maanantai 8. kesäkuuta 2015

11 KYSYMYSTÄ MATKAILUSTA// PART 2


Toinen matkailuaiheisen haasteen heittäjä oli Liikkeellä - matkablogin Sofia. Kiitoksia hänelle siis myös aivan valtavasti! Ja jottei haasteen säännöt jäisi epäselviksi, kerrataan ne vielä uudelleen kunnon teletappien tavoin:1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä  ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.


Peltsulla taas solisee.


1.  Jos aika ei olisi ongelma, mihin ja milloin matkustaisit?

Aloin nyt pohtiin, että onko tässä kyseessä myös mahdollisuus matkustaa ajassa esim. takaisin menneisyyteen tai tulevaisuuteen? Sillä silloinhan lista siitä mitä voisi nähdä olisi loputon! Mutta tässä ja nyt, jos ajalla eikä velvotteilla olisi mitään väliä niin kyllä se working holiday Ausseissa tai Uudessa-Seelannissa kiinnostaisi. Nyt kun ei ole enää montaa vuotta jäljellä kun sen voi saada niin se on pyörinyt mielessä enemmän ja enemmän. Ehkei näin kolmenkympin kynnyksellä joku appelsiinien poiminta kuulosta niin hehkeältä kuin 18-vuotiaan korvissa, mutta toisaalta ihan vain kokemuksen vuoksi voisi sellaistakin tehdä.

2. Edellinen ja seuraava matkakohde?

Edellinen matkakohde oli Pietari ja seuraava on Belgia ja siellä tarkemmin Boomin kaupunki ja Tomorrowland. Olisi ihanaa jos olisi tiedossa jo joku pidempi matka, sellanen kun aina motivoi tekeen asioita vähän paremmalla temmolla, mutta ainakin vielä saa suuremmat linjavedot pysyä paitsiossa.


3. Kirjoitatko matkapäiväkirjaa?

Ennen mulla oli aina reissussa mukana jonkinlainen vihko mihin merkkasin lennot, junat, hotellit ja muut tiedot. En siis kirjoittanut ylös mitään fiiliksiä vaan kylmää faktaa paikoista, valuutoista ja rahanmenosta. Nämä viimeisimmät matkat ovat menneet enemmän fiiliksellä kun kyseessä on ollut vain muutaman päivän pyrähdyksiä, mutta tuolla 9 kk vaihto-opinnot/Aasia-turneella oli pakko pitää kirjaa eri asiosta sillä muuten olisi ollut ihan sekaisin. Kaikista kamalinta, enkä voi vieläkään antaa itelleni anteeksi tätä, mä heitin tämän kirjan roskiin kun pakkasin viimeisen kerran laukkuni Suomeen. Miksi, miksi?! Se oli ainoa paikka johon oli merkattuna kaikki reissun asiat ja nyt esim. matkan päivämäärätkin on todella hankala kaivaa esiin mistään tämän alkavan dementian vuoksi.

 
4. Kirjat vai lehdet?

Kirjat! Ja tällaisena 1800-luvulla elävänä nörttinä kirjojen on pakko olla oikeita kirjoja, en voisi kuvitellakaan lukevani mitään padin näytöltä. Ja rinkan painaessa sen 12 kg, 10 kg on kirjoja ja loput rääsyjä... Mulla on vielä huono tapa keräillä kirjoja erilaisista second hand shopeista ja yleensä kirjojen määrä tuplaantuu reissun päällä.

Kesä kesä kesä.

 
5. Mieluisin kotimaan kohde Suomessa?

Olen Suomessa matkustanut hävettävän vähän, mutta paikat jotka kiinnostaa ja joihin on jotain vaivaa jo nähnyt päästäkseni ovat kansallispuistot. Eli luontokohteet ovat mieluisimpia Suomessa!
 
6. Kesä vai talvi? 

Kesä! Aina ja ikuisesti. Tai kaikki lumeton aika eli ne 3 pikaista kuukautta Suomessa, haha.

