sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

KUUMOTTAVAT KUNTOTESTIT


Viikolla kolme meillä oli vihdoinkin ohjelmassa kuntotestit. Niitä varten olikin hikoiltu puoli vuotta apinan raivolla salilla ja metsässä ennen palvelusta (no enemmänkin olisi tietty voinut). Taktisesti tuo 3. viikko oli maailman huonoin hetki, sillä silloin varmaan kaikki olivat kipeitä. Muista inttiblogeista sai lukea, että testit olivat 2. palvelusviikkona ja myös meillä haikailtiin sen perään, että testit olisi pidetty silloin. Nyt monilla jäi tiistaina cooper juoksematta ja meidän tuvasta vain 2 naisvarusmiestä sen juoksi sillä flunssa-aalto niitti porukkaa kuin heinää. Torstaina pidetyt kuntotestit taas vedettiin raivolla läpi puolikuntoisena sillä siinä minuutin suoritukset eivät tuntuneet niin mahdottomilta kuin 12 min yhtäjaksoinen juoksu. Itsellä ei onneksi flunssaa ollut, mutta omana riippakivenä oli jo edellisessä kirjoituksessa mainittu polvikipu.

Millaisiin tuloksiin testeissä sitten päästiin?

Omista kevään testauksista ja niiden tuloksista voi lukea täältä ja nyt niitä on mahdollista verrata palveluksessa saatuihin p-kauden tuloksiin. Cooperin tuloksen mainitsin jo aiemmassa kirjoituksessa, mutta laitetaan se myös tähän muistin virkistykseksi:

Cooper 2510 m (siviilissä 2680 m)
Vauhditon pituushyppy 165 cm (siviilissä 155 cm)
Istumaannousut 44 kpl (siviilissä 43 kpl)
Etunojapunnerrus 32 kpl (siviilissä 30 kpl)

Numeroina nämä tulokset ovat:

Cooper 3,0 (hyvä)
Vauhditon pituushyppy 2,75 (hyvä)
Istumaannousut 5,0 (erinomainen)
Etunojapunnerrus 5,0 (erinomainen)

Ja kuntoindeksiksi näistä tulee 3,94 

(Tosin nyt koitin ettiä netistä tietoa, että lasketaanko kuntoindeksi vain ymppäämällä numerot yhteen ja jakamalla neljällä vai tuleeko tuohon mukaan jotain muutakin. Vielä ei tarkkaa tietoa ole löytynyt, jossain foorumilla oli puhetta, että tulokseen lisätään myös ATT:n eli ampumataitotestin tulos??)


Oon todella tyytyväinen omiin tuloksiin vaikka parantamisen varaa tietenkin cooperissa sekä pituushypyssä edelleen on. Pituushyppy parani kuitenkin keväältä 10 cm:llä oikeastaan tekemättä mitään asian eteen ja mikä tärkeintä, parannuksen myötä kirjalliseksi arvosanaksi tuli hyvä tyydyttävän sijaan. Cooperissahan juoksin keväällä 2680 m joten siihen verrattuna tämä tulos oli semisti huono, mutta ottaen huomioon että tuossa kohtaa oli molemmat polvet paskana niin ei voi valittaa. Tulos oli myös meidän jaoksen naisten paras ja samalla ansaitsin juoksijan hopeisen rintamerkin josta en kyllä ole nähnyt vielä vilaustakaan. Sitä odotellessa. Jos tie AUK:iin aukeaa niin sitten pääsee testailemaan uusiksi kuntojuttuja ja silloin kyllä olisi cooperissa tavoitteena päästä kiitettävälle tasolle (eli saada yli 2600 m).


Sen verran voisin vielä näistä kuntotesteistä jauhaa, että ainakin Parolassa liikuntasuoritukseen on mahdollista pukea niin sanottu härövarustus eli Pv:n varusteita saa yhdistää siviilikamoihin. Itsellä olikin pikkumustien ja M05 t-paidan lisäksi alla olevassa kuvassa näkyvät perverssin pinkit kompressiosukat sekä omat lenkkarit jalassa. Kuntotesteissä sai myös tukka olla letillä (nuttura ei olisi ikinä pysynyt kuosissa) eikä lippistä tarvinnut pitää juostessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt sitä kommenttia!