sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Koishikawa Korakuen-puisto Tokiossa


Back to Tokyo! Ainakin kirjoituksen muodossa. Viime kevään budjettireissun yksi kulmakivistä oli luonnollisesti ilmaiset tai melkein ilmaiset paikat. Puistot olivat siis loistava vierailukohde Tokiossa, varsinkin kun siellä oli mahdollisuus fiilistellä sitä, mitä tultiin Japaniin katsomaan eli kirsikankukkia. 300 yenin sisäänpääsymaksulla (eli 2 eurolla noin) oli mahdollisuus nähdä todella kaunis ja rauhaisa puisto keskellä Tokion sykettä.


Koiskikawa Korakuen on yksi Edo-kauden puistoista, joka on edelleen voimissaan modernissa Tokiossa. Se on samalla myös yksi vanhimmista ja parhaiten säilyneistä puistoista Japanin pääkaupungissa. Puisto oli todella monipuolinen ja valmiita polkuja seurailemalla pääsi ihastelemaan puiston jokaista kolkkaa. Kukkivat kirsikankukat olivat kuin kirsikka kakun päällä. Haa haa, mutta ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan. 


Puisto oli loistava paikka viettää aurinkoista iltapäivää rauhassa kävellen ja katsellen. Ihmisiä oli yllättävän vähän paikalla ja lammen rannalla suurine kameroineen kuvaavat eläkeläispapat olivat todella symppiksiä. Bento-boksin kun olisi tajunnut ottaa mukaan niin olisi kyllä ollut mahtavat puitteet piknikille.


Itselle on vasta pikkuhiljaa hiipinyt pieni kaipaus Japaniin takaisin ja näiden kuvien katseleminen kyllä lisää sitä kaipuuta entisestään. Huh, kyllä se matkakuume varmasti nousee taas uusiin sfääreihin tämän syksyn aikana! Itsellä jatkuu huomenna Aasia-verkoston avoimen yliopiston opinnot Itä- ja Kaakkois-Aasiasta liiketoiminnan ja kielen ja viestinnän parissa. Siellä pääsee taas laajentamaan omaa tietämystään myös Japanin suhteen ja kaippa se mielenkiinto kasvaa entisestään maata kohtaan.

4 kommenttia:

 1. Kiitos... kiitos taas niin hemmetisti. Ihan kuin ei se Japanikuume olisi taas nostanut päätään entistä kauheammin, mutta nyt sitten laittelet kuvia sakuran kukista ja puistosta... thanks! :P

  Pitänee ehkä käydä tuossa puistossa ensi kerralla :). Näillä näkymin Tokion reissu on edessä ensi vuoden huhtikuussa, jos vain kaikki menee suunnitelmien mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaahan hyvät vaan! :)~~

   Peukut teidän reissun toteutumiselle ja pääsette vielä nauttimaan kirsikankukista, mahtavaa!

   Poista
 2. Huh miten upeaa... Kaksi ja puoli vuotta sitten melkein ehdittiin nähdä kirsikan kukat Osakassa! Joskus vielä uudelleen. :) Sun blogin kuvat kyllä kelpaa siihen asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, teillä se on ollut niin lähellä! Kun varattiin lentoja niin itseä kans jännitti, että miten käy, onkohan niitä. Ja ekana päivänä ei näyttänyt olevankaan kuin pienen pieniä nuppuja. Mutta kyllä kävi kunnon mäihä!

   Ja kiitoksia :))

   Poista

Nyt sitä kommenttia!