keskiviikko 24. toukokuuta 2017

HAISEEKO TÄÄLLÄ LEIPÄ?
"Ja ellei ripulia erittynyt suolistosta,
elämän luonnistuminen
olosuhteissa näissä
ei napannut."

Sissimuonapakkaus ja wildu tulilla.

Jokainen palveluksessa oleva tietää punaisen pussin. Jokainen palveluksessa oleva myös kauhulla odottaa sitä päivää jolloin sellainen ojennetaan varusmiehen viattomaan käteen ja näin ollen anastetaan mahdollisuus mukavaan muke-ruokaan tai siedettävään pakkisafkaan. Jos olet onnekas, saatat törmätä punaiseen pussiin vain muutaman kerran palveluksesi aikana. Jos olet taas superonnekas (kuten me), pääset syömään punaista pussia usein ja paljon (mentiin juuri melkein 5 viikkoa putkeen sissimuonalla).

Kun kokonainen taisteluharjoitus vedetään läpi sissimuonan voimin, tapahtuu ihmisen fysiologiassa mielenkiintoisia asioita. Punaisen pussin tuotesisältöä tarkasteltaessa tarkemmin, huomaa että jokainen ateria (keltaista ja punaista kiisseliä lukuunottamatta) sisältää palmuöljyä. Sinänsä järkevää sillä palmuöljy tuplaa ruoka-annoksen kalorimäärän melkein automaattisesti. Mutta mitä muuta tämä ihana palmuöljymme saakaan aikaan?

Lyhyesti sanottuna: paljon paskaa.

Taistelijan elämä tiivistyy seuraamaan ruuansulatuksen pyhää kiertokulkua siitä asti kun trangia laitetaan tulille ja pistetään vähän wildua tai tacopataa lämpiämään aina siihen saakka kun tämä samainen ruoka-annos räjähtää varusmiehen pyrstöstä takaisin luontoon (monessa tapauksessa melkein samannäköisenä kun suuhun laitettaessa). Palmuöljy nimensä mukaisesti toimii kivana liukasteena saaden suoliston toimimaan paremmin kuin sen kuuluisan junan vessan. Olemme yhdessä tuumin päättyneet siihen lopputulokseen, että palmuöljy on itseasiassa aika turha aine ruoassa, se kun ei taida imeytyä ihmiskehoon ollenkaan vaan sen sijaan muodostaa pökäleen ympärille suojaavan kalvon saaden sen lentämään entistä suuremmalla paineella vapauteen. Loppuviikosta taistelija on jo niin hyvin rasvatussa tilassa, että kun tulee "se fiilis" niin siinä kohtaa on jo oikeasti syöksyttävä metsän siimekseen. Jokainen voi mielessään sitten miettiä, että kuinka tämäkin onnistuu siellä taistelujen tiimellyksessä kun eri joukkoja pyörii ympärillä eikä aluskasvillisuutta ole nimeksikään...

Tämän kaiken kivan lisäksi sissimuona saa ihmisen kehon mätänemään sisältä päin tarjoten ympärillä eläjille maukkaita hajuelämyksiä metaanikaasujen muodossa. Sitä on mukava maata yöllä makuupussissa omassa hiessä ja paskan hajussa marinoituen heräten aamulla vaan pieremään vähän lisää. Tämän tiimoilta meille syntyikin uusi lentävä lausahdus, tämän kirjoituksen otsikko. Ja nyt varmasti moni miettii, että mitä tekemistä leivällä on tämän kaiken kanssa. Kyseinen lausahdus on kuitenkin koko tämän perseenhajuisen tarinan ydin:

Olipa kerran kaksi kouluttajaa jotka ajelivat autolla paikasta A paikkaan B. Yksi heistä kysyi viattomasti: "Haiseeko täällä leipä?" jolloin toinen, pahaa-aavistamaton kouluttaja nuuhkaisi ilmaa nenän karvat väreillen. Jokainenhan tässä kohtaa jo osaa varmasti arvata, ettei autossa suinkaan haissut vastaleivottu leipä vaan ihan tavallinen perseestä karannut pieru. Joten nykyään meillä aina leivotaan, todetaan että kohta haisee leipä tai tuoretta leipää tiedossa. Nää on näitä hassunhauskoja porukan yhteisiä jerryjä.

Bon Apetit!
Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt... Näkemiin jalkaväkimiinat, tervetuloa sissipaskat!

4 kommenttia:

 1. True story! Ei luoja että nauroin tätä lukiessani, koska aika kultaa muistot:D ja noita punaisia pusseja löytyy multa kaapin perukoilta vieläkin vaikka reservin auringosta on jo tovin saanu nauttia. Sun tekstistä tuli aika hyvin ilmi miks ne vieläkin on siellä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on jostain kumman syystä jäänyt noita pussukoita syömättä ja kai ne jonnekin kellariin menee oottelemaan maailmanloppua. Tosin en tiedä olisiko siinäkään tarpeeksi painava syy syödä Taco stewta... :D

   Poista
 2. Hauska juttu, mutta vähäinen tietämyksesi palmuöljystä hämmentää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse hämmennyin nyt siitä että jotakuta vierasta henkilöä hämmentää tämä.

   Poista

Nyt sitä kommenttia!