sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

LIEBSTER AWARD - 2016 EDITION


Sain matkailijaystävältäni/matkabloggaajalta Sandralta (kirjoittaa Terveiset päiväntasaajalta - blogia) Liebster Award - palkinnon. Ideana on tehdä pienempiä blogeja enemmän tunnetuiksi linkkaamalla ja verkostoitumalla (eli kiusaamalla kysymyksillä hehe). Me ollaan aikoinaan Sandran kanssa tutustuttu Thaimaan Koh Changilla kun oma työharjoittelu ja Sandran mahdollinen työpaikkaneuvottelu kusahti kasaan. Päätin sitten lähteä seikkailemaan Cambodiaan ja Vietnamiin yhdessä Sandran ja hänen ystävänsä Nennen kanssa kun paluu Suomeen ei napannut siinä kohtaa. Oi, mitä muistoja! :,)

Kreetalla manatoimassa

Tässä ohjeet haasteen saaneille:
 1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa
 2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen
 3. Nimeä ja linkkaa Liebster Awardin ansaitsevat blogit
 4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille

Tomorrowland <3


1. Mikä on seuraava matkakohteesi?

Oma seuraava reissu kolkuttelee jo ihan nurkan takana, lähden nimittäin huhtikuun vikalla viikolla Irlantiin. Kyseessä on viiden päivän miniloma jonka aikana on tarkoitus tutustua Dubliniin sekä Irlannin maaseutuun Wicklow-vuorien siimeksessä vaeltaen (hyvää reeniä inttiin!). Kesäkuussa on luvassa taasen We are Electric - festivaali Hollannissa (ja DIE ANTWOORD) sekä muutama päivä Amsterdamissa. Tämän jälkeen matkailu jää tauolle ja minusta tulee mortti.
2. Mitä ilman et voisi elää?

Ruokaa, ilmaa, vettä... Mutta jos tässä meinataan jotain tavaroita tai muita ei elämälle tärkeitä asioita niin täytyy sanoa, että läppäri ja kännykkä on aikas tärkeitä käden jatkeita. Ja jos niistä pitäisi valita jompi kumpi niin läppäri veisi voiton. Aika jonka voi tuhlata päivittäin koneen ääressä on hävettävän suuri. Kai teillekin on tuttu tilanne missä mä katon äkkii yhen jutun johtaa siihen, että kohta huomaa olleensa koneella 4 tuntia ja lukevansa juuri sillä hetkellä jostain Rasputinin säilötystä siittimestä jota Venäjällä käydään museossa tervehtimässä koska siinä uskotaan olevan jotain salaisia taikavoimia? Ai ei oo? Ei mullekaan...

3. Mikä on lempinimesi ja miksi?

Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja jostain syystä mulle keksitään aina jotain hassuja kutsumanimiä. Viimeisin oli Mopsi ja se oli käytössä mun entisessä työpaikassa. Läppä lähti liikkeelle siitä, että kerran huusin työkavereita lounaalle ja se kuulosti ihan siltä, kuin olisin huutanut Vuh vuh! Siitä se sitten lähti liikkeelle...Musta tuli sellainen harottavasilmäinen mopsi, joka sanoi vuh vuh ja tykkäsi nakeista.


Minä ja Mordor

4. Jos menisit naimisiin, niin missä menisit?

Niinkin romanttisessa paikassa kuin maistraatissa. Kirkkohäät on ihan ehdoton never ever enkä oikeastaan osaa nähdä itseäni missään rannalla seisomassa ja huokailemassa rakastamani miehen naamalle. Käytännöllisuus, tehokkuus ja vaivattomuus ovat hyviä periaatteita naimisiinmenossakin. Hah, oon oikea toivemorsian :D

5. Hurjinta mitä olet tehnyt elämässä?

Tällä hetkellä tuntuu, että  tuleva asepalveluksen suorittaminen tulee olemaan se hurjin juttu. Erityisesti siinä mielessä, etten aiemmin koskaan uskonut että musta voisi olla siihen ja nyt olen tehnyt työtä tämän ajatuksen selättämiseksi ja uskoakseni siihen, että se on mahdollista myös tällaiselle pikku tirpalle. Jo tehdyistä jutuista hurjinta oli benji-hyppy Uudessa-Seelannissa. Olin vielä 3 h ennen hyppyä sanonut, etten koskaan tuu hyppäämään benjiä, mutta niin sitä vaan oltiin sitten seisomassa sillan reunalla 42 metrin pudotus jalkojen alla. Se kylmän kauhun tunne kun odotit lupaa hypätä... huuh huuh.

6. Hienoin paikka jossa olet vieraillut?

Kyllä se oli tuo Uusi-Seelanti. Siellä joka päivä näki tai koki jotain aivan uskomattoman upeata ja käsittämätöntä. Luontomatkailijalle maa on loputon aarreaitta eikä aktiviteetteja hamuilevakaan jää nuolemaan näppejään. Myös Mongolian arot mykistivät aikoinaan tätä pientä sielua.

