sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Helvetistä itään - Helvetinjärven kansallispuistoViime torstaina uhmattiin työkavereiden kanssa syksyn epävakaita ilmoja ja lähdettiin ajamaan Ruovedelle. Määränpäänä siinsi Helvetinjärven kansallispuisto ja siellä sijaitseva Helvetinkolu, tuo outo luonnon muodostelma jota jo 1800-luvulla käytiin ihmettelemässä. Kankimäeltä alkavalle Helvetistä itään polun varteen ajoi Tampereelta noin tunnin verran.


Helvetistä itään - kävelykierros on noin 4 km pitkä ja käsittää maisemallisesti kaiken mahdollisen nähtävän aina soista vesiputouksiin kuin kolusta ja järvenrannasta sammaleisiin metsiin. Arki-iltapäivänä törmättiin reitin varrella vain yhteen seurueeseen ja hekin katosivat pian näkyvistä kun me jäätiin valokuvaamaan maisemia ja etsimään suppilovahveroita.


Vaikka 4 km tuntuu lyhyeltä matkalta, evästaukoineen meillä meni reitin kiertämiseen 4 tuntia. 1 km per tunti vaikuttaa jo aika etanoimiselta, mutta näin me päästiin nauttimaan maisemista ja luonnosta rauhassa ilman kiirettä. Saimme myös kerättyä noin 5 kg suppilovahveroita mukaan joten voiko reissu olla enää onnistuneempi?


Sää pysyi hyvänä koko matkan ja Helvetinjärven päivätuvalla nautitut eväät eivät olisi voineet maistua paremmalta. Oli aivan huippua, että kaverit innostuivat tulemaan mukaan eräilemään ja meille kaikille jäi päivästä sellainen fiilis, että tätä lisää. Todella mahtavaa huomata, että kun tästä retkestä puhui, monet ilmaisivat toiveensa päästä myös käymään kansallispuistoissa ihailemassa luontoa. Ties vaikka saadaan lisää ihmisiä mukaan seuraavalle luontoretkelle. Sillä sellainenhan on ehdottomasti tulossa vielä!

6 kommenttia:

 1. Oonkin katsellut näitä kuvia Instagrammissa ja ihaillut ihanan syksyisiä maisemia!
  Kyllä vain on niin kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tuolla oli kyllä niin ihanaa olla :)

   Poista
 2. 4 kilometrin patikointi kuulostaa just sellaselle optimaaliselle retkelle, jonka mäkin jaksaisin tarpoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä juuri hyvä! Kaveri oli alussa, että "eihän 4 km oo mitään!", mutta kyllä se oli juuri hyvä matka :P

   Poista
 3. Nää kuvat ja tunnelmat, aivan ihanaa! Sopivat hyvin sunnuntain aamuteen kaveriksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kyllä näitä itsekin juuri muisteli kun tuolla sateessa tarpoi!

   Poista

Nyt sitä kommenttia!