lauantai 30. huhtikuuta 2016

INTTI TUTUKSI NAISILLE 2016


Niin särmää... tasku auki!

Huhtikuun tokavikalla viikolla pääsi taas vetäsemään kurkkusalaatit niskaan ja sitomaan hapsottava tukka tiukasti niskaan kiinni. Vuorossa oli Jyväskylässä järjestettävä Intti tutuksi naisille - kurssi, joka kesti kaksi päivää ja yhden yön. Oli siistiä kuulua nyt niihin onnekkaisiin joilla PAM oli jo takataskussa ja kyllä sitä koko ajan mielessä takoi ajatus "enää 2 kk ja tää on mun arkea". Samalla se antoi paljon motivaatiota tehdä asiat kunnolla ja ennemmin liikaa kuin liian vähän. Kurssin sisältö oli päällisin puolin aika samanlainen kuin aiemmilla kursseilla (leiriytyminen maastoon ja siihen kuuluvat toimenpiteet, erilaiset rastikoulutukset, tietoa varusmiespalveluksesta ja kasarmilla olemisesta, sulkeisia ja tahdissa marssimista), mutta tästä huolimatta tuli myös paljon uuttakin asiaa eikä se vanhan kertaaminenkaan ikinä huonosta ole.


Uutta oli lihaskuntotestien tekeminen ja omasta puolestani oltaisiin voitu rykäistä Cooperikin siihen vielä. Testien tuloksista kirjottelen myöhemmin kun käyn samalla läpi onko tästä kevään reenailusta ollut mitään hyötyä, mutta tässä sanon sen, että punnerrukset ja vatsat oli tosi jepa kun taas vauhditon pituushyppy oli täys häpäsy. Tietää mitä tekee viimeset viikot... Mutta oli älyttömän hyvä, että kurssinvetäjät olivat ottaneet testit ohjelmaan sillä niistä sai hyvin osviittaa omasta kunnosta tällä hetkellä. Toinen uusi kokemus oli 6 km marssi repun kanssa omassa ryhmässä niin, että jokaiselle 6 hengen ryhmälle jaettiin myös kaksi tellua eli telamiinaa (painavat n. 10 kg kipale) kannettavaksi ja jokainen ryhmä sai itse päättää kuinka kantamisen hoitaa. Kannoin miinaa 2/3 matkasta niskassa repun päällä ihan vain siksi, että oma kurjuus mukavuus oli mahdollista maksimoida näin. Kyllä se loppupuolella alkoi hieman tuntua vaikka matka olikin naurettavan lyhyt (verrattuna siis tuleviin marsseihin). Lisää kuntoilua tähänkin!


Sunnuntaina päästiin myös tutkimaan tupakaapin särmää olemusta ja saatiin (vaikkei armeijassa oikeasti koskaan saada) varusmiehen pitämä koulutus punkan ja pinkan teossa. Ehkä hieman hymyilytti kun mies näyttää kahdeksalle naiselle kuinka sänky pedataan. Ja pinkka, se ei tule kyllä olemaan oma paras kaverini palveluksessa, mutta henkisen piinaavuuden muotona ymmärrän hyvin, miksi moista laitoksessa harrastetaan. Ampumaan päästiin tällä kurssilla vain EKO-aseen muodossa ja sain 10 laukauksen kilvassa vain 80,2 pistettä. Nyyh. 

Tälläkin kurssilla parasta antia oli ohjelman lisäksi muiden naisten kanssa jutustelu armeijasta, palveluksesta, omista toiveista ja huolenaiheista. Kun ei omassa lähipiirissä ole ketään tässä tilanteessa olevaa niin kyllä huomaa kuinka sitä turpa vaan käy eikä loppua näy kun pääsee jauhamaan aiheesta muiden kanssa. Onneksi tämä Mpk-toiminta ei vielä tähänkään lopu sillä kahden viikon päästä on ampumiskurssi Huittisissa ja toukokuussa pääsee tetsaileen Turun saaristoon. Peukut pystyyn, että tuolloin omat KH-vuorokaudet pompsahtaa 10 (nyt 8). Ensimmäistä ylennystä odotellessa, hah hah...

