maanantai 23. maaliskuuta 2015

Suomenlinnassa


Itse kuulun niihin luusereihin jotka eivät Suomen sisällä ole käyneet oikein missään. Tämän asian muuttamiseksi on kuitenkin tehty viime toukokuusta lähtien kovasti töitä ja pientä edistystä ON tapahtunut. Olen kalenteriini askarrellut pientä listan tynkääkin paikoista joita olisi mahdollista käydä tutkimassa ihan vain viikonlopun puitteissa (inspiraatioksi sille, että vapaat voi viettää muuallakin kuin omaan kotiin linnoittautuneena).  Yksi listan paikoista oli tietenkin Suomenlinna. Oman huonon Helsinkituntemuksen vuoksi en ole osannut hahmottaa, että sinnehän ei ole vaiva eikä mikään matkustaa. Vähän sama kuin Tampereen keskustasta Viikinsaareen.


Lähdettiin kaverin kanssa ennen kukon pieremää satamaan ja meidän kanssa lautalle astelehti vain muutama aasialainen turisti. Saatiin koko vierailun ajan pyöriä aika hyvin omissa oloissa, ruuhkat tulivat meidän jo lähtiessä pois. Oli aivan järkyttävän kylmä ja viimainen ilma niin meidän pikkainen retki kesti vain tunnin verran, mutta sen aikana kierrettiin aika laaja alue. Kaverin kuvailemia "salaisia" tunneleita ei löydetty, mutta muurin sisälle päästiin talsimaan ja samalla löydettiin kaikki otolliset viininjuontipaikat maisemanäköalalla. Suomenlinnasta tuli jotenkin vahvasti itselle mieleen Vanha Tallinna ja sen jyhkeät muurit.


Eniten itseäni ihastuttivat "Hobitin" talot. Olin niinkin onnesta soikeena näiden näkemisestä, että kuvienottokiimassa astuin suoraan lätäkköön ja loppuaika käveltiinkin kenkä litimärkänä... (yksi syy lisää poistua nopeasti sisälle lämpimään). Mutta mitä ihmeen varastoja nämä ovat? Tietääkö joku?

Kesällä on ehdottomasti tultava uudelleen eväiden kera! Mun mielestä on jotenkin ihan käsittämätöntä, että tuolla voisi asua!


6 kommenttia:

 1. Tosi makeita kuvia olet ottanut :) Mäkin kävin Suomenlinnassa vasta viitisen vuotta sitten ekan kerran ja siitä lähtien on ollut tarkoitus käydä uudelleen. No, ehkä ensi kesänä, vaikka näyttäähän hyvältä näin hieman vilpoisammallakin kelillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mua kyllä kans vähän jännittää, että meneekö kesä taas niin nopeasti ettei sit joka paikkaan kerkiä. Ja kylmä tuolla kyllä oli, huh!

   Poista
 2. Mun veikkaus on, että hobittitalot on ihan vaan tylsästi maakellareita juuresten ym. säilöntää varten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain tällaista itsekin ajattelin vaikka oishan toi ollut ihan huippua jos se olisikin asuttava kolonen :P

   Poista
 3. Ainakin ne Hobittimajat, jotka ovat rantavallien lähellä ovat muinaisia ruutikellareita tykeille.

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!