lauantai 26. syyskuuta 2015

A:N PAPERIT, TOTTAKAI!

Kun sitä nohevana tulevana sotalordina lähtee tulostelemaan Puolustusvoimien hakemuslomakkeita vapaaehtoista asepalvelusta varten, törmää väistämättä Lääkärinlausunto terveydentilasta - paperiin joka pitää olla lääkärin täyttämä ja allekirjoittama ja muistaakseni maksimissaan 3 kk vanha.

Kun omaan pieneen kuuppaan ei enää mahtunut ajatusta, että elämä jatkuisi hakematta, päätin  laittaa samantein hihat heilumaan ja eikun lääkärinaikaa varailemaan. Kuitenkin tiedossa oli jo, että Uudessa-Seelannissa tulee vietettyä aika X joulu/tammikuussa niin ei viitsi näitä hakuhommia jättää viime tippaan eli helmikuulle, koska silloinhan tunnetusti alkaa hommat kusemaan jos kiirettä pukkaa.

Vaihtoehtoina lääkärille olivat koulun kautta (AMK tai tietty yliopisto), työterveyden kautta tai suoraan yksityiselle. Jotenkin se koulun työterveys tipahti pois kun en siellä ole kuin jossain alkutarkastuksessa käynyt. Työpaikan työterveyteen soittelin ja kyselin hintaa tälle todistukselle sillä työpaikkahan ei sitä maksaisi never ever (ainakaan tuo oma, haha), mutta kukaan ei oikein osannut sanoa mistään mitään (Mehiläinen sucks for life) ja kun vielä olisi pitänyt mennä käymään siellä meidän virallisella työterveyslääkärillä niin totesin vaan, että parempi mennä suoraan yksityiselle. Mulla oli jo pieni trauma tuosta työlekurista, sillä en tullut sen kanssa yhtään toimeen ja nainen olisi varmasti laittanut papereihin jotain sen suuntaista kuin "epävakaa psykoottinen nainen, ei kelpaa palvelukseen", sen verran olin hajoillut sille töihintulotarkastuksessa.

Mun edellisen työpaikan työterveyden hoiti Terveystalo ja siitä puljusta ei kyllä ole mitään huonoa sanottavaa (tai sitten meidän työpaikalla vaan oli maailman kattavin sopimus heidän kanssaan). Niiden nettisivuilta onnistuin suoraan etsimään kohdan, missä varattiin aika vapaaehtoisen asepalveluksen lääkärinkäyntiä ja -todistusta varten. Tampereen keskustan toimipisteessä vain yksi lääkäri teki näitä ja ajat olivat taasen niinkin ihania kuin klo 9-13.30 välillä, joten otin tuon myöhäsimmän ajan kera muutaman miinustunnin töistä.

Lääkärissä olin noin puoli tuntia. Aika haipakkaa vauhtia paperia täytettiin ja suurin osa tiedoista meni sen mukaan mitä itse sanoin. Audiometritutkimusta ei tehty vaan lääkäri luotti siihen, että kuulo oli normaali vuonna 2011 tehdyn koulutarkastuksen mukaan (se olisi muuten maksanut mansikoita). Näkö katottiin ja eka olin varma et nyt kustaan homma koska jotenkin oon aina kokenut, että näkö ei oo parhain, mutta paskan marjat, ne pienimmätkin E:n käppyrät löysi oikean suuntansa vaikka silmiä peittäessä piti hetken aikaa siristellä että näki yhtään mitään.  Lisäksi mitattiin verenpaine, joka oli hyvä ja nakuiltiin sen verran, että selkärangan vääntymisiä joka suuntaan katsottiin ja mentiin kyykkyyn sekä kuroteltiin varpaisiin. Värinäkö testattiin eikä siinäkään ilmennyt ongelmia. Kaikki siis bueno.

Samalla lääkäri vähän kyseli, että mitä harrastuksia itsellä on, milloin haluaisi aloittaa ja oliko jo jotain toiveita palveluspaikan suhteen. Totesi vain, että kaikki on loppujen lopuksi omasta päästä kiinni, sillä suurin osa keskeyttää nimenomaan henkisistä syistä johtuen (tämä tosin pätee kenties enemmän miehiin kuin naisiin) ja että kestävyyttä vaan harjoittelemaan niin paljon kuin voi. Kuulosti tyytyväiseltä kun kerroin mitä meinasin talvella reenailla. Sanoi lopuksi, että hyvässä lihassahan mä olen ja kun kestävyyttä reenaan niin ei pitäisi olla mitään ongelmia. Ja A:n sieltä papereista ruksasi, jihuu!

Tämä herkku tuli kustantamaan 75  euroa, mutta rahaahan on niin per... Aika pieni tippa meressä kun miettii mitä kaikkea muuta pitää vielä maksaa, että palveluksen edes aloittaa (varusteluhoro tässä moi) saatika sen aikana (oi, asuntolaina!).

Ehkä oli vähän tyhmää sressata sitä, että saako sieltä terveen papereita pihalle kun ei oikeasti ole mitään vikaa, mutta hei, pitäähän se verenpaine jollain tyylillä saada nousemaan ja stressitaso pidettyä korkealla...


1 kommentti:

  1. Blogistamme löytyy sinulle haaste!

    http://sukellusasiaan.pallontallaajat.net/2015/09/30/blogisitarina/

    VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!