tamkille ja määrä riippuu täysin muista maista tulevien vaihtareiden määrästä. Tämän lukuvuoden aikana sinne rullaa ainakin 5 henkilöä! Eli siis jo 3 hlö enemmän kuin alunperin luulin olevan mahdollista! Jos ensi vuonna sinne otetaan myös useampia niin mun ja Pauliksen mahdollisuudet päästä sinne ovat jo 150% :D Ihan vaan sillä, että tänä vuonna Thaimaaseen ei tullut pisteytystä edes esiin, eli kaikki jotka haki, pääsivät sisään. Jos meille tulee taistelu ens vuonna niin mulla ja Pauliksella on kasassa 4/5 pojoo eli me hakataan kaikki!!!!

Muita positiivisia juttuja Chulasta:

-Se on kai se tykeistä tykein yliopisto Thaikuissa, jonka kuningas Rama V perusti 1900-luvun alussa ja kuninkaallinen prinsessakin on käynyt sen. Koulu on rankattu kaike maailman kisoissa ja systeemeissä ihan maailmanlaajuisesti hyvälle paikalle. Vaihtoraporttien mukaan (joita oon nyt lukenut jo yli 10) on opetuksen taso ollut yllättävän hyvä ja enkkua puhutaan melkein kuin natiivit.
-Se sijaitsee IHAN Bangkokin keskustassa (toisin kuin Assumption), Lumpini Park ja MBK-osotoskeskus ovat koulun takapihalla!!
-Löysin jo täydellisen majotuksen meille ja meinaan kusta hunajaa jo nyt pelkästä ajatuksesta, että saadaan hengailla siinä hienossa hotellissa ja sen kattouima-altaalla.

Ja viimeinen muttei vähäisin:
Koulu alkais sitten elokuussa ja heinäkuussa olisi hyvä jo mennä paikalle hoitaan kaikki asiat kuntoon, eli se olisi sitten keväällä 2 kk Suomessa ja sit takas. AIJAJAJIIIAJJJAAIII!!!

Vuoden vaihteessa ilmestyy avoimet hakupaikat nettiin ja hakemus täytellään tammikuun aikana. Nyt keskityn työharjoitteluun ja pidän samalla muut tavoitteet  tiukasti hyppysissäni ;)

Kuvat pöllitty Googlesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!