Krapula ja veneretki Thaimaassa

7. Illallinen ravintolassa vai take away ja Netflix?

Verkkarit hulmuten take away kainaloon ja kotiin katselemaan Twin Peaksia!

8. Viikon kohokohta?

Nää kysymykset on liian pahoja kuin näissä paljastuu oman säälittävän elämän koko kirjo. Kokoaikatöissä viikon kohokohta oli perjantaina töiden jälkeen sali, kebab, leffa ja sauna -kombo. Tuo oli mun puhdistautumisriitti jolla siirryin viikonloppuun ja vapaalle. Nyt kun elämä on yhtä mössöä missä ei ole mitään eroa viikonlopulla tai arjella, ei kohokohtia oikein oo. Ei oo rutiineja vaikka kuinka oon tässä yrittänyt kehitellä jotain. Jokainen viikko on erilainen ja sitä vaan yrittää tasapainoilla eri tekemisten kanssa niin ettei aikaa tuhlaannu liikaa koneella hengailuun. Köh köh.

9. Kuntosali vai sohva?

Eka se kuntosali ja sit vähän sohvaa?


Kaikoura

10. Maa/paikka, jonne et missään nimessä haluaisi matkustaa?

En tiedä onko mitään never ever-paikkoja, koska nykyään voisin ajatella matkustavani joskus (tuhannen vuoden päästä) esim. työn merkeissä myös jonnekin konfliktialueelle. Jos jotain yhden miehen protesteja haluaisi harrastaa niin sitten voisivat esim. Pohjois-Korea ja Israel joutua mustalle listalle. Mutta nämäkin olisivat poliittisia kannanottoja joilla ei kuitenkaan olisi mitään tekemistä itse maan, sen kulttuurin tai kansalaisten kanssa. Joten loppujen lopuksi, miksi suotta.

11. Lempipaikka kotona?

Eniten vietän aikaa koneen ääressä, mutta se on edelleen hyvin epämukava paikka kaikesta tuunauksesta huolimatta. Koska omaa pituutta on rajoitetusti, ei työpöydän ääressä oleminen ole kovin ergonomista. Tällä hetkellä mulla on kirjapino lattialla jalkatukena sekä 5 cm paksu iso kirja takapuolen alla nostamassa mua sen verran, ettei tarvitse olkapäät koholla kirjottaa. Silti on hankalaa. Kivik-sohvalla on ihanaa, mutta välillä menee tosi pitkäkin aika ettei sen syleilyyn pääse istumaan. "Onneks" nyt on pari sarjaa jota tulee seurattua telkusta niin voi hengailla olkkarissakin.

Tongariro Alpine Crossing

Koska kohta siirryn kirjoittamaan ihanan kamalia inttijuttuja ajattelin, että heitän kysymykseni ilmoille heille, joilla palvelus on myös alkamassa. Armeijaan liittyvät asiat valtaavat koko ajan enemmän ja enemmän omaa mieltä ja kun tuolla oikeassa elämässä (mikä se on) en tunne ketään kuka olisi nyt aloittamassa palvelusta, on tällainen verkossa tapahtuva vertaistuki aikas mukavaa. Haastan vastaamaan kysymyksiin blogit Armeijan aamuja ja Taistelutytön tarinoita. Kaikki muutkin halukkaat ovat enemmän kuin tervetulleita vastailemaan (teitä kun varmasti onkin niin runsain mitoin)!

Omat 11 kysymystä:

1. Onko sinulla jo PAM ja jos on, minne?
2. Pääsitkö suorittamaan palvelustasi toivomaasi paikkaan?
3. Mikä aselaji/koulutushaara/tehtävä olisi kaikista mieluisin?
4. Miehistö, AUK vai RUK?
5. Onko sinulla toiveissa myöhemmin jatkaa upseeriksi, rajavartiostoon tai PV:n tehtäviin?
6. Oletko käynyt MPK:n kursseilla ennen palvelusta tai oletko vielä menossa?
7. Läheisten suhtautuminen tulevaan palvelukseesi?
8. Mikä on negatiivisin asia mikä sinulle on sanottu asepalvelukseesi liittyen?
9. Kolme luonteenpiirrettäsi joiden uskot olevan suurena apuna palveluksessasi?
10. Mikä on pahinta mitä voisi sattua palveluksen aikana/onko jokin asia mikä huolettaa/jänittää näin etukäteen?
11. Tavoite Cooperissa/mitä viimeksi juoksit?

Roadtrippailua Kreetalla

2 kommenttia:

 1. Vastailempa heti kun ehtii ajatuksen kanssa taas koneen äärelle :) Sellaista vaan mietin että onko mahdollista laittaa näitä samoja/lähes samoja kysymyksiä seuraavillekkin? Olen nimittäin huono keksimään tällaisia ja tuossa tuli jo niin hyviä kysymyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytä pois vaan! Kyllä itsekin sain jo hiukan tiristellä että keksin 11 kysymystä intistä :D

   Poista

Nyt sitä kommenttia!