tiistai 19. huhtikuuta 2016

HOBITTON - JOKAISEN LOTR-FANIN PYHIINVAELLUSKOHDE


Tehdäänpäs vielä pientä paluuta matkustamisen puolelle tuosta inttimaailmasta. Ja matkailussa siirrytäänkin  heti fantasiamaailmaan, nimittäin yksi tämän nörtin kohokohdista Uuden-Seelannin reissulla oli käynti Hobittonissa, eli Konnun kuvauspaikalla. Turistejahan oli paikalla luonnollisesti aivan jäätävä määrä, mutta kaikki lähtöt olivat fiksusti porrastettuja jolloin muut ryhmät jäivät kierroksen aikana melkein kokonaan piiloon (sai nauttia kierroksesta rauhassa + oli mahdollisuus ottaa hyviä kuvia). Saimme Kiwibussin porukalla oma turistiopas joten ihan kuin yksityiskierroksella oltaisiin oltu!Lysti kustansi 91 $ eli noin 56 euroa. Varsinkin alkuperäisessä valuuttamuodossaan kuulostaa aika suolaiselta, mutta hintaan sisältyi myös bussikuljetus takaisin Rotorualle ja oikeasti, vaikkei olisikaan mikään kova LOTR-fani, niin oli tuo paikka muutenkin näkemisen arvoinen. Meidän opas oli supermukava ja kertoili hauskoja tarinoita Hobittonin alkuvaiheista, rakennusprojektista ja kuvauksista. Esimerkiksi Bilbon juhlia kuvatessa porukka piti saada oikeasti känniin jotta tunnelma olisi aito ja pienet hobittilapset olivat näyttelijöiden omia lapsia, kuten Samvais Gamgia näyttelevän Sean Astinin.


Kierrokseen meni ehkä pari tuntia ja sen päätteeksi päästiin tavernaan (Green Dragoniin kenties?) maistamaan erikoisolutta tai siideriä. Lipun hintaan kuului tämäkin mukava herkku. Hobittonin alue oli oikeasti yllättävän iso ja pienten polkujen varrella oli toinen toistaan söpömpiä ja hellyyttävämpiä lavasteita rakennettu. Oli juustokauppaa, kuivumaan ripustettuja pyykkejä, kukkapenkkejä ja työkaluja. Suurta hupia tuotti meidän porukan ruotsalaisen viikingin Henrikin pituus yhdistettynä lavasteiden kokoon ja hänestä otettiinkin kuvia varmaan jokaisen lavasteen kohdalla.

Henrik ja oikea hobitti


Kun oltiin lähdössä pois, meille ilmoitettiinkin, ettei matkamuistomyymälään enää kerkiä. Kaikkihan olivat luonnollisesti olettaneet, että sinne mennään jälkikäteen eikä kukaan käynyt siellä ennen kierrosta. Onneksi kaikkien surunmurtamat naamat saivat kuskin odottamaan hetken verran kun syöksyttiin kaupan puolelle. Ostin itse nopeasti muutaman Hobitti-postikortin ja niiden mukaan sai vielä aidot Hobitti-postimerkit! Toivottavasti kortin saaneet (eli äiti ja isä haha) osasivat arvostaa spesiaalia lähetystä.


3 kommenttia:

 1. Ihana paikka!

  Suurena LOTR-fanina haluan päästä tuonne ehdottomasti! Hienoa että kierrokset on porrastettu, sillä jos nuo kuvasi olisivat täynnä matkailijoita, ei tunnelma olisi lainkaan niin kiva kuin miltä nyt näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja porrastuksen hyvästä tasosta /kierroksen reitistä todisteena tosiaan omat kuvat joissa ei paljoa muuta porukkaa näy :) Kyl ne on osannu fiksusti tehä tämän ettei tartte olla sadan kiinalaisen kanssa (kiinalaisia yhtään väheksymättä) samassa kuvassa.

   Poista
 2. Tuonne täytyy päästä jonain päivänä!

  VastaaPoista

Nyt sitä kommenttia!