keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Nythän mä sen tajusin!

Olen tässä hiljakseen itsekseni hajoillut. Pimeydelle, väsymykselle, päättymättömille tehtäville. Ja kaiken pinnan alla on ollut levoton olo, sellainen, että jokin on nyt hassusti, mutten tiennyt että mikä. Vähän kuin ärsyttävä kutina juuri siinä kohtaa selkää mihin jäykkä käsi ei taivu. Mutta nyt ensilumen jälkeen se iski tajuntaan!

Ei pelkästään se, että viime talvi jäi kokonaan välistä, (vaikka sekin kyllä hiukan sekoitti fiiliksiä lumen suhteen) mutta oon onnistunut viimeiset kolme vuotta olemaan tähän aikaan ulkomailla. Reissut ovat kestäneet aina yli 4 viikkoa ja kenties juuri niiden ansiosta oon selvinnyt edelliset talvet muuttumatta kokonaan Muumiksi. Saanut sopivasti D-vitamiinia jonka turvin jaksanut sykkiä talven ylitse kuin pieni hamsteri juoksupyörässään.

Tämä suuri Ahaa-elämykseni ei välttämättä kyllä auta yhtään paremmin kestämään jouluun saakka, mutta ainakin sen tuoman turvin voin ehkä sitten hyvillä mielin odottaa itseltäni hiukan vähemmän. Vähemmän töitä, enemmän löhöilyä. Ja näköjään enemmän nameja, sillä sokerihuuruissa kaikki näyttää luistavan asteen paremmin.

Tämän suuren uraauurtavan ajatuksen kunniaksi ajattelin vähän muistella, että millaisia nuo aiemman vuoden pimeyttä pakoon-reissut ovat olleet. Missä olin juuri näihin aikoihin kun illat pimenivät ja silmäpussit levisivät?

VUOSI 2013

Mongiskeikka jatkui Hong Kongin ja Taiwanin kautta Thaimaahan ja siellä Koh Taon saarelle jossa en aiemmilla reissuilla ollut vielä käynyt. Vietettiin saarella 2 viikkoa ystäväpariskunnan kanssa ja vaikka menossa olikin juuri sadekausi, kerettiin me onneksi nauttimaan myös auringosta, turkoosista vedestä ja hotellin pienistä koiranpennuista. Ja niistä uskomattomista auringonlaskuista. Thaimaasta matka jatkui Indonesiaan pienelle Bunakenin saarelle Pohjois-Sulawesille. Siellä viikko meni suomalaisessa sukellusresortissa, itsehän tosin vain makoilin terasilla ja luin koko ajan. EI HÄVETÄ.


VUOSI 2012

Viiden viikon reissuun mahtui aika älytön määrä kaikenlaisia tapahtumia, mukaanlukien työharjoitteluni nousu ja tuho, haha. Matka alkoi Bangkokista, jossa hengasin Singaporessa vaihdossa olleen kaverin kanssa. Tuli nähtyä Chinatown, Little India ja Muay Thaita Lumpini Parkissa. Sieltä suuntasin Koh Changille, josta häntä koipien välissä uusien tuttavuuksien, Sandran ja Nennen, kera kohti Cambodiaa ja Angkor Watia. Matkustettiin koko maan läpi busseilla aina Vietnamin Nha Trangin biitsille saakka. Lopuksi vielä se kuuluisa One night in Bangkok ennen Suomeen paluuta.VUOSI 2011

Neljä viikon reissu. Suunnitelmissa Laos, suunnitelmissa Cambodia. Loppujen lopuksi me oltiin vaan Thaimaassa, löydettiin kaverin kanssa oma täydellinen spotti Changin saarelta ja sinne jämähdettiin. Reissu alkoi Hua Hinista, josta matkattiin Changille Pattayan kautta. Tämä oli täydellinen manaattiloma jossa päivät kului aurinkovarjon alla samassa kohdassa aamusta iltaan. EI HÄVETÄ TÄMÄKÄÄN.


Onneksi 2014 ei kuitenkaan ole täydellinen poikkeus tähän omaan matkustusperinteeseen, sillä joulukuussa tosiaan pääsee takaisin vanhaan tuttuun Thaimaahan kavereiden kera. Joulu ja uusi vuosi sujuvat sitten siellä ihosyövän äärellä. Kii Nok Pumpui!

8 kommenttia:

 1. Hyvin oivallettu :) mä oon viimeks viettäny kokonaisen marraskuun Suomessa v. 2005. Siitä on aikaa! Tosin, 2006 ja 2011 vietin kuitenkin yli puolet marraskuusta Suomessa. Kyllä sitä nyt taas muistaa miksi Barcelonan ilmasto on niin mahtava Voimia sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aurinko vaan tekee ihmeitä! Mutta kyllä tässä jaksetaan, sisulla :P

   Poista
 2. Marraskuu pitäisi kyllä ehdottomasti pyhittää Kaakkois-Aasian auringossa loikoiluun. Tai vois sitä kaikki muutkin kuukaudet.. Ihanaa kun pääset Thaimaahan! Vaikka sitä itelläkin on vaikka mitä reissuja taas tiedossa niin ei ne kyllä lämmitä samalla tavalla kuin vuoden pimeimpään ja kylmimpään aikaan sijoittuvat saarihyppelyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansallinen lomakuukausi voisi olla Suomessa nimenomaan marraskuu. Vois kenties näkyä jossain tilastoissakin jo masennuksen vähenemisenä.

   Vaikka ite olinkin ekaa matkaa varatessa vähän sillä mielellä, että "taas Thaimaahan, blääh", mutta ei se kyllä enää haittaa yhtään! Jos vielä Taolla kerkiäisi käymään niin ah ja voih, kyllä maittais :)

   Poista
 3. Mitä tarkoittaa "Kii Nok Pumpui"? :D Hauskan kuulonen lause!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhaha, ei se kyllä tarkoita mitään hyvää! :D

   Kii nok on thaimaalaisten nimitys länkkäreille, suora käännös linnunpaska (valkoinen iho) ja pumpui meinaa taas lihavaa. Että jos tällaisen kuulee thaimaalaisen suusta niin tietää, ettei arvostus ole kyllä hirveän korkealla siinä kohtaa :P

   Poista
 4. Auts mikä matkakuume iski tästä, ei saa! Viime joulu oli ensimmäinen jouluni ja (osa)talveni ulkomailla ja se tuntu aika oikeelta - nyt tuntuu oudolta olla himassa joulunodotusfileis. Aiemmin joulu oli se juttu mikä auttoi jaksamaan talven yli, mutta nykyään en niin perusta joulusta yhyhyy. Miksi näin paljon puhetta joulusta, en tiedä D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en myöskään oo ollu innoissani joulusta yli 10 vuoteen, joten se vaan ahdistaa. Hyvä siis kadota vaan pois siksi aikaa ;)

   Poista

Nyt sitä kommenttia!