maanantai 23. helmikuuta 2015

Kävelykierroksen saldoa Berliinin keskustassaBerliinin miniminireissulla oli lauantaille suunniteltu kiertokävelyä keskustassa kaverin johdolla. Ulkona oli niin jäätävän kylmä ilma, että mun perslihakset jäätyivät samantein eikä ulkona viitsinyt kyllä kauaa olla. Huristeltiin kuitenkin kunnon sisseinä ensin metrolla keskustaan Alexanderplazille ja käveltiin sieltä Brandenburgin portille. Loppuaika vietettiin valtiopäätalon lähellä sijaitsevassa kirjakaupassa, heh, päiväni kohokohta!

Aurinko pysyi koko päivän piilossa ja sai kaiken näyttämään hyvin harmaalta ja ankealta. Berliinin keskusta ei kyllä tehnyt vaikutusta vaikka tiedostankin, että olosuhteet olivat kyllä täysin kaupunkia vastaan. Asia mikä hämmensi, oli katujen suuruus ja kaikkien rakennusten väliset etäisyydet. Kuvittelin, että paikka olisi Lontoon tai Pariisin tyylinen, täynnä vanhoja rakennuksia vieri vieressä. Sen sijaan vastaan tulivatkin neuvostohenkiset betonirakennelmat. Aiheesta saa valistaa tietämätöntä! Sen opin, että Itä-Berliinissä oli tuota omien mielikuvien mukaista arkkitehtuuria, mutta keskusta kyllä jätti nyt ihan kylmäksi.

Samalla kyllä mietin mielessäni, että ehkäpä näin talvella olisi fiksua keskittyä matkustamaan lämpimiin paikkoihin ja kesällä voi sitten harrastaa Eurooppaa. Ei oo tehty mua noihin viimaisiin olosuhteisiin! Kuinka ihmeessä kaikki turistit jaksaa painaa täällä Suomessa kun lunta lentää naamalle vaakasuorassa?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!