7. Paras pakkausvinkkisi?

Koska olen itse ihan järkyttävä palelija niin mun vinkki on suunnattu erityisesti kaikille muille vilukissoille. Lyhyesti ja ytimmekkäästi: pakkaa aina mukaan lämpimät vaatteet. Vaikka lähtisitkin etelään. Nimenomaan lämpimään paikkaan lähtiessä kannattaa varustautua kunnolla sillä mitä luultavammin lentokoneet, junat, bussit ja kamelitaksit on varustettu kaupan tehokkaimmilla ilmastointilaitteilla jotka jäädyttää nenänkarvat kiinni viiksikarvoihin. Reissuhan alkaa parhaiten menomatkalla hankitulla flunssalla...

Koska sitä michelin-takkia ei kuitenkaan kannata kiskoa joka paikkaan päälle, vannon ytimekkäästi kerrospukeutumisen nimeen. Ja pienten matkatavaroiden kanssa tätä on hyvä harrastaa laukun painon minimoimiseksi. Hyvät sukat jalkaan, mukavat trikoot, toppi, pitkä toppi (peittää sen kuuluisan kamelinvarpaan), pitkähihainen trikoopusero, neulepaita, huppari. Siinä on jo yhden viikon vaatekerrasto yhdellä kertaa päällä. Vaatteita voi sitten vähentää sitä mukaa kuin Celsius-asteet kasvaa.
8. Jos muuttaisit ulkomaille, minne lähtisit?

Jos pidemmäksi aikaa pitäisi ajatella muuttoa ulkomaille niin oman vaihto-kokemuksen myötä pitää sanoa, että muuttaisin jonnekin länkkärimaahan ihan vain oman mielenterveyteni vuoksi. Tällainen krooninen stressailija saisi mahahaavan jos alussa pitäisi hajoilla myös suurille kulttuurieroille kaiken mun säätämisen lomassa. Tällä hetkellä helpoin paikka muuttaa olisi varmasti Lontoo, siellä olisi sisko ja ystäviä valmiina ja useiden matkakertojen jälkeen uskoisin asettautumisen sujuvan suhteellisen smoothisti. Tosin ne työpaikan "toimistotyöajat" (ei niitä ole) aiheuttaisi varmaan pienen allergisen reaktion.

9. Oletko kiinnostunut matkakohteesta elokuvan/kirjan/TV-sarjan ansiosta?

Kyllä! Siinäpä olisi muuten oiva teemamatkustusmuoto: käydä elokuvista/kirjoista tutuissa paikoissa. Näin nopeasti mitä tulee mieleen niin Game of Thronesin sarjan kuvauspaikat Kroatiassa, Samoin Lord of the Rings Uudessa-Seelannissa, Veren vankien New Orleans, vanha Etelä Tuulen viemästä, Gossip Girlin New York, Draculan Romania... onhan näitä! Ja missä olisin jo käynyt? No nopeasti ajateltuna en yhtään missään, mikä on kyllä suuri häpeä.10. Mieluisin some-kanava matkainspiraation etsimiseen?

Selailen Instagrammia paljon, mutten ole tainnut kuin kerran hakea jonkun paikan hastagilla kuvia. Tätä kyllä pitäisi ehdottomasti harrastaa lisää. Eli vastaan matkablogit. Blogeissakin inspiroituminen kuitenkin vaihtelee ja musta tuntuu, että innostun aina enemmän jos luen blogia läpi alusta loppuun yhdellä kertaa, vähän kuin tarinana. Yksittäiset postaukset ovat niin pieni osa sitä matkaa ettei niissä kerkiä välittymään mitään draaman kaarta, mikä itselle tällaisena tarinaihmisenä on tärkeä osa lukuelämystä. Olen viettänyt aivan järkyttäviä tuntimääriä lukien esimerkiksi Ja maailma on sun - blogia (jota ei ole pitkään päivitetty, snif) ja Annen entistä Something About My Passion - blogia yhteen pötköön. Samalla voisin tässä sytyttää yksinäisen kynttilän ikkunalaudalle vanhojen päiväkirjamaisten matkakertomusten muistolle, niissä oli vain sitä jotakin!

11. Kuvaile blogiasi kolmella sanalla :)

Sanarikas
Aito
Elämänmakuinen

...ja niin hän eli psykoosissaan elämänsä loppuun saakka.2 kommenttia:

Nyt sitä kommenttia!