sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Huipulla tuulee: Kolin maisemia


Heinäkuun parhaimpana viikonloppuna kävimme Sokos Hotels 40 -kampanjan tiimoilta Kolilla. Kirjoittelin Kolin luonnosta jo aiemmin keskittyen enemmän meidän patikoinnin alkupäähän jolloin laskeuduimme Pielisen rannalle ja kävimme ihmettelemässä suomalaista vesiputousta, Tarhapuroa. Tämän jälkeen meillä alkoikin tiukka nousujohteinen könyäminen kohti Mäkrän 307 metriin kohoavaa huippua kohti.


Maisemat? Ne oli mykistävät! Kyllä kelpasi hetkeksi istahtaa kiven päälle, vetää raikasta ilmaa keuhkoihin ja vain katsella ympärilleen. Käden ulottuvilla kasvaneet mustikat toimivat pienenä välipalana ja hävisivät ahnaisiin suihin nopeasti. Mäkrältä laskeuduimme samaa reittiä takaisin ja lähdimme taas kiipeäämään kohti Paha-Kolia, Ukko-Kolia ja Akka-Kolia.


Koleillakin maisemat olivat yhtä mykistävät ja jylhäiset. Näillä tosin oli jo hieman ruuhkaa muiden ihmisten tungeksiessa samoilla kivillä saadakseen parhaat kuvat ja ilman täyttyessä puheensorinasta, lasten kiljahduksista sekä koirien haukunnasta. Mäkrä oli siis meidän ehdoton lemppari syrjäisyytensä ja hiljaisuutensa vuoksi.


Syksyn koleuden jo hiipiessä pikkuhiljaa ympärille täytyy todeta, että Kolin reissu oli kyllä kesämme kohokohta. Meillä ei hirveän montaa yhteistä vapaata viikonloppua ollut ja oli kyllä aika mahtava fiilis kun Kolin reissulle sattui hyvä ilma ja sai nauttia kesästä ja hienoista maisemista. 

Mikä oli sinun kesäsi ehdoton lempparipaikka tai hetki?

2 kommenttia:

  1. Ihania maisemia! Tuonne haluan vielä joskus vaeltamaan. Omaksikin lempparihetkeksi/-paikaksi nousi eräs heinäkuinen retki luontoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Kyllä se Suomen luonto vaan on niin ihana!

      Poista

Nyt sitä kommenttia!