6 kommenttia:

 1. Sähän osallistut kaikkeen ! :D Olis ollu kyllä mukava käydä edes yhdellä intti tutuksi naisille-leirille, mutta eeeei. :D Onneksi päästähän pian tositoimiin kuitenkin :)

  Aivan kysyit tuolla toisessa blogissa niistä dvd:eistä. Nämä mitä itellä löytyy on jotain jääkäriprikaatissa kuvattuja pätkiä. Tykkäsin kattella aina tv:stä kaikkia inttisarjoja niin oli pakko saada itelle kaikki kun vahingossa kerrankin löysin niitä myytävänä :D Sellaisesta kun Mediapajanettikauppa.fi löytää ainakin näitä mitä mulla on. Toki jos meinaa ostaa nii ei kaikkia ehkä kannata (köhköh), sillä samahan toistuu joka videolla, vähän eri naamoilla vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi kurssit on niin kivoja et kävis niissä varmaan vaikkei inttiin olis menossakaan! :D Nyt kun samaan aikaan muutenkin on kiinnostus herännyt luontoon ja eräilyyn niin toi on hyvä järjestö jonka kautta voi puuhailla kaikkee :) Jos armeija ei ihan traumatisoi niin ajatuksissa on jatkaa toimintaa mpk:n puolella myös reserviin siirtymisen jälkeen.

   Ja hei kiitos, että huomasit mun kysymyksen ja vastasit! Pitää tutkia tarjontaa ja varmasti sieltä joku DVD lähtee mukaan;) Mä oon vaan katsellut Pelastakaa Sotamies Hytöstä Youtubesta kun sellasen ohimennen löysin :D Luulen, että sulle tuo dvd-homma on sama kuin mulle kursseilu: näkee jo vähän mikä meininki tulee olemaan niin ei oo niin suuressa paniikissa. Mä oon huomannut, että jos on aivan älyttömästi uusia juttuja kerralla niin mun aistit saa yliannostuksen ja sitten teen jotain ihan tyhmiä virheitä tosi yksinkertaisissa jutuissa. Ja tällainen nyt entisestään sit hermostuttaa. Orientoimalla itseni menoon mukaan ajoissa uskon välttäväni suurimmat töhöilyt :D

   Poista
  2. Hieno juttu! :) Joo oon myös törmännyt tuohon yt sarjaan.
   Kyllähän noista tosiaan oppii asioita ja ajattelin kans että lähtisin oppimaan lisää käytännössä noille kursseille, mutta se jäi :D Joistakin varmasti ihan älytöntä vouhottaa tällä tavalla, mutta lomalla ollaan kuitenkin treenailemassa kyseisiä asioita ihan täällä kotosalla.

   Pystytellään vähän puolijoukkuetelttoja, ammuskellaan, "lukko-irroita/lukko-kiinnitä", tetsataan, lähetään sinne pitkälle marssille, viedään eteen ja olalle, särmäillään barettia, lakkia päähän ja lakkia päästä, harjotellaan toimistokäyttäytymistä/ ilmoitusta tupa/kaappi ja siisteystarkastusta varten...yms.
   kyllähän näitä voi treenailla onneksi vaikka ei kursseille pääsekkään ;D Omat sisarukset ja vanhemmat vähän naureskelee että oon mä kyllä typerä, mutta nää hommat on hei mukavia kun vaa kokeilee ja varsinkin kun tietää että siitä voi olla hyväkin apu että niitä vähän käy läpi :)

   Poista
  3. Kyllä! Luovalla otteella keksii kyllä keinot! Ja ainahan näitä viisastelijoita löytyy joka lähtöön, mutta jos itselle tulee siitä parempi ja varmempi olo niin ei sen pitäisi olla keneltäkään pois. Tällainen etukäteisvalmistautuminen voisi jopa vaikuttaa positiivisesti siihen omaan suorituskykyyn p-kaudella ja sitä kautta myös omiin arviointeihin. Kaikki siis on vaan pelkkää plussaa! :)

   Poista
 2. Tsemppiä palvelukseen! Sen verran pakko huomauttaa, että kh-vuorokausia ei ole mahdollista kerätä ennen kun on reservissä eli asepalveluksen suorittanut ;) Mpk-järjestelmässä ne toki näkyy, ja jossain määrin niitä voidaan sitten huomioida reservin ylennysten tullessa ajankohtaiseksi, mutta niiden lisäksi pitäisi olla sitten ns oikeita kh-vuorokausia tai niihin rinnastettavia veh-vuorokausia ;)

  - terveisin eräs jolle noita rinnasteisia vuorokausia samaisesta kurssista kuulemma kertyi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!

   Ja itsekin ymmärtänyt, että nää mpk:n kh-vuorokaudet on enemmän sellaisia hyvän mielen merkintöjä eikä täysin verrattavissa niihin "oikeisiin" kh-vuorokausiin. Mut pitäähän sitä jollain aina leijua! :D

   Poista

Nyt sitä kommenttia!